Милано - 11

• 47 564
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте !

От скоро следя темата . Успях да прочета и предишните 2 . Изключително полезна и изчерпателна информация ! Но все пак имам и няколко въпроса .

Предстои ни пътуване и ще нощуваме в Бергамо .

Един ден ще посетим Милано , един ден за пазаруване и още един все още не е решено 😎

Колебая се между кола под наем и обществен транспорт .
И затова моля да ме ориентирате как може да се придвижим с обществен транспорт  :
1. от Бергамо до Serravalle
2. От Бергамо до Franciacorta

И другият ми въпрос е за картата за транспорт в Бергамо . 72часовата важи ли за придвижване от летището до града ? (май не 🧐)

Благодаря ❗🌸

Това е първото ни пътуване до тази дестинация . Но толкова много информация и идеи за нови пътешествия открих  , че съм сигурна , че ще се върнем отново в най - скоро време 🥰

# 331
72-часовата карта за Бергамо важи и от-до летището. Купува се като излезете от проверката в зала пристигащи най-вдясно има туристически офис. Валидира се в автобуса еднократно и важи от момента на валидиране. Важи и за фуникулярите. Тоя един ден , за който се чудите, уплътнете го в Бергамо, има какво да се види(в горния град)  или се разходете до Верона например. 2 часа с влак.

# 332
  • София
https://bg-mam.ma/p/983933/36162178

На мен би ми бил интересен някакъв коментар от момичетата, които бяха тук в последно време, напр. Една и т.н. (не помня в момента други) по-скоро от практическа гледна точка - успели ли са с трансфера в ранен час, лесно ли са се ориентирали, някакви затруднения с билети и т.н. полезни неща.
Здравейте,
завърнахме се, но наистина нямах много време за писане.
Благодаря на всички и особено на теб regina di cuori за всичко което пишете, за търпението и за обясненията. Оправихме се без проблем. Карта Ломбардия така и не купихме, защото не бяхме решили кой ден ще ходим до Комо и да не се обвързваме с три дневния срок на картата. Метрото ползвахме само за отиване и връщане до центъра, влака до Комо беше на цена около 5 евро и като направих сметка картата за три дни и реалните разходи, които направихме за билети се припокриваха (децата в метрото минаваха с нас на турникета, а за Комо купихме билети на половин цена, защото мислех че пътуват безплатно само ако имаме закупена карта Ломбардия).
Относно трансфера, всичко се подреди точно така както го описа Реджина - хванахме първото метро от Гамбара до Дуомо, после прикачихме до Гарата и шатъла до Бергамо беше веднага. На летището бяхме към 07.50ч., а полета беше в 09.25, имахме достатъчно време и за кафе и закуска Simple Smile.
Милано, установих че не е моя град. Улучихме големите намаления и лудницата беше навсякъде. Знам, че повечето хора са тръгнали да пазаруват по това време, но ние искахме да усетим Италия, а в тази лудница нямаше как.
Бергамо, Комо и околностите отново ще посетя с голямо удоволствие. Били сме във Верона, Венеция, на Гарда, но има още какво да се види в този район И ако ми позволите отново ще задавам въпроси и ще търся информация при вас.
Благодаря отново Flowers Rose

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 12:51 от edna....

# 333
Бихте ли споделили най-евтиният възможен превоз Аркоре-Верона?

# 334
Направо се омотах с този транспорт, кое къде важи, къде не...Децата под 14 навсякъде ли са безплатно?

# 335
И аз се обърках за транспорта.
Вчера тъкмо реших, че е удобно да купим карта Аз пътувам навсякъде с Ломбардия за да идем до Комо и да се качим на фуникуляра, днес от поста на edna.... разбирам, че май няма смисъл.
Децата до 14 годишна възраст пътуват безплатно, доколкото разбрах от четенето ми дотук с ей тая декларация.

raja_nikol , вие кога ще ходите?

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 10:47 от alina_si

# 336
Безплатно до 14 години с декларация.

Много объркано е написано на 1-ва страница, аз направо ще пиша на Мими да го оправи още сега, предполагам модератор ще може да го коригира.

# 337
  • София
И аз се обърках за транспорта.
Вчера тъкмо реших, че е удобно да купим карта Аз пътувам навсякъде с Ломбардия за да идем до Комо и да се качим на фуникуляра, днес от поста на edna.... разбирам, че май няма смисъл.
Децата до 14 годишна възраст пътуват безплатно, доколкото разбрах от четенето ми дотук с ей тая декларация.
Нищо объркващо няма. Ако ще ползвате по често метрото или някакъв транспорт в Комо със сигурност карта Ломбардия ще ви е от полза. При нас се оказа ще спирката на метрото ни беше до апартамента и ползвахме метро само посока Дуомо и обратно до апартамента. От дуомото сме ходили навсякъде пеша. До Комо имахме колебания кой ден ше ходим и ако бяхме взели три дневната карта нямаше вече да е валидна в деня, в който в крайна сметка отидохме, а карта за пет дни не ни вършеше работа, защото тогава беше деня на заминаването ни.
За Бергамо платихме само билет за автобуса за отиване и връщане, който беше под 2 евро в посока,  и така всъщност разходите ни за транспорт не бяха големи. Но още веднъж подчетравам, че в Милано не сме използвали много транспорт, ходихме предимно пеша.
Ако ще пътувате повече определено карта Ломбардия си заслужава.

# 338
аз имам следният казус с пътуване:пътуваме от Бергамо до Милано за през деня ,разглеждаме и трябва да стигнем след обяд до Вимеркате,тъй като трябва да спим там вечерта и на др.ден тръгваме към Верона..Моля препоръки за придвижване,единствено от Бергамо ще хванем до Милано ,предполагам централе е гарата,толкова се ориентирах до момента...

# 339
Разпечатах Декларацията, попълних я. На 27-ми летим

# 340
И аз се обърках с транспорта.
С карта Ломбардия мога ли да пътувам от Бергамо до Верона?Как става?Или трябва да ида до Милано и оттам да пътувам за Верона?
За Комо какво важи в тази карта ?

# 341
Правилно ли се ориентирам от разговора, че Серавале е аутлет за високи марки?
Ако е така, съм доволна, че изобщо не съм го предвидила и имах  драма, че нямаме време.
Аз съм тръгнала за просташките марки, за мен Алкот е Номер 1😁

https://www.mcarthurglen.com/en/outlets/it/designer-outlet-serravalle/stores/

# 342
  • In transit
И аз се обърках с транспорта.
С карта Ломбардия мога ли да пътувам от Бергамо до Верона?Как става?Или трябва да ида до Милано и оттам да пътувам за Верона?
За Комо какво важи в тази карта ?
Не може, защото Верона е част от област Венето, а на област Ломбардия.

# 343
Clevermary , благодаря за разяснението и споделените идеи ! 💐

Разглеждайки Gmaps начертах следния маршрут за придвижване от Бергамо до Franciacorta и Serravalle с обществен транспорт .

Моля да ми кажете правилни ли са ми разсъжденията , ако има нужда някъде от корекции е или пък да споделите друг маршрут .

От летище Бергамо до Franciacorta ( евентуално като вариант веднага след пристигане на летището . Малко вероятен вариант , но все пак да го имам ) :

Вариант 1: Autostradale bus до Бреша - От Бреша до Franciacorta автобус

Вариант 2: с линия 1 от летището до гарата - от там влак до Бреша - от Бреша автобус до атлета

Маршрут от Бергамо до Serravalle :

1. Влак Бергамо - Милано
2. Влак Милано - Arquata Scrivia
3. Шатъл на Seravalle от Arquata Scrivia до аутлета

Правилно ли съм се ориентирала или греша някъде ? 🤔или пък някакъв по - лесен маршрут 🧐

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 14:57 от Radani

# 344
  • In transit
Радани, ползвала съм първия автобус, който цитираш. Само, че от Бреша до летището. Този аутлет Франчакорта е горе долу по-средата на пътя. Автобустът имаше спирка по там по път за летището. Така, че предполагам няма да има нужда да ходиш чак до Бреша, че да се връщаш обратно до аутлета.

Ето тук го пише, че има такава спирка и е по заявка. Тоест трябва само да кажеш на шофьора, че си до там. https://autostradale.it/en-GB/bus-timetable/bresciaautostazione-orioalserio

Общи условия

Активация на акаунт