СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 861
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Оо заболи ли ме малко повечко, веднага си искам. За какво да се мъчим. Все пак това са префимствата на времето, в което живеем

# 316
Само дано да отидем на време за да може да се сложи все още, особено аз както ще раждам на 50 км от нас. Joy Една приятелка така стояла вкъщи и я наболявало и като отишла в болницата казала, че иска епидурална, ама на 7 см разкритие й се е разминала. Joy

# 317
Те хем казват не тръгвайте веднага за болницата хем пък като отидеш твърде късно ...

# 318
Аз няма да се правя на герой и ще си искам упойката, особено като самата си знам, че прагът ми на болка не е никак висок и даже усещам, че се е снижил с бременността. Все пак не живеем в 16-ти век и всеки си има правото на избор.

Аз онзи ден като ходих на преглед си отвисях права по спирките, никой не се сети да стане, ОБАЧЕ като изкарах една цигара и изведнъж всички забелязаха, че съм бременна 😂
А после в мола отивайки към асансьора се за гледах в една жена, която тичаше чудейки се защо го прави като няма асансьор на етажа. Тя милата решила, че я гледам, защото носи парче торта и ми предложи да си хапна😁

Охаа, че и тортичка Yum И на мен ми се случи нещо подобно - докато седяхме с ММ на една пейка и една жена мина и ни даде чепка грозде, което беше много мило от нейна страна, но пък таймингът не беше от най-перфектните понеже малко след това дойде таксито, което чакахме и нямаше къде да сложим гроздето, та се извиних на шофьора и си го хапнах по пътя Sweat Smile

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 23:17 от Liliac

# 319
На мен пък колеги на ММ постоянно ми пращат храна по него Grinning А дори не се познаваме лично. Ама я плод, я тортичка Grinning. Аз тортите не ги ям, че все са някакви “мокри” с киснати бишкоти и тн, което ми е омразно. Но плодовете си ги хапвам, пък за ММ тортите Grinning

# 320
На мен пък колеги на ММ постоянно ми пращат храна по него Grinning А дори не се познаваме лично. Ама я плод, я тортичка Grinning. Аз тортите не ги ям, че все са някакви “мокри” с киснати бишкоти и тн, което ми е омразно. Но плодовете си ги хапвам, пък за ММ тортите Grinning

Хаха, дай малко насам, че от известно време ми се хапва нещо сладичко Stuck Out Tongue

Мами, може ли да препоръчате някакви добри марки безконтактни термометри?

# 321

Да се посмеем малко Grinning

# 322

Хаха, дай малко насам, че от известно време ми се хапва нещо сладичко Stuck Out Tongue

Мами, може ли да препоръчате някакви добри марки безконтактни термометри?

Ние си купихме Microlife доволна съм.

# 323
И ние на Microlife.
Да споделя аз... че щяла съм нещяла свекитата искат да дойдат до болницата на изписването Triumph Обясних, че няма смисъл, но коя съм аз ....Коментира се, че.видиш ли бащинството се плаща като болничен да сме преценили все пак /за да може да идва тя да гледа вместо ММ/- директно тук я отрязахме, защото ММ ще ползва и отпуска живот и здраве. Не знам какво точно си представят тия баби всички, все пак вече бащите доста помагат, не е като едно време все да са някъде по работа и да живеем на куп. Слава Богу вече има закони и за татковците. Та така....
Освен това мен още ме тресат на моменти луди емоции и статии за края на света. Често жените изпадали в депресии, мисля, че се побърквам щом ми влияят такива измислици 😕 Чудя се какво можем.успокоително да приемем... някой идеи?

# 324
Да се похваля и тук.
На 28.08, в 20:12ч се роди моето момиче Кристина.
За любопитните ще разкажа с подробности.
В 13ч почна да ме боли кръст вкъщи, но една тъпа болка... не обърнах внимание. Така изкарах един час и след това се почна едно стягане в корема, болки в кръста и съвсем леко ниско долу. Почнах да засичам и се оказа, че са на 5мин, което не ми се вярваше. Звъннах на докторката в 15:30ч тя ми каза да изчакам още час и ако не минат да тръгвам към болницата. Влязох в банята, изкъпах се и веднага тръгнах. Т.е. изчаках 30мин. Пуснаха ми тонове, видяха се регулярни контракции, прегледаха ме и установиха, че съм с 6см разкритие.
В 17ч вече бях в родилна зала с 8см и така до 19:30ч пак с 8см разкритие без упойка, а исках. Не напредна разкритието въпреки хубавите контракции.
През цялото време повтарях, че искам упойка и накрая дойде анестезиоложката. Май беше стажанка, защото 30 мин се опитваше да сложи епидурален катетър и не успя. Извикаха вече истински анестезиолог. Сложи ми той упойка, която не ме хвана веднага.
Единственото, което ме спаси беше дишането. Дишайте, момичета. Гледайте видеото на Елена Василева.Главичката не слезе в таза. Предлежанието беше задно тилно и заради това ме болеше повече кръстът, отколкото ниско долу. АГ още в 19ч ми каза, давай секцио. Аз инат, отказах, но в 19:50 се съгласих. Епидуралната ме хвана чак на операционната маса, така поне улесних поставянето на спиналната, без да мърдам. И от там нататък е ясно. Извадиха бебка с увита пъпна връв, направиха отложено клампиране и ми я дадоха да си я гушна веднага.
Изключително съм благодарна на моята докторка, че уважи желанието ми да се пробвам да родя естествено, нищо, че ми казваше, че няма да стане в моя случай.
Всички се учудиха, че за първескиня нещата се развиха доста бързо при мен. Та, аз която протестирах срещу секциото, накрая родих секцио. Разбрах си от раждане, от двата вида.
Всяка болка си заслужава, като видиш детето си. Ааа, забрявих. ММ беше плътно до мен горкият, издържа. Само в операционната не го пуснаха.
Преди малко малката беше при мен, отнесоха я, защото не мога да сехглижа за нея още.
Ами това е от мен. Успех на всички чакащи, дано ви мине леко. ❤❤❤

# 325
  • София
Diin, честита дъщеричка❤
Все едно описваш моето първо раждане преди 11г. И баткото беше с такова предлежание и въпреки упойките и бързото разкритие се наложи спешво секцио. Важвото е, че всичко е наред и сте добре.

# 326
Diin321 Честита ти рожба! Нека бъде жива, здрава и много да ви радва!!!

И аз мамчета и бъдещи мамчета докато четох какво сте писали си казах абе я да видя и аз 2 3 клипчета на естествено раждане... Ииии направо се ужасих... Още повече се стресирах...За тези, които не са гледали ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ да НЕ го ПРАВИТЕ!!! 😁😮😮😮😟😟😩😦😧😱😰
А и пиша в 1:02 тази вечер няма да се спи през 10 мин. Ходя да пишкам 🤣🤣🤣

# 327
Честито, Дийн! Нека е здрава малкат Кристина и много да ви радва!!! Ех, че хубаво. Няма значение как е протекло, важното е, че е завършило благополучно! Скорошно възстановяване

# 328
Diin321, честита бебка!

# 329
Дийн, честито и от мен миличка. Герой  си! Ще очакваме споделяния как се възстановяваш и как е малката принцеса 🌞
Аз забравих да спомена, че моето свеки пак коментира колко е „стресиращи”'за бебето секцио, та се чудя дали да.не и кажа да влезне да пеочете защо се правят всъщност тези операции. Нима.е.ну но да се рискува живота и на бебето и на майката, но..... жени които не са го минали, няма как да знаят, поне да не умаловажават.

Общи условия

Активация на акаунт