Сполучливи имитации на маркови парфюми - 30

• 84 020
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
Вчера си взех от Парфен Chergui - Serge Lutens. Няма такава трайност, от сутринта до вечерта преди да се изкъпя го усещах постоянно. Аромата е странен, покупка само с тест предварително.

# 406
Явно само при мен липсва трайност с Парфен:)

# 407
Да ви споделя едно разочарование...Frowning1 Сайта  Рефан шоп, който препоръчах преди няколко поста, тотално ме разочарова в последните три - четири дни. Направих поръчка през сайта, не по телефона, да кажеш... Избрах доставка до адрес. Понеже неработните дни тази седмица са с един повече, върнах имейл /на този с потвърждението на поръчката/ с молба да ме информират за деня на доставката /защото в сайта им пише 24ч.!/.
Отговориха ми, че така и ще бъде - 24 ч., като даже ми уточниха, с коя фирма ще е и, че ще е до 14 ч.през въпросния ден. Благодарих им. Зачаках....Никой. Звъннах на въпросната куриерска фирма. От там ме уведомиха, че пратка към мен няма. Отново писах имейл на Рефанци. Извиниха се, че се били объркали - не съобразили, че почивните дни са с един повече. ОК, приех им извинението, потвърдиха, че изпращат парфюма ми. На следващия ден - пак чакам - пак нищо. Този път реших преди да говоря отново с куриерската фирма, да си видя имейла...И, о, да! Написали са ми още един имейл, че "парфюма не е наличен"... Е, ОК, де, ама как тогава успях да го добавя в кошницата и да го поръчам? /Става въпрос за НЕ популярен парфюм, т.е. не са се юрнали всички да го купуват в един и същи ден, даже бих казала, че едва ли друг освен мен се интересува от него изобщо!/...Frowning1 Голяма простотия! Освен, че не знаят какво приказват, се оказва, че не поддържат коректно и онлайн магазина си. Изгубиха ми времето.Тотално се разочаровах от тоя аборигенски подход. Последен път поръчвам от тях, наистина!

# 408
Бях споделила линк преди време на един сайт, в който намерих доста видове от любимото ми Тесори и щях да се запасявам.Днес ми пристигна пратката.Заредих се със Бизантиум, който обожавам,взех си и един Ванилия и джинджифил,който също познавам като аромат и харесвам.И 2 вида отстрелях на сляпо,понеже ги няма из магазините,но пък ги "проучих" във Фрагрантика какво да  очаквам.И мога да кажа, че съм влюбена и в двата аромата.Страхотни са.

Топли,силни,ориенталски, точно каквито обожавам.Пробвах с  две пръс на всяка ръка и ще се задуша направо.Но не мога да спра да ги душа.
Само да вметна, че си намерих друг сайт,където цената им е 7.99, с доставката по Спиди,като разделя на 6 и ми идват по 8.59.А на промо в Елитис най-евтино са били по 8.99, и тези видове ги няма.Ако някой се интересува и иска да си поръча ще сложа линк към сайта.
Аз със сигурност ще се запася пак като ги поизпръскам тези.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 18:44 от teda mars

# 409
А кой е сайта, ако не е тайна? Wink

# 410
# 411
Вчера си взех от Парфен Chergui - Serge Lutens. Няма такава трайност, от сутринта до вечерта преди да се изкъпя го усещах постоянно. Аромата е странен, покупка само с тест предварително.
Можете ли да се опитате да го опишете??

# 412
Скрит текст:
Бях споделила линк преди време на един сайт, в който намерих доста видове от любимото ми Тесори и щях да се запасявам.Днес ми пристигна пратката.Заредих се със Бизантиум, който обожавам,взех си и един Ванилия и джинджифил,който също познавам като аромат и харесвам.И 2 вида отстрелях на сляпо,понеже ги няма из магазините,но пък ги "проучих" във Фрагрантика какво да  очаквам.И мога да кажа, че съм влюбена и в двата аромата.Страхотни са.

Топли,силни,ориенталски, точно каквито обожавам.Пробвах с  две пръс на всяка ръка и ще се задуша направо.Но не мога да спра да ги душа.
Само да вметна, че си намерих друг сайт,където цената им е 7.99, с доставката по Спиди,като разделя на 6 и ми идват по 8.59.А на промо в Елитис най-евтино са били по 8.99, и тези видове ги няма.Ако някой се интересува и иска да си поръча ще сложа линк към сайта.
Аз със сигурност ще се запася пак като ги поизпръскам тези.
Честити придобивки! Simple Smile От четирите на снимката познавам Бизантиум, както и Фиоре дел драгоне, а отскоро ползвам с удоволствие и Жасмин ди Гиава. С нетърпение ще чакам отзиви за "Мадагаскарските ванилия и джинджифил" .
Някои от парфюмите на Тезори Д,Ориенте имитират конкретни известни парфюми, други - не. Качеството е превъзходно, цената им е много под това, което би могла да бъде. Оформлението също е фантастично. Изобщо - любима марка са ми и на мен.
Може би трябва да ги включим и тях на първа страница в темата ни Simple Smile

Ето , за начало:

Ayurveda имитира Elixir des Merveilles Hermès
Africa имитирал Le Male Jean Paul Gaultier
Byzantium имитирал Sweet Oriental Dream Montale - не знам дали е така, но го обожавам и аз!
Fiore del Dragone имитира Hypnotic Poison Christian Dior - изпръсках го, чудесен беше и доскоро не можеше да се намери в България изобщо.
Hammam имитирал Cinéma Yves Saint Laurent
Japanese Rituals според мен е 1:1 с Frank Frank Govers
Jasmin di Giava имитира Angel Mugler - в момента го ползвам активно Simple Smile
Sandalo del Kashmir & Vetiver според мен много прилича на Amber&Cinnamon- EDT - Koton имам ги и двата - 1:1 са! ... Simple Smile Или пък и двата имитират нещо трето... Не знам Simple Smile
Имала съм също така:
White Musk, Royal Oud Dello Yemen,  Frangipani delle Indie и Te Verde - с тях се разделих.

# 413
  • Sofia
Тамън щях да искам описание на Дракона, пък ти телепатично разбра какво искам. Благодаря, solar. Hug

Аз също съм навита да ги включим в списъка на 1-ва страница, заслужават си. Те са като нешлифовани съкровища.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 23:17 от sunattraction

# 414
Ванилия и джинджифил при първо пръскане го усещам по-скоро мъжки,направо ми бие на афтършейв, той се води и унисекс аромат.Но след малко вече почва да се усеща топла и сладка ванилия и мъжката нотка изчезва.
Наистина при тази трайност,чудесни аромати и ниска цена са си направо съкровища.
Много комплименти съм отнасяла за Бизантиум, а за Лотос и мъже са ме питали с какъв парфюм съм.
Моята класация по любимост е 1.Бизантиум и Дракона (от днес, любов от първо пръс),2.Лотос и 3то място си го делят Ванилия и джинджифил, Хамам и Жасмин.

# 415
Благодаря за описанието, teda mars Hands Plus1
Между другото, от снощи разглеждам по - задълбочено серията Тезори д Ориенте във Фрагрантика...
Май ще се окаже, че някои "съименници" не са един и същи /преиздаден в нова опаковка/ парфюм:
този например:
Скрит текст:
не е този:
Скрит текст:
ншщо, че се казват еднакво  Thinking
Във Фрагрантика го няма тъмно синият, има го само златният. Пирамидите, които се описват в коментарите, са съвсем различни.

П.П. дописвам

Момичета, случайно да имате идея имитация на кои парфюми са новите два аромата на Сангадо?
https://sangado.bg/791-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0% … D0%BA%D1%82%D0%B8
MS. SCANLON и AMOUR. INTER.
/невероятно нескопосани имена са им избрали - лично мнение/

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 18:01 от solar_fields

# 416
Момичета, наскоро реших да поразгледам Мартинез, че попринцип съм фен на Парфен. Ии..изпробвах сигурно 20 аромата, цялата маса стана в блотери (съжалих момичето даже Grinning). За капак, ръцете ми от пръстите до рамото бяха също напръскани, но си тръгнах с празни ръце. Докато вървя аз в един от онези близки, отминали топли дни, усещам, че на китката ми цитрусовият аромат нещо вече не е съвсем цитрусов. След 20 минути подуших и съставка, която беше позната, но после разбрах коя е - джинджифил. След още 10 минути се появи моят любимец, сандалчето. И така, на следващия ден деликатно заграбих Twilly-то (само да вметна, че оригиналът не ми харесва), но понеже имаха промоция за втори парфюм пак се поогледах. Още първият път Cafe Rose ми хареса (много сладка бомба с дъх на рози, която после се развива в един по-скоро какаов сладкиш), но прецених, че ще я взема като застудее още. Та хвърлих се аз на познатото Tom Ford - Black Orchid и не можех да повярвам! Съгласете се, че трудно се имитира този аромат и Рефан що-годе са успели (но истината е, че при мен няма много развитие). А Мартинез са хванали и доста от другите съствки! Та, да. Взех и него, но признавам, че още не съм го разносила.  За съжаление, любимият ми Womanity, няма абсолютно нищо общо с действителността, буквално не го познах на кожата си.
Понеже съм си и аз ориенталче ( Bizantium даже вчера го взех на омекотител, но любимецът ми е Flor di Loto) искам да пробвам на Гиза доста нещица.
Ще ми се и на Зак да пробвам нещо, но ми се струва, че не всички магазини от сайта им съществуват в действителност. Вие откъде си купувате в София?

# 417
  • София
4everYoung, откъде си взе омекотителя?

# 418
  • София
Ще ми се и на Зак да пробвам нещо, но ми се струва, че не всички магазини от сайта им съществуват в действителност. Вие откъде си купувате в София?
От магазина на ул. Княз Борис I, 81

# 419
4everYoung, откъде си взе омекотителя?
магазин ,,Слънчогледи", някъде около 5 лв. е цената ✌️

Общи условия

Активация на акаунт