Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 94 125
  • 879
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 33 536
Е да, ама аз имам чисто нов ИП, още в кашона, а капак отделно не продават Sad

# 331
# 332
  • Мнения: 4 323
И аз взех последния модел от бг сайта, но стои при майка в кашона и чака да приключим ремонта. Нямам търпение да го пробвам, но в къщи е още лудница.

# 333
  • Ст.Загора
  • Мнения: 776
Е да, ама аз имам чисто нов ИП, още в кашона, а капак отделно не продават Sad
Ама как така в кашона? Доколкото си спомням имаше ИП които ползваш .

# 334
  • Мнения: 33 536
Е да, ама аз имам чисто нов ИП, още в кашона, а капак отделно не продават Sad
Ама как така в кашона? Доколкото си спомням имаше ИП които ползваш .
Да, да правилно си спомняш...нали ММ стопи малко капака на единия, но той си работи...за наказание му казах да поръча нов, но пустия стария си работи. Скоро смятам да правя нова кухня и тогава ще си извадя новия...живот и здраве!

# 335
  • Мнения: 3 096
Ох, ние нашия ИП (бях го купила миналата година за РД на мъжа ми) сме го ползвали макс 10 пъти - 2-3 пъти боб, 2-3 пъти свинско за дърпано месо, веднъж готвихме ребърца и 2-3 пъти телешки джолан. Не ни е вкусно нещо 🙄 Сега се сетих пак за него, щото извадихме мръвка от камерата, ама мъжът ми нещо се дърпа... Направо се чудя дали да не го пусна да се продава. Готвим си на фурна... Обаче пък взех да се чудя дали да не купя една Нинджа Scream Ама ако и тя ще стои като в ИП в шкафа... Unamused

# 336
  • Мнения: 218
Не знам какво обичате да хапвате, и наистина пота не е универсален, но с него  стават страхотни ястия : супи, ризото, телешко варено, кебапи, винен, пилешки, месото става много крехко, но си се готви със течност! Крем брюле, макарони, задушени зеленчуци, варианти много! Не сте го разучили според мен. Ребра и джолан на фурна. И аз не си падам по варено месо.

# 337
  • Ст.Загора
  • Мнения: 776
Не знам какво обичате да хапвате, и наистина пота не е универсален, но с него  стават страхотни ястия : супи, ризото, телешко варено, кебапи, винен, пилешки, месото става много крехко, но си се готви със течност! Крем брюле, макарони, задушени зеленчуци, варианти много! Не сте го разучили според мен. Ребра и джолан на фурна. И аз не си падам по варено месо.
Последния модел на ИП за мен е универсален. Много добре ми се получават мусаката, ребрата ,огретена . С капака за запичане , няма разлика от фурната. Но всеки си решава как да готви и с какви уреди .

# 338
  • Paris, France
  • Мнения: 17 651
mimeto_555, а има ли програма за истинско печене с долен реотан? Може ли да пече хляб и кекс, примерно? Или започването става Само с горен капак?

# 339
  • Мнения: 3 096
Rebellito, уж се включих и в групата във фейсбук, за да видя дали няма да си харесвам по някоя рецепта, но не... Само крем карамелът ме изкуши всъщност, и то щото е много пипкаво за във фурна. Купих прясно мляко, остава да преборя мързела и да потърся на колко минути трябва да го пусна с малките метални купички 😁

# 340
  • Berlin
  • Мнения: 12 975
Като беше топло времето, хич не ми се готвеше в пота, фурната основно за някои вурстчета или риба, но сега започва хладното при нас ииии ми се въртят едни гулашчета, супички, бульончета във главата. Simple Smile Ще пробваме и кисело зеле може би. Рибена чорба правих, много добре се получи, по американска рецепта - fish chowder, ако ви се търси нещо по-интересно. 🙂

# 341
  • Мнения: 218
Моят пот е обикновен, на авторката на поста, мисля също, така че не мога да коментирам запичащия капак.
И аз в началото много търсех рецепти, но сега си готвя повечето пъти "на око", само внимавам за количеството течност, почти не се губи, с изключение на храни, които набъбват, ориз, боб, леща и т.н.

Брюле правя с 3 жълтъка, 3 с.л. Бейлис, една кутийка лидълска сметана, малко захар, ванилия, за 3 купички, 16 минути на ниско налягане, става супер.

# 342
  • Paris, France
  • Мнения: 17 651
Rebellito, уж се включих и в групата във фейсбук, за да видя дали няма да си харесвам по някоя рецепта, но не... Само крем карамелът ме изкуши всъщност, и то щото е много пипкаво за във фурна. Купих прясно мляко, остава да преборя мързела и да потърся на колко минути трябва да го пусна с малките метални купички 😁

Нямам ИП. В кукър с максимално налягане долу горе като ИП правя крем карамел за 8-10 мин на максимално налягане + 15-20 На Keep warm или 1 минута на максимално налягане и чакам да падне само.

Откакто имам микровълнова правя крем карамел само там. За 15 мин е готов. Карамелът- равни части вода и захар направо в купичките, в които ще правя крем и 3-4мин в микровълновата. През това време разбивам яйцата и захарта, слагам затоплебото мляко с ванилията и разливам по купичките. 6 мин на мощност 500. Става и за 4 мин на 800 вата. Това е. Ако не ти се цапа тенджера за млякото може да го стоплиш и него в микровълновата, но се внимава да не изкипи. Ако рецептата е със студено мляко слагам за повече време и на пълна мощност първо. Нещо като 10 мин на 800 вата и още 5 на 500.

В тенджерата под налягане го правех за 7 минути + чаках да падне само налягането.

# 343
  • Мнения: 1 706


Брюле правя с 3 жълтъка, 3 с.л. Бейлис, една кутийка лидълска сметана, малко захар, ванилия, за 3 купички, 16 минути на ниско налягане, става супер.

Коя е сметаната?!

# 344
  • Мнения: 218
Ето тази. Затоплям я  на микровълнова и добавям разбитите жълтъци (на стайна температура).
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт