Парфюмни размисли и страсти - 229

• 64 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!
Днес моето оределено е добро, пожелавам го на всички! Flowers Four Leaf Clover
С кафенцето сутринта, естествено след като надникнах в темата се зарових във Фраграника където пападнах на страхотна статия:
"Christian Dior Dune: Вселената на дюните и приложната психоанализа"
https://www.fragrantica.com/news/Christian-Dior-Dune-Universe-of … alysis-12619.html
Може и да сте я чели, но мниго ми се прииска за я споделя повлияна от съвсем пресни ароматни емоции с Диор Дюн.
На 15. 08 бях на рожден ден в заведение на много любим човек и носих Christian Dior Dune. Two Hearts Получих много комплименти за пафюма, включително и от ММ и ме попитаха кай е. Предположенията бяха, че е нещо на ТФ и изненадата наистина им беше голяма като разбраха, че е забравената а за някои и неизвестна Баба Дюна. Flushed Anguished  Обичам този парфюм и този подробен анализ приятно ме погъделичка.

За днес избрах да нося Mugler Cologne.
Скрит текст:
Това е моето нероли! Меко, деликатно, освежено от зелени цитрусови нотки и много мускус. Разкошен мускус, топъл, кристално чист и нежен. В базата си леко ми напомня на  Max Mara Le Parfum и Narciso Rodriguez For Her Pure Musc, но тук мускусът е още по-деликатен и женствен. Обичам муск и той ме обича. Simple Smile Cupid Освен това има и сребърни елементи в унисон с темата.
При мен проявява завидна трайност. С 3-4 апликации е с мен от сутрин до късни нощи и при всеки полъх на вятъра го "чувам" как звънти около мен като малко сребърно звънче. Bell В косата си го усещам и на сдващият ден.

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 11:41 от Sysly

# 91
Ralitsa_, ако си от Варна от къде си купуваш парфюмите?

# 92
Мн сладък въпрос Simple Smile Всичко започва от темата, тук има парфюмеристи, на които имам доверие, започвам да разучавам пирамида, мнения и ще ти пиша на лични

# 93
И къде пазарувате във Варна:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 94
Ако питаш за Килиан, не е купуван от Варна. Другите парфюмерии ги знаеш БЗ, Прити шоп и има още една на Княз Борис

# 95
Преди около час тествах Mémoire d’une Odeur Gucci, само на блотер не посмях на кожа.
Ами тотално съм объркана и дори не се наемам да го опиша.
Категорично отблъскване и в същото време непреодолимо привличане е усещането ми за този парфюм. Омествам блотера на възможно по-голямо разстояние от мен, от далеч обече долавям аромата, скачам и лепвам блотера на носа си като рязко след това го отмествам почти с погнуса. И така вече час.
Е побърка ме! Има наистина нещо в този аромат, толкова близко и познато, аха и ще се сетя, но не успявам. В момента забих на ароматните ми спомени от 80-те, но не ми изплува нищо конкретно.
Вкарах си белята с това Гучи аз. Луда работа.

# 96
Вчера си взех Musky garden ,странно ми стана,че от първото фъс го усетих много познат,и хоп веднага се сетих напомни ми на Dark purple Montale.Естествено Mancera е много по мек,много обран и нежен,за разлика от експлозията Dark purple ,но незнайно защо ми донесе подобно усещане за гори и дъжд ,рози и касис.Харесвам ми парфюма,различен,приятен,горски, не е толкова обсебващ и силен,като Удовата орхидея,дори бих казала,че го усещам ,като воал около мен,лек и ефирен.Определено е много интересен парфюм,до тук имам две Манцера отстреляни на сляпо и двата са прекрасни,като към единя съм вече пристрастена ,когато нося Орхидеята изпитвам постоянно желание на подновявам,да се поливам.Дано не стане така и с този,че с тези чудовища горко им на тези около мен😀Готова съм и за следваща Манцера не знам дали ще открия най-голямата си любов сред парфюмите от този бранд,но любов с бранда май ще има.

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 14:22 от renji

# 97
Сребърно, по-сребърно, най-сребърно...
https://www.fragrantica.ru/perfume/Tom-Ford/Lavender-Extreme-54381.html

# 98
Най- желаното сребърно от мен в момента. Ще бъде!

# 99
Би ли разказала повече за него? Обожавам лавандула и не спирам да търся интересни нейни вариации в парфюм.
Благодаря за това напомняне. Heart
В момента нямам сребърни флакони, но този аромат съм имала като отливка и съм запомнила като един наистина впечатляващ, изискан шипър. Като цяло Montale ароматите не ми допадат, твърде крещящи и шумни са за мен, но Chypre Fruite и Soleil de Capri са огромно изключение. Много обрани и стилни са и двата.

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 15:06 от Анонимен

# 100
  • София
Явно не е както си мислех, имам доста сребърни любимци, но единствения, който ми е останал е D&G Because it's you в сладурска мини версия. Много ме радват мини-бутилчетата.
Преди около две седмици в Инстаграм попаднах на интересен пост на една рускиня за нова, френска парфюмерийна къща "Fiilit". Веднага разгледах сайта им. Имат колекция от 10 аромата и предлагат пълен пакет от мострички по 1,5 ml. Имат интересна концепция в която всеки един парфюм е свързан с някоя интересна дестинация по света. Освен това продуктите им са веган.
Разбира се, след чуденка от една седмица, реших да поръчам мостри.
Във Фрагрантика не са особено популярни, но ако нещо ми хареса, това не ми е проблем.
https://www.fragrantica.com/designers/Fiilit.html
Някой от вас пробвал ли ги е?
Чудя се, кога ли най-накрая ще избера нещо.😂😊 Всъщност, аз май вече съм го избрала, но ще оставя покупката за малко по-нататък, а другия просто го дебна да го видя наличен някъде.

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 18:29 от Mira_X

# 101
  • Бургас
Мира, виждам само един комплект мостри -4 бр и определено не да по 5 мл. Не проявявам интерес към към парфюмериста, а че са веган ..... това звучи забавно, отблъскващо... не знам... просто ми звучи тъпо. Сега да напише, че са безглутенови и без ГМО, анимал и гей френдли и т.н. тъпотии

# 102
  • София
4 са само на първата снимката, всичко останало е описано в текста под нея. А, че са по 5 мл., грешката е моя. Подведох се от една снимка. По 1,5 ml. са.
Аз не виждам нищо лошо във веган козметиката. Винаги имам нотка на съмнение, но има начини да се тества и без животни. Blush Не съм и с претенциите за хипер-зелена по отношение на парфюми и козметика, но не виждам лошото в това да се споделя подобна информация.
Ако вас тази информация не ви вълнува, то все някой друг ще го заинтригува. Разни хора, разни интереси, за това е интересен светът. Blush

Последна редакция: нд, 18 авг 2019, 19:36 от Mira_X

# 103
Привет на всички! People Raising Hand
Ох, толкова много имам да споделям в парфюмно отношение, пък толкова да ме мързи... Ще почна, пък докъдето стигна.
Пробвах много неща, ще спомена бегло само някои:

https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Splendida-Tubereuse- … stique-55838.html - преди повече от месец на летището в Манчестър. Нито е сплендид, нито е мистик. Да, ако се напъне човек и реши да се прави на интересен, ще му хареса. Но обективно си е един мега посредствен парфюм.

Girl of Now и Girl of Now Shine Elie Saab - вторият ми хареса много, първообразът е твърде обикновен.

https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Royal-55012.html - не, благодаря. Нищо, което да ме грабне.

https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Amber-Musc-18712.html - ауу, ето това тук ми хареса ужасно много! Не до степен, че да го купя или да го искам, но определено остави страхотни впечатления у мен.
Напомня ми на нещо, но не се сещам какво.

https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Red-Tobacco-46663.html - месеци наред четох суперлативи за него, накрая си взех отливка. Е, чудя се, аз ли не съм наред или останалите, които примират от възхвала. Ама даже не знам какво да кажа... Някакво ментолово, евкалиптово начало, което ми мъчи носоглътката, после гооооре-долу бива, и накрая някакъв супер евтин, мъжки одеколон. Наистина не знам какво да кажа, просто смешна работа. Grinning

И накрая любовта, по която полудях от първо вдъхване - https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Vanille-Fatale-48029.html - и тук не знам какво да кажа, но този път е от абсолютен оргазъм. От първия момент, в който се срещнахме, до сега... Изпръсках проби, отливки, няма грешка. Спира ме единствено огромният проблем,  че свиквам адски бързо с аромата. От дрехи, възглавници, мебели и т.н. се носи с дни, върху себе си го усещам не повече от 2-3 часа. Много съм нещастна. Confused

И така... дотук с пробите.
На лятната почивка /най-прекрасната досега в живота ми Heart/ мъкнах следните парфюми:

Angel Eau Croisiere - нито веднъж не посегнах към него.
Olympea Legend - само да вмъкна, че бях на място с много горещи дни и доста хладни нощи; пустинен климат. Въпросната Олимпия пръснах веднъж, на излизане вечер. Голяма грешка, отрови ме. В хладната нощ миришеше евтино.
Womanity - носих го веднъж през деня и до там. Мислех си, че това е моят морски парфюм... ами бил е.
Michael Michael Kors - бях го помъкнала заради туберозата му, ама и с него не се спогодих.
Orchid Soleil - и ето това беше изненадата за мен. Взех го от няма и какво, просто рол-он, който няма да натежи в багажа. И се оказа бижуто сред всички останали.
Невероятен в жега, дори и на плаж /особено на плаж/, прекрасен вечер в прохладата, а пък и половината не спираше да ахка и охка. Няма царевици, чипсове, тъпотии, само гореща тубероза, която прекрасно допълваше цъфналите жасминови храсти наоколо. Heart Eyes

От момента, в който се върнах /само телом, духом съм си там/, ползвам само TF Noir, Velvet Orchid и Black Orchid. Към последния се пристрастих болезнено - това чудо колко е красиво в топлото... нямам думи. Първото нещо, което правя сутрин, след като се събудя, е да си пръсна малко на китката. Не мога без него. Опитвам се да ползвам и други, защото свиквам с аромата и сигурно се поливам ужасно, ама не мога, искам си него.
И тук искам да попитам, как проверявахте количеството в тъмен флакон? Изпитвам ужас, че скоро ще свърши.

По темата - чисто сребро нямам. Имам сребърни капачки: Ангели, Музи и т.н., но тях не ги броя.

Ох, уморих се. Извинявам се за дългия пост. Обещавам да не пиша поне месец. Sweat

# 104
  • Germany
Sysly, добър да е денят ти и на теб и на всички парфюмани! Падна в плен ти на новото Гучи, а Hug

Аз пък пробвах Boss The Scent For Her Absolute Hugo Boss След полудяването ми по Boss The Scent Private Accord for Her, който се развива зашеметяващо в големите жеги и се оказа едно от откритията ми за това лято, очаквах с нетърпение и това издание.
Boss The Scent For Her Absolute Hugo Boss е доста по-различен от него обаче. За мен е абсолютен унисекс и би могъл спокойно да се носи и от мъже и от жени, дори бих казала, че е по-добър от мъжката версия. Нотата на кафе е силно осезаема, а тя винаги ми отива в малко мъжка посока, затова го определям твърдо като унисекс. Кафето е мока, без примеси, леко горчиво, допълнено от много хубав, кадифен ветивер. По пирамида е даден мед, но тук няма нищо сладко, нищо уау, и нищо общо с предишната версия, която е много по-сладка от тази. Тук медът е по-скоро като аромат на медена пита, извадена от кошера, с леко опушен нюанс. В развитието си се появява и много нежна праскова, която е като хрупкав плод, по-скоро е недозряла, мъхеста и твърда, и се съчетава добре с кафето. В базата пък се усеща вече и фино цветно присъствие, което повежда парфюмът в леко женствена посока, но определено не го прави цветен, а дава мекота и задава повече парфюмно усещане. Основното в този парфюм е кафе с ветивер и на мен ми допада много. Кафето е много фино представено, от типа на Follow, няма нищо общо с последните кафени бомби на Лъш и Аткинсън, които са съчетани с много кардамон и пачули, и буквално ми става зле от тях. Тук случаят е съвсем различен и мисля, че кафеманите задължително трябва да пробват тази версия. Няма нищо мръсно, прашно и вехто в това кафе. Но пък е и доста тих парфюм и това си е сериозен недостатък за мен. Хубаво направен, но стои много близо до кожата, интимно, и се загуби доста бързо при мен. Разбира се, впечатлението ми е само от един тест на кожа, в невъзможно отвратително немско време, студ, дъжд и влага, и може  би затова не ми показа целият си потенциал. Ще го пробвам отново и ще допълвам.

Мъжката версия Boss The Scent Absolute Hugo Boss е в невероятно красив флакон, има си ДНК-то на оригинала, и е много изчистен аромат. Аз не знам как точно мирише Maninka, но пък познавам всички предишни версии на тази серия, така че подозирам вече как мирише и ми допада. И тук се усеща, но отново ветиверът е основното, което е водещото тук. Ако трябва да съм честна, умирам за ветивер в мъжки парфюм, да не ви казвам как ми действа Blush, но тук ми е прекалено мек и сух, прекалено прибран и тих. Не е лош парфюмът, но пак казвам, дамската версия за мен е много по-доброто изпълнение, ветиверът е представен в по-добра компания, и ако трябва да избирам между тях двата, определено бих се спряла на дамската версия.

И сега голямата изненада за деня, която ми оправи настроението и ме накара да ходя нелепо нахилена цял ден -Angel Eau de Toilette (2019) Mugler Жесток, просто жесток! Казвала съм много пъти, че Angel EDP беше моя голяма парфюмна любов, и макар да не мога да го нося вече повече от десет години, продължавам да смятам, че е парфюм-явление и че разчупи из основи парфюмерията. Посегнах спонтанно към флакона, който вече е променен, пак е звезда, но този път има удължение в долната задна част на флакона и може да стои прав, а не легнал, както досега.

Старият Ейнджъл е тук, но и много подмладен, осъвременен, различен и изненадващо вълнуващ! Направо не можех да повярвам на носа си. Няма ги силните карамелени ноти, пачулито не е така шоколадово и старомодно, а е по-скоро сходно на последното пачули от Angel Eau Croisière Mugler, влажно, въздушно и зелено. Пралината е много изразителна, много секси и пристрастяваща, но не е лепнеща от сладко, както е в оригинала, защото има доста лимон, който неутрализира сладостта. И сега голямата ми изненада, червените плодове! Умрях от кеф, като ги усетих, просто откачих! Тук има много, много, много червени плодове, във всякаква форма - леко кисели и тръпчиви червени боровинки и червен касис, но и сладки, като желе от къпини. И има много ирис Heartbeat Просто любимият ми Ейнджъл, с повече плътност, с повече дълбочина, с ириси и червени плодчета, какво да желае повече човек! Уникално красив, уникално свеж. Едновременно ми е силно пачулест, рязък, гръмогласен, но и сладък, и цитрусов, и гурме, и въздушен и всичко. Мислех си, че не бих се завърнала към нещо, което е останало в миналото за мен, но тази версия определено ме развълнува много и усещам, как ще си я закупя с огромно удоволствие. Парфюмът най-общо изглежда като микс между любимият ми Angel EDP, но е взел и червените плодове и ирисите от Tenue de Soiree Annick Goutal, много прилича и на него, а знаете, че ми е голяма любов, както и пачулито и цитрусите на Angel Eau Croisière Mugler. Различното идва в базата. Тогава най-неочаквано в цялото това пачули-гурме изпълнение се появи и чуден цветен тон, което е много нехарактерно за Ейнджъл, но пък страшно му отива, и му дава много мадамска насоченост. Много хубав кремест божур го прави хем по-женствен и зрял, хем по-улегнал и красив.Тази версия прилича на жена на средна възраст, тренирана, внимаваща за себе си , в страхотна форма и с излъчване и увереност, за които младите жени могат само да мечтаят. Страхотно изпълнение. Траен, излъчващ, модерен, нахален по Мюглерски, сладък, но премерен, сочен, плътен, гурме, секси, голяма красота. Според мен може спокойно да се пробва и от хората, които не харесват класическата версия ЕДП, защото е много, наистина много променен, много актуален и за мен с огромен потенциал да стане секси хит. Много съм щастлива, че го забелязах. Стои ми разкошно, и като се прибрах вкъщи беше отбелязан още с влизането ми и от мъжа ми, и от дъщеря ми. Deziderata, чакам и твоята реакция, но се подготви за увеличение на бройката.Stuck Out Tongue Winking Eye Подозирам, че няма да издържа много без него Heart

Парфюм за деня беше Nuits Enchantees Laura Mercier

И понеже ми е хубаво много, ви пускам нещо любимо, за хубав край на вечерта Hug
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт