С какво ви дразнят свекървите? – 113

• 31 137
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Като начало, Румка, не разбираш, че с Гугълчето обсъждам Анонимната, а не теб.

# 676
  • София
на мен не ми пречи, въобще!?? Да си говорят

Пречи ми, като почне свека да звъни на роднините ми, или да казва на майка ми да ми каже да ида да си прегледам някоя жлеза, или да си изследвам някой хормон, или нещо сходно за децата.
Какво не се разбира

Не разбираш, че нищо такова в оплакването на анонимната няма.
Ама, нищичко!
Свекървата НЕ ЗВЪНИ НА РОДНИНИТЕ НА СНАХАТА.
Не звъни на майка ѝ.
Не звъни и на нея, след като ѝ е забранила.
Съжалявам, че трябва да използвам главни букви, ама с малките не се получи.

# 677
Според мен въпросът е защо звъни на външни лица по принцип, а не на сина си, респективно на мъжа й?

# 678
Защо звъни на външни лица е работа между нея и външните лица, а не е работа на друго лице. Защото така иска. Защото така са се разбрали с външните лица.

# 679
  • София
Според мен въпросът е защо звъни на външни лица по принцип, а не на сина си, респективно на мъжа й?

Това е нейна работа, както е твоя на кого ти звъниш.
Евентуално, би могъл синът ѝ, като намесен в ситуацията, да предприеме изясняване, ако иска.

# 680
  • при късмета
А ако друг, а не мама, звънне, докато е в къщи милото, може ли да проведе разговор и ще го изпратите ли там, откъдето му звънят? Laughing
Joy Няма да бъде изпратен към обаждащия се
Сега сериозно, много ясно, че има право да говори по телефона. На мен думата пак ми е за ежедневни обаждания. У нас никой няма забрана да получава входящи обаждания нито часови, нито персонални. И никога не е имало такава за никого. Няма как хората да знаят кога вечеряме примерно, че да се съобразят. Но и никой не звъни всеки Божи ден просто ей така, да ни чуе и да види какво правим. Случва се и по няколко разговора да проведа на ден с един и същи човек, но е по работа и някакви уточнения изникват. Като се организираме някъде да ходим с приятели или той или аз говорим всеки ден с някого. Но е за кратко време. Ако отчет на някого по телефона е ежедневие и няма пропуск, е съвсем друго. Мен лично за късо време би ме накарало да реагирам. А ако той държи да води подобни разговори, телефона ме у свързан с аудио системата в колата, за не свързва хендсфрии и практически докато шофира може съвсем спокойно да си говори и да не му пречи на шофирането. Пътува поне час в посока.
Ясно е, че всеки има право да си говори с който и колкото пожелае, но до тук никоя не допусна, че ако това дразни партньора му по някакъв начин, не е лошо и малко да се съобрази

# 681
Тя Анонимна така изфуча, че не се разбра добре. Според мен, са две приятелски семейства на море, като щом свека има телефонния номер на приятеля, това е дългогодишно приятелство. И понеже е възпряна предисторически да звъни на снахата, а е искала да чуе сина си / може нещо да и се е оплакал от здравословен проблем предния ден, или да е казал, че ще ходи по опасни скали за раци Blush/ , и като не го е чула, е звъняла на приятеля, да разбере, че вс. е наред. Знам ли. Много криминално го описах, но така схващам аз ситуацията. Нали са на море. Може и нещо да и е обещал да звънне , да се чуят и да не го е направил, не е чул телефона и т.н.
Чак пък такива набези на свека без причина, не вярвам аз.

# 682
Толерантна мога да бъда към определен човек, без значение снаха или свекърва е.
Зависи от ситуацията, действията и т.н.
В случая с Анонимната съм толерантна към сина и свекървата, защото за мен хората не са направили нищо кой знае колко лошо и засягащо нея лично.

# 683
Свекърва ми познаваше почти всички приятели, съученици и част от колегите на мъжа ми. Това години преди аз да заживея с него, съвсем нормално ми се е струвало да се чуват с техните родители, с тях. Били са много задружни, а това, че са учили извън страната е сближило и родителите им - изпращали са това онова един по друг, чували са се, гостували са си. Искам да кажа, че свекърва ми познаваше приятелите му дълги години преди аз да ги познавам и никога не ми се е струвало странно да им се обади по някакъв повод.

# 684
Аз пък не мога да си  представя, че читав човек ще се влияе от друг колко да контактува с родителите си. Ама и свекитата като съпругите се правят на чукнати, когато синът с главно П е този, който трябва да е на мястото си.

# 685
  • при късмета
Изобщо не говорим да казва другия дали и колко да говориш с родителите си. За друго иде реч, кой разбрал,  разбрал

# 686
  • София
Не я излага изобщо.
Можеше да и звънне и на нея , но нали на принцесата не и е приятно и звъннала жената на приятеля. Голяма работа!
Не ги разбирам тези прищевки и това е! Дай като се е оженил, да забрави цялата рода! Ако някой се меси в отношенията им, разбирам, да те касае и да вземеш мерки, но за такива дреболии...
Не харесвам такива дребни души, не харесвам хора, които нямат елементарно уважение и съобразителност до къде да простират претенциите и изискванията си.
Може да те подразни, но все пак тази жена го е създала, родила и отгледала.
Има начин да се каже, ако ти е такъв проблем, че му звъни и т.н.
Aз пък не харесвам хора, които обиждат "на кило" непознати, без да знаят предисторията, на нещо уж дребно. А в конкретния казус, съобразителност и елементарно уважение липсва у свекървата. Ако беше си размърдала 2-те мозъчни клетки може би щеше да й светне, че това ежедневно чуване, може пък да не е ок за сина й, но да я търпи и че ако е искал толкова много да се чуят и конкретната поредна вечер е щял да й звънне. Ама не е искал до към онзи момент, обаче за маман е без значение какво иска собствения й син - важно е да си получи отчета и да си начеше крастата. А защо преди време освен на него е държала да се чува всеки ден и с анонимната нямам идея, ама и аз бих изтрещяла на нейно място. Това  не е нормално, нормално е когато разговорите са желани и от двете страни.

# 687
Не я излага изобщо.
Можеше да и звънне и на нея , но нали на принцесата не и е приятно и звъннала жената на приятеля. Голяма работа!
Не ги разбирам тези прищевки и това е! Дай като се е оженил, да забрави цялата рода! Ако някой се меси в отношенията им, разбирам, да те касае и да вземеш мерки, но за такива дреболии...
Не харесвам такива дребни души, не харесвам хора, които нямат елементарно уважение и съобразителност до къде да простират претенциите и изискванията си.
Може да те подразни, но все пак тази жена го е създала, родила и отгледала.
Има начин да се каже, ако ти е такъв проблем, че му звъни и т.н.
Aз пък не харесвам хора, които обиждат "на кило" непознати, без да знаят предисторията, на нещо уж дребно. А в конкретния казус, съобразителност и елементарно уважение липсва у свекървата. Ако беше си размърдала 2-те мозъчни клетки може би щеше да й светне, че това ежедневно чуване, може пък да не е ок за сина й, но да я търпи и че ако е искал толкова много да се чуят и конкретната поредна вечер е щял да й звънне. Ама не е искал до към онзи момент, обаче за маман е без значение какво иска собствения й син - важно е да си получи отчета и да си начеше крастата. А защо преди време освен на него е държала да се чува всеки ден и с анонимната нямам идея, ама и аз бих изтрещяла на нейно място. Това  не е нормално, нормално е когато разговорите са желани и от двете страни.

А ти познаваш свекървата, знаеш колко точно гънки има и каква е предисторията? Познаваш и синът и знаеш дали е ОК или не да говори с майка си всеки ден?! И си сигурна, че не се е разбрал с майка си, ако не може да се свърже с него, да потърси приятеля му?

Иначе дрънкаш на килограм на базата на предположения базирани единствено на писанията на Анонимната, която ясно показва, че не се държи нормално в конкретния случай.

# 688
  • София
А ти познаваш свекървата, знаеш колко точно гънки има и каква е предисторията? Познаваш и синът и знаеш дали е ОК или не да говори с майка си всеки ден?! И си сигурна, че не се е разбрал с майка си, ако не може да се свърже с него, да потърси приятеля му?

Иначе дрънкаш на килограм на базата на предположения базирани единствено на писанията на Анонимната, която ясно показва, че не се държи нормално в конкретния случай.
Не знам каква е предисторията, но е явно, че има такава. А и щом свека е нахалствала всеки ден на момичето, въпреки нежеланието от страна на анонимната, логично е да го прави и със сина си. Както казах - ако е искал да звънне е щял, ама не е. Отделно, ако имаше уговорка между мама и син, той щеше да го е казал на анонимната още в пръвя им разговор. Много ви е трудно на някои да разберете, че дори синчетата понякога имат нужда от глътка въздух покрай маминия ченгел на врата.

# 689

Не знам каква е предисторията, но е явно, че има такава. А и щом свека е нахалствала всеки ден на момичето, въпреки нежеланието от страна на анонимната, логично е да го прави и със сина си. Както казах - ако е искал да звънне е щял, ама не е. Отделно, ако имаше уговорка между мама и син, той щеше да го е казал на анонимната още в пръвя им разговор. Много ви е трудно на някои да разберете, че дори синчетата понякога имат нужда от глътка въздух покрай маминия ченгел на врата.

Бъркаш. Историята винаги има поне 2 страни, тук имаме само историята на Анонимната. Тази на мъжът и може да е съвсем различна. А истината обикновено е някъде по средата. Та няма какво да рипаш като петле и да настояваш, че мнението ти е меродавно.

Общи условия

Активация на акаунт