Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 93 903
  • 879
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 2 098
Моя приятелка си взе точно този, каза че нямам никакъв проблем с липсата на дръжки, не ѝ се въртяла купата.

А аз все още си чакам намаление на Про Крисп и дано устоя да го дочакам.
Колко е намалението на Про Крисп обикновенно? Гледам, че е 599 редовна цена, не ми се вярва да го намалят с повече от 100лв

# 811
  • Мнения: 4 163
Нямам идея колко е било. Само зная, че е билдо скоро намален, но съм го изпуснала. Така или иначе и по-нов ще излезе и ня този ще му паднат “акциите”. Няма да е все толкова скъп.

# 812
  • Мнения: 2 212
Преди година го взех намален с 50 лв, По Великден дали не беше 100 🤔. Обаче аз не съжалявам, защото си заслужава всяка стотинка 👍.
Когато стерилизирате не е нужно водата да покрива бурканите. Слага се около 300мл. Като е под налягане то реално е като автоклав👍

# 813
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
О, благодаря за уточнението, следващия път ще си спестя няколко часа дебнене на тенджерата кога ще заври водата. Обмислям да правя партида бебешки пюрета и ще ми е от полза тази информация.
В момента 8-литровият Дуо Крисп е намален със 100 лв. Аз го купих от Технополис, там беше намален с 50 и на следващия ден го намалиха и в сайта, но със 100. Не ме е яд, така или иначе от Технополис ми е по-изгодно, защото го взех на изплащане на 6 безлихвени вноски. А официалният сайт работи с TBI и вноската беше доста по-висока и оскъпяването ще изяде намалението, че и отгоре.

# 814
  • София
  • Мнения: 2 744
Аз моя си го купих на черен петък за 450 лева.

# 815
  • Мнения: 16
Здравейте, момичета! И аз не мога да взема решение дали да си купя Duo Crisp или Pro Crisp. Изчетох внимателно всичко, което сте написали. Отделно в сайта им има доста добро сравнение между двата модела. Мен лично ме притеснява размерът на Pro Crisp. Не искам уредът да ми заема много място и да ми изглежда като казан на плота. Вкъщи не се готви много като количество, с две малки деца сме и ядем заедно предимно на вечеря. Ще се радвам да споделите мнение за пореден път по този въпрос. Също така се чудя дали скоро ще има промоция, предвид това, че скоро е имало такава? Някой знае ли колко често обявяват намаление?

# 816
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
8-литровия Дуо Крисп си е доста обемист. И ние сме двама + бебе, което не яде още обща храна, но големият обем за мен е плюс. Вече му намерих доста приложения, а днес бебето изяде и първото си пюре от зеленчуци, приготвени на пара в уреда. За първи път яде с такъв апетит картоф.
Ако обемът Ви притеснява, може би е по-добре да вземете малкия размер Дуо Крисп. Идете вижте в Технополис големия Дуо Крисп и Дуо Нова и горе-долу ще можете да прецените. Малкия Дуо Крисп е много малко по-голям от Дуо Нова. А Про и големият Дуо Крисп са приблизително с еднакви размери.

# 817
  • София
  • Мнения: 2 744
Abogada, място си заема. Имам голям кухненски плот и не обичам да е много зает.., но този уред съм го приела.
В някакъв момент ще му измисля подложка, така че да стои върху плота с котлоните..

Но не мисля, че е чак толкова много в сравнение с другия.
За мен дръжките и равното дъно са си предимства, количествата също.
Като с куфара - в голям куфар винаги може да сложиш малко багаж, обратното не може.

# 818
  • Мнения: 20
Здравейте, купих си тези дни ИП Дуо Крисп и искам да стерилизирам няколко бурканчета. Имам няколко въпроса: Как точно става ? На коя функция? Колко вода и за колко време?
Благодаря много

# 819
  • Мнения: 2 022
Какво ще стерилизирате?

# 820
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Засега съм стерилизирала само домати, белени цели и отделно белени и пасирани. Аз ги стерилизирах на програмата под налягане за 5 мин големите и за 0 мин малките. Вода се налива или над капачката или до обозначението за максимум на съда, ако са по-високи бурканите. Стерилизират се под налягане само буркани на винт. В общи линии това са основните неща, които аз научих. Има ФБ група с много ценни съвети, наскоро една дама писа и как се стерилизира месо.
Не всичко става за стерилизация в уреда, например кисели краставички не стават.

# 821
  • Мнения: 20
Искам да стерилизирам лютеница, патлаждан, чушки и люти чушки може би.
Какво имате предвид под 0 минути? Може ли линк към групата също. Благодаря.

ПС: Директно ги поставяте в стоманената тенджера бурканите без решетка или със?

# 822
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Това е групата:
https://www.facebook.com/groups/instantpotbgcommunity/?ref=share
Под 0 мин имам предвид включвате програмата за готвене под налягане и като време задавате 0 мин. Водата ще заври, ще вдигне налягане и ще ври още известно време на самотек. Това е достатъчно да се стерилизират бурканите за капачката. Аз като изключи уреда, ги оставям вътре, докато си падне налягането и още примерно 30 мин или час, ако не ми е необходим уреда.
Ако са толкова, че да запълнят съда, да. Ако са по-малко, слагам кърпа на дъното, да не се удрят бурканите един в друг, докато водата ври.

# 823
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Засега съм стерилизирала само домати, белени цели и отделно белени и пасирани. Аз ги стерилизирах на програмата под налягане за 5 мин големите и за 0 мин малките. Вода се налива или над капачката или до обозначението за максимум на съда, ако са по-високи бурканите. Стерилизират се под налягане само буркани на винт. В общи линии това са основните неща, които аз научих. Има ФБ група с много ценни съвети, наскоро една дама писа и как се стерилизира месо.
Не всичко става за стерилизация в уреда, например кисели краставички не стават.
Аз направих месо точно по рецептата на Боряна , стана уникално. Събраха се 4 буркана с винт , в които се побра 2кг. месо.

# 824
  • Мнения: 376
Бихте ли споделили за стерилизирането на месо в буркани за нямащите Фейсбук като мен?

Общи условия

Активация на акаунт