Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

• 93 911
  • 879
  •   1
Отговори
# 780
За момичетата, които са на "ти" с онлайн пазаруването, в момента тече Амазон Прайм и има супер добри цени. Който иска, може да се възползва. Разглеждах английския.
Може ли линк?

Ще ми блокират линка сигурно. Просто напишете в търсачката на www.amazon.co.uk Instant pot и ще Ви излязат предложенията.

Как стои въпроса с доствката от там?

# 781
По принцип с превозвач, но офертите бяха до снощи.

П.п Някои още важат. Днес до края на деня на българския сайт също има някои промоции. Не знам кой точно модел Ви интересува.

# 782
Как почиствате основната купа на ИП? Снощи, след теста с водата, решихме да направим пиле на програма roast. Получи се много добре, но след това, по горната част на съда се бяха получили наслоявания от мазнината. Пробвах с вряла вода и веро - не, напръсках с обезмаслител и пак с веро - не. Оставих със сапунена вода цяла нощ - не. Надеждата ми е, че когато се включи да работи под налягане, парата ще разкисне всичко. Но така ли е и има ли някакъв трик?

# 783
Чета в групата за сода и включване на определена програма.

Искам да си закупя Про Крисп, но цената за  момента ми се струва много голяма. В амазон го намирам за около 490лв, в Бг -599лв.

# 784
Venel82,  може да добавите оцет в 2 ч.ч. вода и да сложите уреда 5 мин. под налягане.

# 785
Здравейте, моля за съвет. Взех Instant pot duo crisp и искам да направя картофена салата. Моля за програма и време за готвене. Предварително благодаря!

# 786
  • до най-прекрасния мъж
Вчера правих картофена яхния. На 15 мин високо налягане картофите бяха сварени идеално. Нарязах ги на едро. Може би ще станат и за по-малко, но аз правя за първи път, имам същия модел от скоро.

# 787
  • Berlin
Ами зависи и какви и колко големи са картофите. Аз май на 10-12 минути ги слагам моите, цели, необелени, high pressure, не големи, колкото яйце например на големина. Погледнете в книжката какво пише, точни са обикновено там дадените времена за готвене.

# 788
Здравейте, моля за съвет. Взех Instant pot duo crisp и искам да направя картофена салата. Моля за програма и време за готвене. Предварително благодаря!

Слагам решетка на дъното и чашка вода. В Кошница за пара добавям нарязаните картофи. Готвя под налягане за 4 минути,след което изпускам ръчно налягането. Отварям и изваждам картофите да се охладят. После си добавяй каквото искаш и ги подправи по твой вкус

# 789
Картофи размер за яхния ги слагам за 3 минути високо налягане и отварям веднага. Супер са. Не обичам салата с преварени картофи. За повече време са  си баш пюре.

# 790
Досега, каквото сготвих, всичко стана супер. Обаче! Голяма мъка това почистване на купата. Не може да се измива хубаво и това си е. По половин час й бая и пак не блести. А е нова! Дъното е ок, обаче стените ме. Верото ми е силно, хубаво. Да не рече някой, че е от него.

# 791
  • до най-прекрасния мъж
Картофи размер за яхния ги слагам за 3 минути високо налягане и отварям веднага. Супер са. Не обичам салата с преварени картофи. За повече време са  си баш пюре.
Ще пробвам на по-малко минути, благодаря за идеята. То зависи и от големината, аз режа картоф, колкото яйце за яхния на две, по-големите на 4 или 6. Някои го ситнят на малко по-едро от мусака. Ще пробвам на по-малко минути как ще стане. Вероятно за яхния си иска повече, защото се вари с доматите.

# 792
  • Paris, France
Досега, каквото сготвих, всичко стана супер. Обаче! Голяма мъка това почистване на купата. Не може да се измива хубаво и това си е. По половин час й бая и пак не блести. А е нова! Дъното е ок, обаче стените ме. Верото ми е силно, хубаво. Да не рече някой, че е от него.

Да не би да си на място с твърда вода? Ако да, наливаш малко оцет и гореща вода, чакаш малко да се поохлади и с гъба минаваш стените. После плакнеш и в миялната или миеш с препарат. Липсата на блясък е от натрупване на котлен камък.

# 793
blue.angel, ето толкова големи.

И когато готвите постна яхния с грах или зелен боб, пак общо за 3 минути става.

# 794
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, значи малко по-едри са моите. Ще пробвам на 5-6 мин следващия път, вероятно ще станат точно. Аз за първи път имам досег с уред под налягане и пускам на повече минутки. Миналата седмица варих 2 бутчета 30 мин под налягане и не можах да ги извадя от съда, те направо се разпаднаха Joy

Общи условия

Активация на акаунт