НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Аз искам да пусна един пост , просто ей така да си изкажа какво ми е . Знам че се намираме в “ най - хубавият период” и очакваме нов живот , но лично на мен вече почва много да ми омръзва това състояние . Не се чувтсвам човек , венци ме болят , гръб ме боли , имам киселини , болят ме между краката сухожилията все едно съм правила упражнения във фитнеса , дишането ми е трудно , изморявам се лесно , не мога да се свия или наведа , не спя добре , все ме гонят някакви тревоги , през огледало не ми се минава.... и т.н.  Дните и нощите ми вече са “ deja vu” . Е оплаках си се !!!
Иначе всичко е наред за момента 30+2 г.с. следя се в Щерев , но утре съм на преглед при д-р Кръстева от МД София , при която мисля да раждам. Понеже вече имам едно секцио и този път ще бъде така .
Гордея се с вас момичета , майката е най - силното човешко същество ! Дано все повече мъже осъзнаят през какво минаваме и ни глезят повече 💋

# 406
О, абсолютно! За мен има два хубави момента от бременността — положителния тест и когато най—накрая си видиш човечето на живо. Всичко между тях е мъка и неразположения. Добре де, да прибавим и ритничета, ехографски снимки и покупки ама все пак...определено не ми е любим периодът на бременност. А до края и по—зле ще става. Тъкмо вчера се оплаквах на мъжа ми, че още от сега ми омръзва а има повече от два месеца.

# 407
  • Наблизо
Така е,Анастасия.На мен ми е приятно да ме рита и аз да му говоря,някаква интеракция си имаме,но вече почва да ме боли - някои от ритниците и като се обръща направо целия го виждам през корема.

# 408
Да...и аз като се опитам да обясня точно същото на някого и, че бременността сама по себе си всъщност е гаден период и далеч не се чувствам като "богиня"....се почва едно укоряване... Grinning

Или коментари от сорта "Е ти кво искаш??? Ще търпиш!!!" Да бе то е ясно, че ще си търпим, ама някак си хич не ми се нравят тея прехласнати, превзети определения на бременността като най-великия момент, който жената може да изпита.

И държа да кажа - това, че някои не харесваме бременността, далеч не означава, че не обичаме прекрасните дечица, които ще се появят, нито че няма да сме всеотдайни и любящи майки. Просто това са отделни периоди!

Леко да ви е до края, момичета Heart

# 409
Разбира се Естел, че не означва. Не случайно трети път съм се наела да минавам през това. Просто физически (при някои и психически) бременността е доста труден период и е глупаво да се отрича. В нас расте нов човешки организъм и това не е никак малко изпитание за тялото ни. Аз с първото най-вече постоянно се оплаквах че се чувствам като болна от най-различни болести - 1000 симптома.

# 410
За мен бременността е ужасен период.И предишната -безпроблемна и Лека и тази-проблемна и с риск от преждевременно раждане.Всъщност това разказвах скоро на приятелка -че предпочитам ,въпреки болките ,няколко пъти да родя ,отколкото самия период на бременеене. И не говоря за физическия дискомфорт-психически не ми е ок.Чувствам се изплашена, несигурна, безпомощна. Страх ме е за моя живот здраве,за живота и здравето на бебето още повече.

Възхищавам се на щастливите бременни,които с кеф и радост очакват събитието и летят от щастие.Аз съм смачкана,изнервена и ми се искаше да има как цяла бременност (и предната и тази)да прекарам на самотен остров и да се върна в цивилизацията родила с бебе вече.
Нямам и снимки от тези периоди (само сега тези ,които публикувам в темата,но ги трия от телефона си).

Та дам, според мама съм пълно куку в това отношение,гледам да не споделям много много ,че и другите да не си помислят така  Mr. Green

# 411
  • Наблизо
О Лейди ,не съм чак като теб,но те разбирам.Най- ме притеснява фактът,че както си си супер и почва да ти се гади,контракции и болки някъде си.От нищото,просто ей така.Отделно,че се притеснявам за бебето - що не ме рита,като рита ох боли ме.Спя зле,чак изгоних мъжа ми на дивана,защото ми трябва място да се търкалям в леглото.Сега захладня и ще си го прибера,да ме топли пък.
Не ми е прекрасен период,твърде много стрес.Сигурно след раждането друго ще говоря хаха.

# 412
А на мен още не ми тежи Simple Smile Само дето не мога да ям, но свикнах вече. Аз пък с ужас очаквам как ще е след раждането Simple Smile Докато човечето заприлича на човече, да му минат коликите и да почне да проявява характер.

# 413
Аз пък обожавам да съм бременна въпреки не разположенията и дори ме е яд, че тоя път бързо ми минава времето покрай голямото дете. Плана ми е след 2 години да родя трето 😂
Втората ми бременност е по-лека определено. С предната повръщах почти до края, месо не можех да погледна и качих 30кг, като в 5 месец  ме питаха "ти скоро ли, ще раждаш" и "сигурна ли си че не са близнаци" 😠 от 39 номер обувки стигнах до 42 заради ширината, я краката ми бяха като на болен човек... нямах свод и глезен, а един слонски крак. Определено бях притеснена ако пак съм така как, ще гледам голямото, но всичко за сега е наред. Този път ям всичко и съм +13 в момента, а хората казват "ооо, че той корема ти не е голям, като за 8 месец", обувам токчета (бях на няколко повода) и много пътувам без да повръщам 😂Остават ми 7 седмици до операцията и ми е мъчно, че ще се разделя с корема...
Интересно ми е после какво човече, ще излезе. Любопитна съм дали, ще си приличат двете сестрички визуално, а и по характер. И трите, ще сме везни. Термина ми стигна до 04.11, но секциото, ще е за 21.10. Не ме е страх от новороденото. С каката отказвах да чета и слушам каквито и да е било акъли и това ми беше голям плюс. За много неща "опитните" се оказаха в грешка. Не се панирах от бебешкия плач. За мен той си е нещо нормално и не съм гадала гладна ли е, колики ли има или просто е нервна. Хранех я когато трябва, слагах капките и знаех, че съм свършила необходимото. Единствено ме притеснява каката дали, ще е послушна зимата или ще се видя в чудо у дома... Е, ако е мека зимата няма да се прибираме както изкарах и 2017-2018, но ако е някоя люта нз какво, ще става 😂

# 414
Аз съм мега щастлива, че ще си имаме бебче, но самата бременност, която карам адски леко междудругото, определено не е цветя и рози. И това с "сега се наспивай, че после няма да можеш" е много хубав мираж, но няма поза, която да ми е удобна и да мога да заспя нормално между ставанията в тоалетната на всеки час. И освен това съм толкова красива с бременното си акне, което до сега не знаех, че съществува като явление. Ех, то много хубаво да се оплачеш на някого, който те разбира хаахха

# 415
Момиче, за пореден път се успокоява като ви чета. Аз също не се чувствам много наред през бременността. Нито с първата, нито с втората...
Дебела, за стояла (все у дома по препоръка на док), с болки тук и там, с постоянни контракции, дебела, с притеснения и угризения, забравила мъжките ласки кпак заради док), споменах ли и ДЕБЕЛА (+13кг за сега, 27с4д).
Радвам се, че не само аз смея да го призная на глас. И двете ми бременности са желани, планувани и ме карат да цъфтя от щастие, но тези 9 месеца....
Най-хубавоят период със синът ми започна след 2-3 месец като се роди... След това като ми каза "мамо".... А най-близко го почувствах като почнахме да общуваме и вербално, тогава вече бях-НАЙ😁

# 416
По-добре доктора да е забранил мъжки ласки отколкото мъжа да изпитва ужас от корема 😂😂😂 при мен е второто.. ОТНОВООООО 😵😵 Колко пъти обясних, че няма как бебето да го хване 😂 предната беше седалищно, дори го намъмрих че заради липсата на секс не се е завъртяло, но файда няма 😁 той просто се ужасява, като знае, че там има бебе, а дори мойте излизат от друго място, 😂😂😂
А аз си спях мн добре с новороденото. Първите седмици беше тегаво разбира се, но може би кум втория месец вече всичко беше под контрол. Също следобед не бях лягала до сега, като влязох в 7я 😂 следобедния сън или съня с бебе за мен е пропиляно време (слава богу, че нямам нужда от него разбира се). Общо взето както казах нищо не беше както ме настройваха...

# 417
Момичета, мен тази бременност ми е по-тежка от предната, с оглед вените най-вече и ниския хемоглобин. Чувствам се по - огромна, инъче съм качила до сега 8 кг, но коремът ми е щтръкнал все едно топка съм глътнала, много остър и голям.
Относно появата на новороденото, на мен с каката ми бе трудно първият месец, после свикнах, будех се като искаше да суче, после пак си заспивах без проблем, а малко по-късно спях и кърмех едновременно 😀
И да се похваля, вече имаме количка от днес - Джейн епик, дано  да не съм сбъркала, избирах много, около месец, минах през quinny, grako, mamas i papas, stoke и накрая си избрах джейн Blush

# 418
Как сте момичета през септември Stuck Out Tongue Winking Eye Kissing Heart Уж есен трябва да идва, а при нас си е жега ..

И предната ми бременност карах по същото време ,спомням си че пак ми беше много топло и пот се лееше от мен Grinning

Бианацид не съм пробвала ,трябва да взема.Нито Гавискон ми помага,нито Талцид, киселините ми се чуват от другия край на стаята как ми извират .Ама аз пък си и ям каквото искам ,не се ограничавам ....

С тези мерки и теглилки ми е много притеснено за беб-нали ми е малък корема и само ме плашат, че върви назад.В Майчин дом един лекар го измери под кило,около 900 грама ,според всички други си е добре ,последно ми казаха 1,300 че е.Никога не са ми споменавали ,че изостава ,но въпросния д-р Ибрям ми взе страха,по принцип знам ,че е добър специалист,но се надявам да греши .То нямаше някой в болницата като цяло ,който да не се чуди къде го крия бебето и наистина ли съм към края на 7ми месец. ..Само близките ми не са изненадани ,защото знаят как бях като бременна с щерката ....Сега като лежа и само го мисля,няма с какво да се разсейвам.Съжалявам ,че не се научих да плета ,хазяйката хубаво ми казваше не знаеш кога ще ти потрябва,а аз почнах и се отказах .

Здравей, за киселините ми помага много Rennie на Bayer. Дъвче се и има приятен ментов вкус. Усещам как ми гаси буквално “огъня”
Става за бременни и кърмачки,разбира се Simple Smile

# 419
При мен киселините почти изчезнаха, но подозирам че ще се върнат. Но ме боли гърба и жилите от вътрешната страна на бедрата. На мен лично периода на бременността ми харесва и то много. Мислех си че ще качвам по 20-30 кг и ще ставам огромна, но съм от малкото който не качват. При първата ми бременност след като родих дори бях по-слаба с 5-6кг. Сега както се развиват нещата ще е пак така. Нямала съм гадене и повръщане, мога да ям всичко. След 2 месец кожата ми се изчисти и според всички съм сияела. Сигурно е от почивката. Глезя си се сама и мъжа ми ме глези. Не че иначе мога да се оплача много от него, но откакто съм бременна ми помага повече. И от липсата на мъжки ласки ласки не мога да се оплача за сега въпреки, че на рядко но пак е нещо. Е знам от опит от предния път, че много скоро напълно ще ме отрежи защото започва да го е страх да не наранял мен или бебето и никакво убеждаване не помага, че няма как да го нарани, а аз ако нещо не ми е наред ще си кажа. През повечето време и аз страхувам дали всичко ще е наред, да не родя преждевременно и нормалните страхове, но гледам да се разсейвам. Като цяло се чувствам добре, а за неразположенията се успокоявам, че са временни и скоро ще приключат (като за съжаление първо ще стане по зле) и накрая всичко ще си е струвало.
Но за мой ужас вчера ми се обадиха да си прибера детето от детска градина, че повръща. Явно пак е хванал летния вирус. И сега сме си вкъщи. Повръщането го овладях и е добре, а аз се моля да не се разболея и аз. Че ще е най-малкото неприятно.
Аз още нищо не съм пазарувала и се канех тази седмица вече поне списъци да подготвя ама явно ще почакат. Но аз количка, легло и столче за кола имам, само трябва да взема матрак за кошарата, че този не може да се използва деформира се. Другото са дребни неща, който буквално ще купя от 1-2 магазина. И дрехи няма да се налага да купувам много. След 3 батковци и 2 каки сигурно почти нищо няма да ми трябва за новородено. Те каките нямат и година и половина още ама са каки Joy.

Общи условия

Активация на акаунт