СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 859
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
Въпреки че ми е второ раждане и мен ме е шубе. Предишното се наложи да е секцио, защото в хода на раждането стана ясно, че не може да мине през таза бебка, роди се 4. 300кг три дни преди термин. Сега обаче твърдят, че беб може да се роди и естествено и чакаме. А, в 34+5 г.с. беше вече 2900 и много ме съмнява тая работа, че няма и той да чукне 4 кг... Страх ме е да не се заклещи и да се мъчат да го вадят с форцепс и вакуум 😕

# 301
Въпреки че ми е второ раждане и мен ме е шубе. Предишното се наложи да е секцио, защото в хода на раждането стана ясно, че не може да мине през таза бебка, роди се 4. 300кг три дни преди термин. Сега обаче твърдят, че беб може да се роди и естествено и чакаме. А, в 34+5 г.с. беше вече 2900 и много ме съмнява тая работа, че няма и той да чукне 4 кг... Страх ме е да не се заклещи и да се мъчат да го вадят с форцепс и вакуум 😕
Много кофти, че тия ехографи нещо не измерват както трябва. Моя го изкараха 3100г, а на следващия ден го родих 2660г!
Ти искаш естествено ли ?

# 302
До колкото зная вече е забранено вакуум изваждането. Стискам палци всичко да мине добре.
Значи от вече станалите мами, разбирам че у дома стоят по къс ръкав, а навън с дълъг боди и ританки?

# 303
Ех как минават десет дни...определно ще имаме какво да споделяме за нас и бебоците.
Dara77 за мен нямах какво и накрая онлайн си поръчах една рокля.от HM инвсе още се чудя за някакъв тип стягащ клин/бельо. Просто защото моя корем е огромен и определено ще има нужда от придържане и помощ за прибиране.
Тъкмо щях да ти напиша да провериш китайските магазини за някоя подходяща рокля и примерно с колан за след раждане да пристегнеш малко.
Преди месец си взех лятна рокля (15 лева) и с двоен на сегашния корем - пак ще вляза. Grinning Grinning

# 304
В Токуда вадят с вакуум. На моя приятелка от март го извадиха така

# 305
Аз също мислех, че вече не използват вакум. Доста страшно ми звучи... на мен днес ми тече 6тия ден до термин... започва все повече да ме е страх, днес май усещам и бебето по-малко... Незнам има ли някаква причина, но все си мисля, че всички ги хващат болките през ноща? И тъй като се събуждам по 10 пъти все изпадам в ужас..Вие как мислите, момичета?

# 306
АГ ми обясни, че в общият случай ражданията (първоначални контракции, изтичане на води и т.н) започват през нощта, за да може финалното раждане да се случи през светлата част на деня, от чисто еволюционна гледна точка ;о)
Иначе и аз минах през различни емоционални фази относно мислите за раждането си, сега вече ми се изчака чакането и нямам търпение да настъпва момента и да срещна бебката. Даже вече нямам страх, а главно нетърпеливост и изнервеност. Започвам да си мисля, че ще съм прецедент и ще си остана бременна завинаги Grinning

# 307
Elibeth,ти в хода на естественото раждане беше ли избрала някаква упойка,интересно ми е след като се разбере че няма да стане нормално каква е процедурата?Аз съм родена в 9 вечерта,като майка ми болките се я почнали в 7 сутринта,води при никое раждане не са и изтичали...

# 308

Къде се навиха на естествено раждане след секцио? Кой е лекарят?

# 309
Аз и първия път исках естествено, обаче не се получи. Бях с 5см разкритие и бебка стоеше много високо, изобщо не беше слязла главата в таза. Сега имам желание да се пробвам за естествено, но в крайна сметка ми е много по-важно бебето отколкото какво искам аз. Аз съм Холандия, много са “за” естествения подход при бременните и раждането, 30% си раждат вкъщи с помощта на акушерка, ползват си и вакуум. Но, най-ме дразни, че ми дават едни процентни вероятности, като в случая при нормално настъпили контракции вероятността да мога да родя нормално е 62%, а при индуцирани 49%. В петък ще ги накарам да ми измерят таза и да дадат по-адекватна препоръка.
Иначе миналия път не си бях избрала анестезия. Това е още едно от нещата, които искам да дискутираме, защото след една пълна и една спинална упойка имах много кофти реакции, няколко дни не бях на себе си.

# 310
Честити нови бебчета!
Аз бях на преглед 38 г.с, бебо е 3.5 кг, дано все пак не е съвсем точно измерването.
В събота съм на тонове. И аз се притеснявах да не родя по-рано, сега се притеснявам да не пренося Simple Smile
Всички имаме страхове, но мисля да не се поддавам и да мисля положително.

# 311
Всички сме на един хал, като гледам 😄 и аз уж нямам страхове, но неведението от няколко дни подсъзнателно адски ме натоварва. Усещам как се зъбя на моя за всичко, без да го искам, как проверявам какво още трябва да направя преди раждането, а то всичко е готово и просто параноясвам.. Взех даже да им мисля заведение където да празнуват раждането, докато ние сме в болницата, тъй като предупредих мъжа ми, че празненствата ще са до изписването ни, след това плътно вкъщи с мен поне до края на бащинството.
Някой спомена, че в Waikiki имало подходящи за времето по-широки рокли на прилични цени, предвид това, че може да не се облече повече...

# 312
В LC Waikiki и в HM имаше доста намалени бременни рокли и панталони, ама не знам дали е останало нещо интересно. Аз си взех преди няколко седмици един чудесен панталон, който ми е много удобен за прегледи и тонове, че там с рокля не е много практично.
Изчетох днес темата за раждане в Света София и си разпределих багажа според сложните им изисквания. Взех си травъл сет козметика и май съм готова с дисагите за болницата. Утре съм на преглед и ще видим какво ще каже лекарката ми като изгледи за предстоящо раждане.

# 313
Аз сега се зачетох за епидуралната анестезия и май взех нещо да се размислям. Щом мога да си намаля мъките, за какво да се дърпам. Joy Не знам на момента какво ще измисля, но сега се успокоявам, че има вариант ако не издържа.

# 314
Съншайн,и мен ме навестяват тези мисли,и честно казано едва ли ще издържа,всеки казва че много боли,дори и хора с висок праг на болка...

Общи условия

Активация на акаунт