НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 025
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Скрит текст:
Лейди, и аз ви мисля и се моля да сте добре! Пиши, ако имаш нужда от нещо.

Аз спя учудващо добре, като изключим, че се будя два пъти да пишкам - веднъж в 3:00 и след това в 6:00. Будя се и като се обръщам от една страна на друга, но поне сутрин не ме боли всичко. Мислех си, че не ме боли само в дните, в които съм минала някой друг километър, но май ще се окаже, че е заради възглавницата, която слагам между краката. Потъмняване на ареолите все още нямам, но коремът ми взе да става като на мече, както беше писала Памперс Grinning

Бюти, поръча ли количката? Аз разглеждам сайтовете от няколко дена насам и в главата ми стана още по-голяма каша... Минах през комплекти 3 в 1; 2 в 1 и отделно да закупим столче; само количка за новородено и отделно столче за кола; количка за новородено втора употреба, колкото да избутаме 6 месеца и след това да търся лека лятна... Проблемът ми е, че това, което съм харесала като цена и качество, е тежко. И не е само мое мнение, а и на други жени като чета ревютата. Искам да си пазя кръста, все пак, живот и здраве, ще си ми трябва поне още толкова години Simple Smile))

Като съм тръгнала за количката, да споделя и за легълцето. Тъй като в спалнята ни няма място за бебешко легло със стандартните размери, се спряхме на кошарка тип Чико Next to me. Харесахме модел за около 200 лв. Пак ми скъпее, но има още време, ще дебна за оферти.

Аз днес трябва да ида за резултати от микробиология и се чудя дали да не измоля и да ме прегледат, че два дена ме поболва корем и не мога да разбера дали е от храната или друго. Имам и втвърдявания от време на време.
Дарк, ние взехме това легло.
За 90лв с матрак, втора употреба от една жена с близнаци, мисля, че другото легълце още не е продадено. Не знам и от къде си, но ако те интересува, ще ти пратя обявата. Аз накрая така си реших проблема, защото искам да се наглася според бебето, а от сега нито знам, дали ще кърмя или то какво дете ще е и как ще ни е най-удобно взаимно. Затова едно такова 90х40 и после ще купим голямо Simple Smile

Много е хубаво легълцето! Simple Smile А точно този модел само до 6 месеца ли се ползва или ?
Аз поръчах едно на кикабу тип 'близо до мен' на което се сваля едната страна , ама не знам дали добре го избрах. Ще видим като го получа....
Мамата с близнаци ги е ползвала едното до 7м с девойката, а с момчето до 1г и 1м, реално зависи колко е буйно детето и колко шава Grinning
Как си Лейди, появи се да ни успокоиш, че вече всичко е наред

# 241
Жалко, не беше лоша оферта

Dark, виж в ФБ страницата на Nicolle Baby имат едно легълце 60/100 е матрачето ,значи легълцето общо би трябвало са е с по2 см повече за 89лв .В нас е същото ,никакво място и се бяхме насочили и ние към такъв размер обаче говорих с една дама от магазин за бебешки мебели и тя каза че този размер обикновенно са ок до 7м.на бебче .То си зависи и от бебчето ,но специално на нас няма да ни реши проблема с мястото .Аз също прецених че количката ще я взимаме втора ръка (овладях истерията ми за нова ,за крупна сума 🤣)в ОLX намерих доста добри оферти .

# 242
Третата фетална морфология кои седмици се прави и до колко е задължителна/препоръчителна ? Май не всички ходеха.

# 243
Третата фетална морфология кои седмици се прави и до колко е задължителна/препоръчителна ? Май не всички ходеха.
Обикновено се прави 30-32 седмица, но моят доктор ми препоръча да отида 28-30, с довода че бебето е по-малко и може да се огледа по добре. Та аз ходих в 29 седмица. Не съм имала предписание за такава, ходих за мое си спокойствие.

# 244
Аз засега няма да правя трета фм. При втората не се видяха проблеми.

# 245
https:// и аз няма да правя трета фм. Моля се всичко да е наред., моят доктор, който ме следи, каза, че на 13.09, когато съм на жк, той ще гледа кръвопотока към бебето и други неща, които гледат на третата фетална.
Лейди, мисля те, теб и бебчето, дано всичко е наред.

# 246
"Добро утро" от стая #5 в Медика Русе...
Вчера бях на ЖК, в 27+3 г.с. и съм със супер много контракции, та вечерта ме приеха. За щастие шийката е наред.
На система с Кормагнезин и Но Шпа съм.
Почнаха и терапия с Дексаметазон за белите дробчета на бебка, ако не дай Боже реши да излиза по-рано Neutral Face

# 247
Ох, Хриска, стискам палци да закрепят положението. Не се притеснявай, под наблюдение си. Гледай да запазиш спокойствие, колкото и да е трудно. Контракциите на прегледа ли ги установиха? По-добре ли си след системите?

# 248
Хриска, важното е, че сте ги хванали навреме! Стискам палци всичко да е наред, да овладеете контракциите, а бебка да почака още! Hug
Ти усещаше ли нещо с тези контракции?

Лейди, какво се случва с вас?

Аз вече съм в 30 г. с. + 2 дни даже Grinning Направо започнах да се плаша... То не остана много...
Ще ми липсва бременността, коремчето и ритниците, коити така и не успях да усетя качествено заради тая предна плацента Grinning Затова съм решила на финалната права да си се наслаждавам на бременността възможно най-много, макар и вече всичко да ми тежи, боли и т. н. Grinning В понеделник влизам в осмия месец и единственото, което искам, е бебка да дочака да вляза и в деветия. Дойде ли октомври ще съм спокойна.

В момента съм в голяма чуденка дали в частна, или държавна болница да раждам.... Дано на следващия преглед пъпната връв се е разплела, че ако мо каже, че трябва секцио заради това - директно на частно отивам....

Иначе вече постепенно си се превръщам в слонче. Страх ме е и да се претегля.

# 249
Контракциите ги усещам през цялата бременност, но от няколко седмици се увеличиха. Корема постоянно твърд и с болки ниско долу Sad на прегледа се видяха веднага.
Миналата седмица си бях в Плевен и 5 дни бях на Папаверин мускулно, но като го спрях и всичко почна наново.
Сега съм по-добре, но на моменти още има стягане без болка.
Пускаха ми тонове и слушах сърчице, това ме успокои Simple Smile

Бебка върви почти 2  седмици напред. Докторката каза, че с това темпо може да се роди над 3.700кг 😃

# 250
Хриска, стиснати палци и за теб. Никой никъде няма да излиза.

На 3-та ФМ ще ходя без съмнение. За мен е много важна и не разбирам неглижирането й е от някои лекари, именно заради кръвоотоците и т.н. Точно сега може да се види, ако има такъв проблем и да се назначи терапия. Не, че моето АГ ми е давало избор дали да си записвам или не, директно ме попита за кога ми е прегледа. Laughing

Лейди нещо вече почва да ме притеснява, дано са ок с малката. Rolling Eyes

Ужасна работа е това спането. Цяла нощ се въртя, не разбрах топло ли беше по принцип или мен ме тресат хормоните. Мъж и куче спяха като заклани, а първият обикновено винаги мрънка, ако му е топло. Вече нямам търпение да стане по - хладно, а едно време обичах лятото. Neutral Face

# 251
Ох ужас е с тия контракции.. Аз тая сутрин в 5 се събудих от болките. По принцип си имам контракции, но за първи път имам такива болки и хич не е приятно. Докато си усетя, че е от това.. отначало мислех че е от стомаха или червата, но като изпих 1 магнерот и 1 но шпа и почти ми мина. Иначе странното е, че когато имам контракции бебето още повече почва да шава 😀

# 252
Хриска , почивай , всичко ще е наред ,стискам палци. Simple Smile

# 253
  • Наблизо
Вили,и при мен така.Обяснавам си го с това,че матката е опъната и рита като в тъпан.
И аз трудно спя,потя се ужасно хем не ми е чак толкова топло.Будя се мокра направо ,сменям чарафите през два дена.Нямам търпение да захлади,защото е ужас иначе.
Хриси,почивай си - стискаме палци да си седите 2 в 1 още няколко седмици Simple Smile Щом шийката е добре,значи бива Simple Smile
Нямам търпение да свърша работа,много почна да ми тежи.Оказах се без заместник и не знам как ще се оправят без мен,но...не мога и аз да стоя повече.Най-много още 2 седмици и си заминавам да си лежа в къщи и да си подреждам гардероба.
Само аз ли работя още?

# 254
Аз щях, но май вече съм разказвала, как неочаквано след една ЖК в обедната почивка ме паркираха директно в леглото. Само се обадих да кажа, че не мога да дойда повече на работа.
Работя в много голяма компания и всички бяха леко шокирани като съобщих. На CFO до последно не му се вярваше, че нещо неочаквано може да се случи, и си правеше планове какво ще правим на бюджетите Септември месец. Всеки път се опитвах да му обясня, че дори и да имам желанието да стоя до Октомври, понякога се случват неочаквани неща и може да не изкарам до тогава. От 12 седмица до 19, когато реално трябваше, буквално, да си зарежа бюрото, все едно съм изчезнала, тези хора не си направиха труда да пуснат дори обява за заместник. 7 седмици. Сега съм в 28, все още никой не ме замества. Не знам как се справят, честно.
Та, Бюти, гледай си здравето, понеже понякога хората наистина не знаят какви изненади могат да дебнат при една бременност. На мен ми е ужасно скучно вкъщи. Всяка сутрин отварям служебната поща и чета, ли чета. Laughing Имаше един момент в началото, когато обяснявах на мъжа ми, как ей сега излизам в болничен и повече няма да ме видят. Като ме паркираха вкъщи и умрях от скука. Но има дни, в които толкова нищо не ми се прави, че те разбирам. По цял ден седя и гледам в една точка, нямам сили да стана от леглото. Не е лошо и това, психически да си починеш малко.

Общи условия

Активация на акаунт