Приятелство

• 23 755
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:

Приятелствата ми с жени винаги са били идеално гладки, защото от ничия страна не е имало гонене на личен интерес. Неведнъж жени са ми казвали, че е им е много по-лесно да са откровени с мъж, отколкото с друга жена.

Ето това е интересно. Не знам дали има друга тема за приятелство между мъж и жена, но аз не вярвам в него. Или вярвам, че е възможно , ако и двамата не са обвързани. И че винаги се случва така едниният да прояви интерес към другият...
Просто аз не бих искала моят мъж да има приятелки жени, освен ако не са и мои приятелки и в обща компания
Не виждам разлика в приятелството между мъж и жена, ако: и двамата обвързани, и двамата необвързани, единият е необвързан. Нормалните хора умеят да правят разлика между приятелство и страст и поставят ясна граница между двата вида отношения и начина, по който да гледат на човека отсреща.
 Ако някой обвързан ще реши да кръшка с приятел(ка), значи изневярата поначало си е в нейната/неговата природа.
Да, така е. Аз исках да кажа, че бих приела/разбрала такова приятелство само, ако става дума за необвързани хора. Но не искам моя си мъж да се размотава, да пие кафе, да вечеря, да споделят, да излиза насаме с друга жена под претекст, че са приятели!
Мога да разбера общуване в обща компания. И не става дума само за физическа изневяра.. просто не ми харесва такава интимност емоционална с друга жена. Аз ще съм му приятелка.

# 91
  • Пловдив
Скрит текст:
Да, така е. Аз исках да кажа, че бих приела/разбрала такова приятелство само, ако става дума за необвързани хора. Но не искам моя си мъж да се размотава, да пие кафе, да вечеря, да споделят, да излиза насаме с друга жена под претекст, че са приятели!
Мога да разбера общуване в обща компания. И не става дума само за физическа изневяра.. просто не ми харесва такава интимност емоционална с друга жена. Аз ще съм му приятелка.
По начина, по който го описа, може би имаш предвид много близко приятелство между мъж и жена, т.нар. най-добри приятели, които са обвързани на духовна основа и от сутрин до вечер споделят всяко занимание в ежедневието си. Нормално е при започване на връзка най-близки да са точно двамата в нея, докато останалите приятели остават на заден план.
 С мои приятелки сме карали велосипед заедно, разхождали сме се из града и сме излизали по кафенета, макар да са били обвързани или аз да съм имал приятелка. И мъжете до тях са били пределно наясно, но не са ревнували. Важно е половинките да си имат доверие.
 Но пък винаги, когато съм започвал връзка с жена и тя е имала до този момент най-добра приятелка, изведнъж последната ме е набелязвала като най-големия ѝ враг и е започвала едно изобретателно кроене на планове как да ни раздели, за да са си отново неразделни като преди това... Simple Smile Дори и са ме сваляли целенасочено, само и само да ме изкарат играч и да предизвикат раздяла.

Ако се замислиш, приятелят/мъжът ти може да е заобиколен с много "по-опасни" жени в службата, например. Те не са му приятелки, а може някоя от тях да флиртува с него открито, без дори да подозираш. Или в най-безобидния случай, се виждат и прекарват в едно помещение поне 5 дни в седмицата в по-голямата част от времето, в което той не спи.
 На няколко местоработи съм ставал свидетел на подобни флиртове, като най-шокиращият случай беше млад мъж на около 24-26 години, чиято жена тъкмо беше родила, а той въпреки това си правеше закачки с две младички хубавелки от фирмата и не изглеждаше да е много обезпокоен от факта, че е женен.

В една стойностна връзка доверието трябва да е такова, че човек да е освободен от догадки или тревожни мисли относно личните взаимоотношения. Ако обаче започне да се безпокои за всякакви подобни възможни събития, без да има поводи за това, ще си докара само беди от тази пуста ревност.

# 92
Всеки опит да съм приятелка с мъж в инстинския смисъл на думата приятелство, е завършвал с опит на мъжа на си легне с мен... та, не вярвам аз в безкористно приятелство между мъж и жена. Мъжа 100% ще си мечтае за креватни изпълнения, а жената най-вероятно да се влюби..

# 93
  • Пловдив
Скрит текст:
Всеки опит да съм приятелка с мъж в инстинския смисъл на думата приятелство, е завършвал с опит на мъжа на си легне с мен... та, не вярвам аз в безкористно приятелство между мъж и жена. Мъжа 100% ще си мечтае за креватни изпълнения, а жената най-вероятно да се влюби..
Говори добре за теб, че си била привлекателна за такива мъже, но и много зависи доколко близки отношения ще бъдат допуснати от страна и на двамата. Тези неща по принцип е добре да се уточняват още в самото начало, ако познанството е скорошно, за да се играе по ясни правила и да няма изненадани след това.

# 94
  • София
И аз не вярвам в приятелство между мъж и жена, което няма скрит подтекст.
Аз имам най-добър приятел мъж, който ми е приятел от 45 г. От 25 г. сме семейство. Simple Smile

# 95
Обаче някои мъже от 100 кладенеца вода ще донесат, за да оправдаят някои неща. 

"Говори добре да теб, че си била привлекателна за такива мъже" -  ме уби!

Не познавам жена, на която да й е приятно нейният приятел/съпруг да излиза на кафе, да кара колело с негова си приятелка.
Да, между колеги също се случват всякакви неща... а иначе фирмените политики забраняват доста често връзки между колеги 😄
Честно не знам и на мъж да му и приятно докато е на работа, или гледа децата жена му да си пие кафето или да ходи на ресторант, или да кара колело с нейн приятел мъж.

И да, в главата на мъжа винаги първо стои секса, дори не е нужно да си толкова привлекателна, за да си го помислят. А когато самото общуване стане много приятно.. вече въобще не е приятелство за мен. И въобще не е нужно да се стига до нещо физическо .
Точно това ми се случи наскоро, мой приятел ме покани на разходка и закуска в неделя, докато приятелката му седеше у тях( да не кажа чистеше, готвеше и подреждаше дома им).

# 96
  • Пловдив
Скрит текст:
Обаче някои мъже от 100 кладенеца вода ще донесат, за да оправдаят някои неща. 

"Говори добре да теб, че си била привлекателна за такива мъже" -  ме уби!

Не познавам жена, на която да й е приятно нейният приятел/съпруг да излиза на кафе, да кара колело с негова си приятелка.
Да, между колеги също се случват всякакви неща... а иначе фирмените политики забраняват доста често връзки между колеги 😄
Честно не знам и на мъж да му и приятно докато е на работа, или гледа децата жена му да си пие кафето или да ходи на ресторант, или да кара колело с нейн приятел мъж.

И да, в главата на мъжа винаги първо стои секса, дори не е нужно да си толкова привлекателна, за да си го помислят. А когато самото общуване стане много приятно.. вече въобще не е приятелство за мен. И въобще не е нужно да се стига до нещо физическо .
Точно това ми се случи наскоро, мой приятел ме покани на разходка и закуска в неделя, докато приятелката му седеше у тях( да не кажа чистеше, готвеше и подреждаше дома им).
Отговорът е много лесен. Simple Smile Някои мъже са... хм... мъже. И от мъжка гледна точка, съдейки от личния си опит и този на други мъже, все пак могат да изкажат мъжко мнение. Simple Smile Съвсем очаквано е то да не се припокрива с мнението на повечето жени. Все пак, имаме коренно различен опит с противположния пол.

За привлекателността... Мнооооооого мъже биха си легнали дори с недотам красива жена, просто защото искат да топнат чушлето. И докато ги тресе хормонът, нямат дори нужда от водка, за да виждат в повечето жени същински красавици. Simple Smile

# 97
аз питах свекърва ми, жена на 81 г. какво й е мнението за чисто приятелство с мъж. Тя ми каза, че има таквоз чудо.
Моят опит за жалост не го подтвърди....мислех, че един мъж може да ми е приятел до живот, а то се оказа, че ме желаел....
Православието изрично казва, че такова приятелство не може да съществува.

# 98
Приятелство между мъж и жена няма!Това са едни неосъществени и несподелени романтични отношения.Имала съм през годините такива мъже-приятели,но нещата винаги са опирали до ..другото и се налага да го отрежеш Simple Smile
А приятелки имам 2 ,повече от 30 години.Познати за кафе -колкото искаш.

# 99
  • Пловдив
Аз имам две приятелки, като едната наскоро се обвърза, но си излизаме на по кафе или разходки заедно. Не виждам проблем, нито техните приятели виждат такъв. С едната дори сме ходили на излет в планината, докато приятелят ѝ е половин месец на курс с влекача в чужбина.
 Всеки има някакъв житейски опит, но твърдото отричане на нещо, което не е изпитано лично, си е вид пристрастност. Не може на всеки мъж да му бъде вменявано, че е скрит нерез, мислещ само с долния етаж, който ще направи бели, ако остане насаме с жена.

Преди години, когато с друга приятелка излизахме да караме велосипед из града или извън него, сам съм ѝ казвал аз да съм отпред, защото не е редно мъжът да бъде отзад и да зяпа женското дупе (колкото и да не го иска, колкото и да си поставя ясни граници и въобще да не гледа на жената като на полов обект, не може все да си криви врата настрани). Но пък има и мъже, които биха си кротували в такъв случай и с удоволствие биха съзерцавали прилепналия клин с изваяните задни части на жената пред тях. Въпрос и на уважение към жената, която на такъв мъж му е просто приятелка.

Не отричам и вашите гледни точки, защото все пак сте жени и щом не сте успели да имате приятелства с мъже, без да се стигне до ухажване... Ами, и това се случва. Повече ми е странно защо някои жени яростно отричат възможността за приятелство между мъж и жена, след като имат личен опит само от техния поглед, без да могат да се поставят на мястото на някой мъж. Това е все едно мъж да каже, че няма болки при раждане. Ами, щом жените, които вече са раждали, твърдят, че има болки, безсмислено е човек от отсрещия пол да го отрича.

Последна редакция: сб, 09 ное 2019, 16:43 от Счупено пиронче

# 100
  • София
Тези дни ми се обади жена, която преди около 1 година попадаше в графата приятели, но в последствие разбрах, че ме е използвала, за да се добере до информация, която й е нужна. Не сме се карали. Просто спрях да я търся. Даже не съм обсъждала с нея това, че съм разкрила намеренията й. Аз така или иначе не й дадох информацията, защото това означаваше да престъпя професионалния етичен кодекс.
Сега се колебая да приема ли предложението й да пием по кафе. Помагала ми е в миналото. Беше ми приятно да общувам с нея. Но вече веднъж ме предаде и ми е трудно да не мисля за това. От друга страна се чудя защо ме търси. Може би любопитството ще надделее и ще се видя с нея , но все пак ще имам едно наум. А и ми допадна споделеното от Счупено пиронче малко по-напред в темата. Може би наистина понякога си струва да дадем втори шанс. Вече съм давала втори шанс в миналото на най-добрата си приятелка. Към днешна дата НЕ съжалявам.

Относно приятелството между мъж и жена. Имам усещането, че мъжете са по-верни приятели от жените. Но наистина не знам дали е възможно да има такова приятелство без никога през ума на поне един от двамата да не се прокрадне идеята за интимна близост. Имам приятели мъже, но като се замисля с всеки един от тях някога ме е свързвал секса, а тези, с които не съм имала подобни отношения изразиха желанието си за тях и така приятелството ни сякаш се "счупи".
Сега се сетих за един приятел, с който никога не сме имали секуално напрежение. Може би защото съм приятелка и с него, и с жена му. На времето се запознахме покрай слружебни ангажименти, те двамата имаха фирма, която извършваше договорни услуги за моя бивш работодател.

# 101
Мога да кажа, че най-добрия приятел на моя мъж ми е безкористен приятел. Често си излизаме заедно и сме като тримата мускетари.
Обаче в миналото ми е се е случвало на няколко пъти след като се разделя с някое гадже, негови приятели, с които наистина съм мислела, че сме приятелчета, да се пробват за нещо повече... Няма и да коментирам какви реално приятели са с бившите ми гаджета, щом само чакат да се разделим, че да ме "атакуват" при най-удобния случай.. Ама както стана ясно, привличам ги такива Grinning

# 102
  • София
Мина една година, откакто се скарахме с приятелката ми. Все повече си давам сметка колко е била лицемерна през всички 4-5 години, докато сме били заедно. Много ме боли и все повече се затварям и все по-трудно ще се доверя на някой за приятелство.
Слава богу, имам други приятелки все още.

# 103
  • Пловдив
Мина една година, откакто се скарахме с приятелката ми. Все повече си давам сметка колко е била лицемерна през всички 4-5 години, докато сме били заедно. Много ме боли и все повече се затварям и все по-трудно ще се доверя на някой за приятелство.
Слава богу, имам други приятелки все още.
Аааа, не, животът е твърде кратък, за да си позволяваме да ни боли от такива случки. Simple Smile Радвай се, че имаш един престорен човек по-малко в обкръжението си и си направи едно празненство с любимите хора. Simple Smile Истинският губещ е този, който си позволи да те загуби като приятел.

# 104
Относно приятелството между мъж и жена. Имам усещането, че мъжете са по-верни приятели от жените. Но наистина не знам дали е възможно да има такова приятелство без никога през ума на поне един от двамата да не се прокрадне идеята за интимна близост.
Има такова животно. Например при приятелство от детство или пък, ако и двамата имат нещо общо (интереси, хоби), но не се привличат физически.

Приятелство без обич няма.
Много хора са ми приятни, събирам се с удоволствие с тях, но обичам само няколко.

Общи условия

Активация на акаунт