Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 93 901
  • 879
  •   1
Отговори
# 795
Невена, не. В София съм, нямам котлен камък. С оцет става горе-долу, но пак търкам. Изнервям се, а мразя захабени съдове. Никога тенджера не ми е била така...

# 796
  • Paris, France
Хм, в София майка хвърля всички тенджери в миялната и на едночасовата са като нови. Ако имаш миялна, Fairy platinum мият много добре. Ако нямаш, киснеш и така после няма търкане. Трябва търпение.

# 797
А няма ли някакви хартиени тавички, които могат да се поставят на купата, поне дъното да не залепва?

# 798
  • Berlin
Аз също слагам моята купа в миялната, няма проблеми.
Какво да залепва? Като цяло нямам случай да залепне нещо, евентуално като сотирам някакво месо нещо да остане, но после се измива в миялната.

# 799
И аз всичко слагам в миялнята , но и не съм перфекционист за да търкам половин час с веро. Гледам да ок , но на вид не съм подробна.

# 800
Благодаря! Нямам миална. Ще й свикна някак Simple Smile

# 801
Да не би да слагате брашно или нещо друго, което да залепва? Аз ползвам кукъра основно за месо с ориз или картофи, зеленчуци, под налягане.
Слагате ли и непълна чаша вода преди да добавите продуктите?
Аз само с мусака имам проблем, че залепва, но предполагам че претъпквам съда. Иначе доста вода добавям, но пак загаря, даже първия път не искаше да стартира програмата. Само изписваше Burn food и пищеше. 😆
А, и на предишния кукър ужасно бях съсипала дъното, като правих гювече - за да не стане така, за него вече слагам хартия за печене.

# 802
  • Berlin
Чела съм, че заради домати може да изписва така. На мен също ми се е случвало 2-3 пъти, когато съм правила нещо с доматен сос и съответно по-малко вода.

# 803
Слагам  вода. Писах вече, че с дъното нямам проблем, а само със стените. Досега съм готвила пиле, варени картофи и ориз с кайма. Нищо не ми е загаряло.

# 804
Здравейте, доволни ли сте от този модел https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/?

# 805
Здравейте, доволни ли сте от този модел https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/?
Аз си го поръчах днес, четох за дръжките, дъното и т.н...ще видим как ще се спогодим. Имам нужда от скъсяване на времето за готвене, а и времето за готвене е част от месечната сметка за ток😁

# 806
Моя приятелка си взе точно този, каза че нямам никакъв проблем с липсата на дръжки, не ѝ се въртяла купата.

А аз все още си чакам намаление на Про Крисп и дано устоя да го дочакам.

# 807
  • до най-прекрасния мъж
Имам го от скоро, но съм много доволна, не ми липсва нито плоското дъно (имам си достатъчно тенджери), нито дръжките. Използвам го активно тези дни за зимнина от домати, освен готвенето. За мене чудесен уред и става за почти всичко.

# 808
Имам го от скоро, но съм много доволна, не ми липсва нито плоското дъно (имам си достатъчно тенджери), нито дръжките. Използвам го активно тези дни за зимнина от домати, освен готвенето. За мене чудесен уред и става за почти всичко.
Може ли да споделите какво, как?

# 809
  • до най-прекрасния мъж
Да, разбира се. Имам градина с домашни домати и ММ набра 1 голяма касетка, които трябваше да оползотворя, а да ги изядем, не можем. И реших да пробвам с уреда. И така, мия и нареждам цели домати в основния съд до ниво 2/3. На първата партида ги наредих цели, от втората изрязах предварително твърдата част около дръжката, че после като са горещи, е трудно. Сипвам на дъното 1/2 чашка вода, колкото да го покрие и настройвам на ниско налягане за 0 мин. Като е готов уреда, веднага пускам налягането и отварям. Вадя доматите, беля и по-дребните редя цели, а по-едрите пасирам, може с каквито искате подправки или само със сол. Насипвам в буркани и стерилизирам за капачка отново в уреда. Нареждам бурканчетата в основния съд, наливам вода малко над капачката и пускам на ниско налягане за 0 мин. Изпускам налягането веднага, отварям, вадя и редя обърнати с капачката надолу да изстиват. Само си премерете бурканите, че моите от едната партида не влязоха за малко и варих в тенджера на котлона цяла вечност. Дойдоха малко над нивото от 2/3 и ме достраша да налея повече вода. Сварих 4 пълни тенджери, с бебе съм и се оправих за 1 ден. Важното е да извадите доматите веднага, иначе ще се преварят. Даже едната партида, понеже беше от нарязани домати (домашни са и имат дефекти, които изрязах), пуснах с много малко вода и като чух, че водата завира, изключих и отворих още преди да вдигне налягане. Ако имате време и Ви се занимава, може да нарежете обелените домати на парченца или да си ги изварите допълнително на програма Сотиране и да си направите готов сос за макарони. Аз нямам това време и затова действах по бързата процедура.

Общи условия

Активация на акаунт