Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Астрология и съдба

 • 12 055
 • 58
 •   1
Отговори
# 45
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 13 331
Сега си давам сметка - този период Сатурн - Марс - започна през февруари 2019г. и точно тогава "започна всичко", което се развива и в момента. Тогва бяха посяти семенцата на промяната, но бе нужно време за развитие и изява. Едва сега слобявам цялостната картинка и последявам взаимовръзките - от началото на периода. Благодаря ти!

# 46
# 47
 • София
 • Мнения: 6 688
Има ли нещо специфично и общовалидно за хората, които имат имат една и съща зодия и асцендент?

# 48
 • Мнения: 5 778
Има ли нещо специфично и общовалидно за хората, които имат имат една и съща зодия и асцендент?
това са твърде широки маркери , за да им се намери общовалидност.

# 49
 • SF
 • Мнения: 12 385
Най-общо казано, това, което са те, така ги възприема и обеството.
Но това е доста обобщено изказване и съвсем не означава, че останалите хора имат лицемерна външна изява.

# 50
 • Мнения: 867
Подвластни на времето и пространството
Автор: starinthenightsky

Хората допитващи се до астролог, предимно задават въпроси от типа "Кога ще срещна любовта на живота си ? "Кога ще постигна професионален успех ?" "Кога периодът ще ми е финансово по-успешен ? " ...

Тема на тази публикация е кога от астрологична гледна точка, се създават условия отделни теми от рождената карта, да излязат на дневен ред.  За целта се използва астрологичен метод, който се нарича профекции.

Профекции - мунданна домификация

Неговата история датира още от древни времена. Профекциите са се използвали още в античността. Чрез профектиране на рождения асцендент, се определя планета, на чиято символика е подвластен периода.  Тази планета се нарича още хронократор на периода. От гръцки "χρόνος" - време и "κρατώ" - държа. Профекцията обхваща период от 12 години, по една за всеки зодикален знак.  Под "шапката", на които поетапно са някакви теми.  

Посредством този астрологичен метод се дели някакъв времеви период на 12 равни съставни последователни части. Като метод за прогноза се използва в контекста на годишния солар, но може и отделно. Тази методика намира своето място и в Джйотиш - Мунтха е нейния аналог. Мунтхеш се нарича профекционния управител на асцендента, хронократорът на годината.
За една лична соларна година това се равнява на 12 месеца. Всяка една соларна година, започва около датата на рождения ден с един профекционен управител, основен хронократор, който важи за всичките 12 месеца. На този годишен хронократор, е подвластен и първия месец от същата тази година. Вторият месец от тази соларна година е следващия поред зодикален знак, който отстои от рожденото Слънце. Личният профекционен месец започва в рождения ден като число, но във всички останали 11 знаци. Профекционната "стъпка" за един месец е приблизително 2,5 градуса. По толкова се профектира цялата рождена карта за месец.  От една и съща дата, но в поредни месеци. Така всеки един от месеците в годината си има свой мини хронократор, но в контекста на основния за годината.

Някои астролози от древността са поставяли знак за равенство между дом и зодиакален знак. И смяната чрез профекция на един дом,  е била равнозначна и на смяна на профекционния управител, който управлява съответния дом. Или казано другояче една година се управлява от един хронократор. Други пък са профектирали рождения асцендент от неговия градус. Това прави възможно наличието на двама хронократори. В рамките на соларната година.
При съвременните астролози се наблюдават привърженици и на двата начина. Понеже е методика създадена в античността, някои предпочитат да я прилагат на практика както са я използвали тогава. Без Уран, Нептун, Плутон. Или с равнодомна система. Въпрос на лични предпочитания.

Профекциите са известни най-вече като методика за придвижване на рождения асцендент във времето през различни зодиакални знаци, в рамките на 12 годишен цикъл. Съответно това се изразява поетапно чрез "подвигане" на една или друга тема от рождената карта. Посредством характеристиката на планетата рожден управител на знака, в който попада профекционния асцендент. Това не изчерпва техните възможности. Профектира се цялата рождена карта - като профекция на всички върхове на домове, планети. Всички те сменят зодикални знаци - характеристики и ... съответно фокус.
Профекционата ос асцендент - десцендент и техните рождени управители представляват определени условия, среда, които са на преден план. Тази ос е филтърът, в условията на които са повдигнати темите "посочени" от местоположението и знака на профекционното Слънце. Неговият профекционен и рожден управител. Транзитите на и към планетата, която е станала хронократор и профекционния управител на Слънцето, стават водещите за периода.

Каква роля изпълняват в астрологичната прогноза ?
Профекциите придават определен фокус, конкретност на една астрологична прогноза. Като отсяват основното от второстепенното.
Профектираната рождена карта като цяло може да е олицетворение на естественото развитие, динамика на рождения потенциал. Докато транзитите макар и косвено да натискат "разни бутончета",  са повече израз на външното - условия, среда, обстоятелства, което си взаимодейства с личното, индивидуалното.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 10:18 от starinthenightsky

# 51
 • Мнения: 261
Лунните възли
Какво представляват Лунните възли-точки на пресичане, които се образуват при преминаването на Луната от северна широта към южна и обратно. Когато Луната достигне Северния възел, тя преминава в северната страна на Еклиптиката, когато Луната достигне Южния възел тя преминава в южната страна. В античната астрология, за разлика от съвременната възлите се асоциират с такива понятия-Северният възел с разширение, увеличение и т.н…. и ако е разположен с Марс и Сатурн увеличава тяхната вреда. Южният възел с намаляване, отнемане и т.н.. и когато с него са разположени Марс и Сатурн-тяхното зло е намалено.
Според старите майстори, значението на възлите се проявява само при съвпад с планета , защото това са фиктивни точки и нямат собствена енергия, съответно те не могат да правят аспекти, не могат да изпращат лъчи. Друг възможен начин за проява на Възлите,  е чрез техния Диспозитор, съответно колкото е по-силен Диспозитора, толкова по-голяма е силата на възела, и влиянието върху дома в който се намира. От връзката на възела с неговия диспозитор се прави извод, че диспозитора е носител на влиянието на възела. Той, диспозитора е физическата проява на това, което описва възела.
Възлите упражняват влиянието си върху дома, като подчертават темите управлявани от диспозитора

# 52
 • Мнения: 4 707
Тъй като всяка планета има свои мъжки и женски знаци на владение и всеки знак има активен и пасивен полюс може ли по този първичен модел да се определи един човек дали е пасивен или активен към срещуположния пол. Тоест в дадена връзка той ли ще направи първата крачка и ще бъде активен в отношенията или ще бъде пасивен.
Също и дома, в който са Марс и Венера, също аспектите, които прави.

# 53
 • BG
 • Мнения: 2 167
Тъй като всяка планета има свои мъжки и женски знаци на владение и всеки знак има активен и пасивен полюс може ли по този първичен модел да се определи един човек дали е пасивен или активен към срещуположния пол. Тоест в дадена връзка той ли ще направи първата крачка и ще бъде активен в отношенията или ще бъде пасивен.
Също и дома, в който са Марс и Венера, също аспектите, които прави.

Т.е човек винаги е или пасивен, или активен и няма как да промени това, така ли?

# 54
 • Мнения: 261
Тъй като всяка планета има свои мъжки и женски знаци на владение и всеки знак има активен и пасивен полюс може ли по този първичен модел да се определи един човек дали е пасивен или активен към срещуположния пол. Тоест в дадена връзка той ли ще направи първата крачка и ще бъде активен в отношенията или ще бъде пасивен.
Също и дома, в който са Марс и Венера, също аспектите, които прави.

Всяка планета управлява по един мъжки и един женски знак, но планетите имат "сила" в знак на екзалтация, имат знаци, които управляват по триплицитет, а също така могат да се намират в чужди знаци но в собствени терми. Освен това планетите се оценяват как са поставени според сектата, според фазите на Слънцето ит.н.
Колкото до това до колко човек е активен в създаването на връзки има значение кои са управителите на АСЦ и кои са управителите на ДСЦ и как са свързани. Това е най-общо.
Астрология се учи чрез разглеждане на натални карти, готови формули няма.
Полюси няма, планетите имат качества-есенциални и акцидентални, друг е въпроса как се определят.

# 55
 • Мнения: 867
Личният компас в пространството
Автор: starinthenightsky

Астрологичните и „здравомислещи“ скептици биха казали. Ай стига глупости. Каква навигация с астрология ?! В основата е идеята, че всичко – материално или нематериално притежава някакво специфично електромагнитно поле, звучене, енергиен заряд. Притежава енергийна структура. Приема и предава на определени честоти, електромагнитни вълни. Светът може да се разглежда и като един голям оркестър, в който всеки индивидуално участва, в зависимост от неговия си начин на звукоизвличане. Всеки човек се свързва и е отворен към моментът на времето и пространството през призмата на някакъв начин, който е в унисон, съзвучие или дисонанс с неговото електромагнитно поле. Изражение на което е неговата рождена карта. Рождената астрологична карта е нещо като триизмерна картина, музикално произведение, композиция, която може да опише взаимовръзката на човек с мястото и средата/пространството.

Личният компас и средство за навигация в пространството е локално-пространствената карта, при която рождената астрологична карта се поставя в друг контекст. Тя се разглежда във вид на компас. Стрелките на астрологичния компас, са четирите основни оси на рождената карта. Всеки зодиакален знак и съответно планета намираща се в него като изначална символика е олицетворение на определена географска посока. Овенът представлява Изток, Везни – Запад, Козирог – Юг и Рак – Север. Останалите са междинни. Отправната гледна точка, която се използва при подобен локално-пространствен анализ, е центърът на някаква локация. От него по цялото земно кълбо, се разпростират локално-пространствените линии на планетите от рождената карта. При използването на локално-пространствена карта, но за друг град или държава, се използва релокираната за това местоположение.

Посредством тази астрологична методика, се анализира накъде като посока метафорично се намира, протича определен тип енергия. При нея всяка планета от астрологичната карта е ориентирана като посока в пространството по целия свят. Ориентацията като географско понятие в пространството на рождената карта на всеки човек и изразяването на енергийният й потенциал, независимо дали става въпрос за по-голям или по-малък мащаб, е фиксирана като посоки. Всяка една от планетите в рождената и като цяло в астрологична карта е географски локализирана, ориентирана. Локално-пространствената карта или астрогеографията може да отговори на въпроса „Къде, откъде ?“  Да е в ролята на личния ни вграден навигатор, компас.

„Посланието“, което „носи“ някакво отдалечено на много хиляди километри място е сходно, с това което може да предложи същата географска посока на някаква стая т.е. няма нужда да ходим до другия край на света, за да се свържем със символиката, енергията на даден планетен принцип. Мащабът е без значение. Достатъчно е само да се намираме на неговата географска посока. Развитието и напредъка на технологиите предлага възможността да сме част от една глобална мрежа и посредством телефони, интернет, телевизия, радио, социални мрежи, не е трудно да имаме канал за връзка с различни точки по света. Ако ни интересува партньорската тема, то разглеждаме посоката в пространството на Венера, нейната азимутна линия и на планетите свързани индивидуално с партньорствата. Като следваме линията на тяхната географска посока, е възможно да срещнем хора, с които влизаме във взаимоотношения от всякакъв тип.

За изчислението на подобен тип карта, се използват азимутът и елевацията на планетите от Слънчевата система. Локално-пространствена карта представлява проекция на азимутните линии на планетите от Слънчевата система върху обкръжаващото пространство.
Азимутът астрологично представлява еклиптичната дължина. Измерва се в порядъка на 360 градуса.
Елевация (надморската височина) е олицетворение на еклиптичната ширина.

От гледна точка на локално-пространствената перспектива, човек метафорично казано е с настроена антена към спътника, който предава пакет от програми за неговата телевизия.  И локациите по земното кълбо, където се проектират азимутните линии на планетите от рождената карта или са с една и съща надморска височина – елевация, са тези на които може да улови сигнала, честотата на някаква „програма“ от рождения телевизионнен пакет. Личният компас и средство за навигацията в пространството, най-лесно могат да се проверят на практика как функионират на ежедневно ниво, защото всеки човек неизменно се напасва със средата, в зависимост от това как географски е ориентиран в пространството по рождение. Посредством разглеждането на подобен тип астрологични карти, може да се анализира и индивидуалната специфична съгласуваност и взаимодействие по отношение на различните части на някакво помещение. Отделните части от помещението са по-подходящи за един или друг тип дейност, съответно това е от значение и за неговата подредба. Някои оприличават този дял от астрологията с фън шуй, защото може да даде насоки за хармонизиране на връзката човек – пространство.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 15:51 от starinthenightsky

# 56
 • Somewhere in Spacetime
 • Мнения: 1 394
Здравейте!
Вътрешно усещам, че не живея на правилното място. За да постигна целите, си усещам, че трябва да живея в друга държава. Работя за постигане на тази моя идея.
Според астролога, при когото съм била, в рождената ми карта не се вижда такава промяна. Обясни ми, че при други хора, имиграцията е много ясно видима.
Въпросът ми е - ако все пак предприема действия за релокация, то бих ли променила съдбата си в негативен ефект. Т.е. сама да пресека развитието и израстването си като душа?
Има ли астролози, които са по-запознати с релокацията или всички астролози разбират достатъчно добри?

# 57
 • Мнения: 2 186
Starinthenightsky, доколкото ми е известно, се занимава с геодезична астрология и релокация.

# 58
 • Мнения: 867
Релокация в някаква държава трудно ще се случи, ако периодът не го предполага. И ако се случи,  то най-вероятно е част от житейския Ви път.

Общи условия

Активация на акаунт