ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 7

• 25 286
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Комплекта е от сайта https://angel-baby.eu/

Български са и закупените неща са с кауза, подаряват същите на недоносени бебета и отделения.
Приятелка си купи спално чувалче и е много хубаво.

Обичам да си купувам неща с кауза.

# 436
Здравейте мами имам въпрос към вас. От два дни от време на време имам болки в стомаха ниско долу. Онзи ден получих след като почистих кухнята, а днес на 3-4 пури ме боли за по час време и ми минава. На моменти е остра болка. Дали ви се е случвало нещо такова? В 32 + 3 съм и утре сутрин имам час .

# 437
Можеш да изпиеш но-шпа, докато ти дойде утре прегледът. Отпуска мускулатурата.

# 438
Проблема е, че нямам в Неделя ще пристигне. Живея в Англия. Не съм сигурна дали ще ми кажат точно какво е и дали няма да ми кажат обичайното “пий парацетамол” затова исках да видя някоя дали е имала такива болки.

# 439
Аз имам такива болки след като съм на крак поне един час най вече като ходя на разходка,като се прибера задължително лежа 2/3 часа и всичко се оправя..

# 440
  • Пловдив
Да, от претоварване е вероятно болката. И аз така се бях напънала да чистя и хоп в болницата с кървене и долу ниско си стяга корема и боли точно. Повече лежане и пазене просто. Всичко ще е наред.

# 441
Steys, само да кажа, че в Англия нош-па се изписва за изглаждане на шийката, не обратното. Не бих пила нищо без тукашния лекар/ акушерка да ми го е изписал.
Ако болките много се засилят или имаш някакви съмнения, звънни на 111 и ще получиш адекватен медицински съвет. Ако преценят, ще те препратят към лекар още сега.

Педиатър е добре да се избере вече. Много лекари не приемат нови пациенти. А и е хубаво да се срещнете да поговорите и да се убедите,че споделя вашите виждания и може да му имате доверие.

Америкас, много е сладко комплектчето😍
Аз нищо конкретно няма да вземам за изписването. И без това всички дрешки са нови. Ще избера една от тях.

На мен с баткото ми беше голям корема, все едно съм с близнаци. Имах много околоплодни води, а и той беше много високо до последно. Сега обаче е обратното-бебето е много ниско от самото начало и коремът изглежда по-малък.

# 442
Сънувах го-бебко. Раждането му,усмивката му..беше 1450кг и най-хубавото и слънчево бебе на света.Вече си мисля,че колкото повече наближава,толкова повече нямам търпение...или се издухвам тотално.
Ето го нашия тоалет за изписването:

# 443
Където и да е човек по света, едно и също лекарство НЕ може да се предписва за две противоположни неща.
Аз понеже съм с насочено внимание точно към шийката поради ред причини, мога най- отговорно да заявя, че толкова много съм изчела в тази посока, че просто е невъзможно но- шпа да й изглади шийката, може само да помогне да НЕ се изглади. Аз самата го пия. Да не говорим , че но-шпа комфорт е създаден точно за бременни, точно при болки и контракции.
Колкото и да е зле здравната система в Англия, защото тя е много зле, чак толкова неграмотни не вярвам да са лекарите.
Между другото, но-шпа в Англия можел да се намери в полските аптеки.

Последна редакция: пт, 23 авг 2019, 07:50 от Novichka1

# 444
Здравейте мами , аз съм малко притеснена , в 33 г.с съм и от два дни имам почти постоянна тъпа болка в корема , като при цикъл , но малко по-слаба ... особено много се засилва нощем . Получи се след като се понатоварих повечко онзи ден , но нали знаете домакинскта работа не свършва ... засили се и течението , днес съм на лекар , но се чудех някоя от вас имала ли е нещо подибно и знае ли какво е Simple Smile Хубав ден ви желая !

# 445
  • Белгия

А сложиха ли ти капки за разширяване на зениците, че на мен ми е голяма драма и много ме е шубе Simple Smile и все отлагам прегледа...

Little heart, заминавай, без страх!
Аз съм също голяма страхливка що се отнася до болници и процедури, щом аз мога, ти със сигурност можеш! Да разкажеш после!
Ако носиш лещи задължително си вземи слънчеви очила, а ако не, то някаква шапка да ти пази сянка, много са чувствителни очите към слънцето след това!

# 446
Ами то и в БГ не е добре да се пие но-шпа докрая на бремеността, в последните месеци не е препоръчително, освен ако няма сериозна причина.
Аз съм със серклаж и ми казаха да не пия но шпа. Шийката я задържа прогестерона. Магнезия отпуска по качествено мускулите.
При напреднала бременност и болки, моля ви, търсете лекарска помощ навреме!!! Тук във форума никой не може да ви помогне адекватно!

# 447
  • София
Аз за Но-шпа знам също, че честия му прием изглаждя шийката. Наистина прогестероновите лекарства я държат. Но-шпа съм пила броени пъти ако ме заболи повечко корема.
Вчера бях при АГто. Шийката ми е все така затворена и над 3см. Каза, че многа се гордее с мен 😀 Каза ми, че мога за си избирам дата за секцио от 9.10. нататък, но забравих да го подсетя, че заради ранно овулация термина ми не е на 19.10, както излиза по последна М, а 13.10. След две седмици съм при него пак и започвам тоновете-при мен от 34г.с. и ще ме кажа, че не искам да тичам за спешно секцио, не че е гаранция пак де, но една идея е по-добре да вземем предвид размиванатето по цикъл и ден на забременяване.

# 448
Естествено, че не трябва системно да се пие, но тук говорим за инцидентен прием в случай на болки и само до посещаване на лекар на следващата сутрин. Нали такъв беше казусът по-нагоре?

# 449
Но шпа ми каза гинеколог в България да пия тъй като папаверина е спрян за сега и не се намира в аптеките. Каза да пия само ако имам болка в стомаха. Аз си изпратих тъй като не знаех тук има ли го. И ми каза ако имам стягане с болка да пия и магнерот. Тук все още не сме говорили на такива теми ако имам болки какво мога са пия.

Общи условия

Активация на акаунт