НОЕМВРИйки 2019 - тема 6

• 31 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
За АГ отделение на Окръжна болница - Варна. Иначе и аз съм на години по техните критерии на 39 съм.

# 436
Здравейте, аз се включвам сега чак втемата за Ноемврийските мами
Моят термин е на 05.11 и очаквам момиченце,което ще раждам в Италия ☺☺☺

Охооо, benvenuta! Предполагам живееш в Италия...
Ох, от няколко дни съвсем сериозно ми се възвърна гаденето - и сутрин преди да ям, и след като хапна. Киселини също от време на време. Уфффф....

Anastasiya_S

Bentrovata... да живея в Италия,но до скоро си бях в Бг,защото жегите ги изкарах на планината,знаеш предполагам влагата в комбинация с високи температури как е..😅
А и на морето още повече не се диша.
Съпругът ми е и гинекологът,който ме следи и ще изроди бебка (ако до края не го сменя 😂😂) .много ме бъзика

Киселините са толкова непоносими понякога ,че прибягвам до нексиум (омепразол), който по принцип не е подходящ за бременни ,но по-скоро в първия триместър, бебка е оформена ,така че чат пат можело.

# 437
Момичета, цял ден се чудя дали да пиша, но не се сдържах.
Днес бях на глюкозно обременяване и ето и резултатите:
1-4,49
60 мин-8,93
120 мин-7,26
Вече ми е притеснено, док ме праща при ендокринология (сигурно другата седмица) , а аз се подготвям поне за диета. Прочетох някои неща, но моля тези от вас които са се сблъскали с ГД, да ме светнат повече за диетата. Какво, по колко... Никога до сега не съм успявал да спазвам някакъв режим, още повече за толкова дълго време-близо 3 месеца, но сега май ще е нужно.
Някоя от вас била ли е с предната бременност в това състояние и имало ли е последствия?

# 438
Странна работа са тези доктори...На мен резултатът на 60-та минута ми е 11 (но на 120-та ми е 5 и малко) и въпреки това моето АГ каза, че според нея е Ок и не се гледало само това, а и води, големина на плода и т.н. Все пак и мен ме праща за всеки случай на ендокринолог. Според мен резултатите ти не са зле, няма за какво толкова да се притесняваш Simple Smile
Аз ще ходя в четвъртък и ще пиша какво са ми казали.

# 439
  • Наблизо
И според мен са ти добре резултатите.Ако и бебето не е твърде голямо,значи няма проблем.
Значи този последен триместър е ужас - много ям.Гади ми се и ми помага да се наям и то все вечер.Сега ми е тежко,а и сладко ми се яде.Хем,че цяла бременност хапвах по малко,сега..Трябва да се стегна,че до ноември ще се търкалям.
Нямам търпение да спра да работя - поне ще си готвя у нас и ще се разхождам.

# 440
За мен бременността е ужасен период.И предишната -безпроблемна и Лека и тази-проблемна и с риск от преждевременно раждане.Всъщност това разказвах скоро на приятелка -че предпочитам ,въпреки болките ,няколко пъти да родя ,отколкото самия период на бременеене. И не говоря за физическия дискомфорт-психически не ми е ок.Чувствам се изплашена, несигурна, безпомощна. Страх ме е за моя живот здраве,за живота и здравето на бебето още повече.

Възхищавам се на щастливите бременни,които с кеф и радост очакват събитието и летят от щастие.Аз съм смачкана,изнервена и ми се искаше да има как цяла бременност (и предната и тази)да прекарам на самотен остров и да се върна в цивилизацията родила с бебе вече.
Нямам и снимки от тези периоди (само сега тези ,които публикувам в темата,но ги трия от телефона си).

Та дам, според мама съм пълно куку в това отношение,гледам да не споделям много много ,че и другите да не си помислят така  Mr. Green

Все едно “слушам” себе си.
Най-гадно ми е вечер ако хапна по-късно,не се търпи, опъва ме корема, място не си намирам. Добре че имам куче и ходя да го разхождам. Нямам търпение да свърши този период, а не знам жените ,които качват 30 кг как издържат. Аз с десет не се чувствам в кожата си вече 😁
Чувствам се виновна ,че съм такъв егоист ,но вече искам беба извън мен..

# 441
FlushedМомичета ,излезе ми епикризата.
Имам бактериална вагиноза, микроскопски данни  за анаеробна инфекция, единични колонии S.epidermis Flushed

Какво е това чудо,трудно ли се лекува?В петък съм на преглед ,ама както съм казвала досега винаги чиста викробиология (последната преди месец и нещо)и сега съм в шок направо. През живота ми един път съм имала гъбички (не помня точни какви)към края на бременността с Ивайла, но имах сърбеж и промяна на течението .А сега нямам симптоми-нито мирис ,нито нищо...

Шийката ми последно е била 17 мм, разкритие 3 см.
Поне хемоглобина ми е добре -128 от последното изследване ,ама и аз проблеми с него никога не съм имала.

# 442
Здравейте момичета, един въпрос към Мамите с опит,може ли да споделите с какви матраци са били вашите бебета и какво съдържание да търсим??? Аз направо станах разногледа, то има избор като за големи хора 🙄🙄🙄

# 443
Лейди, пише ли какво изолират, защото има значение? По принцип с глобули се лекува - вечер слагаш, преспиваш с тях и през деня "изтичат". И аз лекувах тежка инфекция - много са упорити, особено лятото, когато човек все е спарен. Нямах симптоми - просто е била "навътре" каза АГ.

Не се притеснявай - АГ ще ти предпише нещо незабавно, защото за раждането трябва да си "чиста".

# 444
Здравейте момичета, един въпрос към Мамите с опит,може ли да споделите с какви матраци са били вашите бебета и какво съдържание да търсим??? Аз направо станах разногледа, то има избор като за големи хора 🙄🙄🙄
Нашият матрак е на магнифлекс Пиер карден мисля,че се казваше , баткото го ползва 3 год.,малкият батко - 1 год.и 6 мес. И нищо му няма никакви следи от износване няма,затова и третото детеце ще спи на него , живот и здраве,иначе 5 год. Му беше гаранцията на матрака,но вообще не се е налагало да я ползваме,струва си инвестицията. Simple Smile

# 445
Ние сме с кокосов на Магнифлекс. Не е мръднал, но и синът ми не иска да си спи на леглото 😁 Сега дано малкото повече го ползва.

# 446
На каката купих обикновен на лорели мисля, че беше с кокос. От хиполенд около 40лв. И за бебето такъв, ще вземем сега. Държах единствено да няма картинки за да не прозират чаршафите 😁 детето спи от новородено в леглото си и не изглежда да има деформации по матрака

# 447
Изолирали са S.epidermis.Това пише.

И друго ме притесни от ехографа-в 29 г.с. коремчето отговаря на 25 г.с.,бедро на 27г.с.Не е ли много голяма разлика?Другото си отговаря Flushed

# 448

И друго ме притесни от ехографа-в 29 г.с. коремчето отговаря на 25 г.с.,бедро на 27г.с.Не е ли много голяма разлика?Другото си отговаря Flushed

Имам позната която също вървяха със седмици разлика коремче и крачета, казаха и че няма проблем и ще се нормализира.

# 449

Може така да е застанало бебето, ехографите не са съвсем точни. Важното е, че главата върви добре. Следи следващия път да няма по-голямо изоставане, ако нещата се запазят или се подобрят е ок.

Общи условия

Активация на акаунт