СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 865
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Когато има причина за секцио и риск от естествено раждане, да, разбира се, че трябва да се извърши секцио. Но в световен мащаб статистиката сочи, че повече сакатлъци се случват при секцио. За майката най-вече е по-опасно секциото. Все пак си е операция. Не съм противник на секциото в никакъв случай, всеки е свободен да избира как да ражда. Искам да кажа просто, че не всяко естествено раждане представлява риск за живота на когото и да било.

# 331
Честити бебенца! Да са растат много здрави, а на мамите бързо възстановяване!
За мамите, които се чудят за епидуралната упойка мога да споделя, че преди малко повече от 5 години родих нормално с епидурална и с ръка на сърцето мога да кажа, че това е най- правилното решение, което съм взимала и най- разумно похарчените ми пари.
И аз трябва да взема безконтактен термометър, но още се чудя какъв. Ще погледна тези на Microlife.
Освен страхът, който според мен е нещо нормално, ме обхваща и паника. Вчера цял ден съм си плакала, ей така незнайно защо.

# 332
Аз купих този безконтактен термометър след като направих малко рисърч за препоръки:
https://apteka.framar.bg/30074718/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82 … 0%B9%D1%84-nc-200

Като отидох да го купя в аптеката, жената която ми го продаде каза че е много добър избор и това им е най-добрият безконтактен. Сравних го с показанията на електронния термометър, който имаме и разликата е 0.2 което според мен е ок.
Иначе приятелка ми похвали някакъв за ухо на Браун, та ако нещо този ни предаде може да тестваме и него.

# 333
Добро утро, мамчета. Честито бебче Дийн. Да е здрава и нека има едно безгрижно детство малката принцеса!
Абе тези свекърви защо са такива дразнещи всичките? Моята скоро не се е включвала, но скоро го очаквам, тъкмо съм се приготвила да ме хване в "настроение" както съм тези дни. Joy И малко да се посмеем по тази тема какво пеочетох скоро: "Нямаме късмет и това си е. Едно време, като бяхме млади какви гадни свекърви имаше, а сега, като остаряхме какви гадни снахи са се навъдили..."
Аз вчера да ви се оплача цял ден бях с някакви болки ниско долу, които спираха и се появяваха, обаче нямах никакво стягане на корема. Сега като прочетох при Дийн как е започнало раждането леко се притесних... И мисля, че корема леко ми се е смъкнал... Ще видим днес какво ще се случи.

# 334
Здравейте, момичета.
Възстановявам се, раздвижиха ме тази сутрин. Беше си болезнено, но се търпи.
Щъкам наляво и надясно, чакам си бебчето да ми донесат.
Надявям се да я закърмя.
Коремът ми спихна, все едно съм бременна в 4-5 месец. Надявам се все така да се прибира.
Ще се повторя, всяка болка си заслужава.  ❤❤❤

# 335
Diin, да ти честитя и тук, нека Кристина е много здрава! Heart
Ти при кой лекар ражда? Ще се радвам по-натам да споделиш и дали си доволна от болницата, помагаха ли за кърменето (или по-скоро насърчаваха ли го), общо взето каквото се сетиш Blush

# 336
Добре дошла на Кристина, а на мама Diin спокойствие и бързо възстановяване Simple Smile
Прави ми впечатление с колко много хубави детски имена се напълни темата ни.
Аз днес съм на тонове и преглед на видим беб как е и има ли изгледи да излиза скоро. Наместила се е ниско в дясно в момента и ми причинява болка при ходене, та мъжът ми ще ме закара. Той май най-много се притеснява дали ще си дочакам датата за секцио, та в последно време не ми дава да щъкам много и само ме развозва. Ще се възползвам Simple Smile
И да споделя нещо работещо при киселили - хомеопатия на Боарон Nux Vomica 30 ch. Изписано ми е от лекар, снощи го пробвах и поне при мен работи. Казаха ми, че мога да го ползвам и при продължително хълцане на бебето.

# 337
Здравейте настоящи и бъдещи мами,

много сте били активни напоследък, не смогвам да ви изчета.

Честито на всички родили мами, да са им живи, здрави и спокойни бебетата!

По темата с роднините не мога да коментирам, че около мен нямам такива (нито свекърви,нито майки и т.н.), но май не съм разочарована от това.

За страховете преди раждане: и аз бях в това число. Беше ме страх от нормално раждане, беше ме страх от секцио, само си повтарях: защо не мога да го повърна Simple Smile
Опитайте се да сте спокойни, макар че не е лесно. Сега, след като е минало, хич не ме е страх.

На 20.08. с планирано секцио се роди Мартин.
До последно даже не исках да влизам в операционната.
Имах много добра анестезистка, която ми обясняваше стъпка по стъпка какво се случва и аз като че ли бях спокойна. Освен това мъжът ми беше при мен и ми говореше глупости (така се бяхме разбрали прадварително). И докато разбера какво се случва, вече чух детския плач. Почти не осъзнах,че това е сина ми.
Общо взето от влизането в операционната, поставяне на упокойки и т.н., всичко отне около час. След това още 1 час в реанимация и ме преместиха с бебето в стая. След 6 часа се раздвижих, на следващия ден махнаха катетъра, на 3тия ден след раждането ни изписаха. Ако някой има въпроси, нека да пита.
Сега сме в къщи и се опознаваме на висок глас, защото имам "късмета" да има колики от 4тия ден.

Кърмя, видях че сте коментирали кремове: взех лансино ланолин крем, но медела крема с ланолин е даже по евтин и също толкова ефективен.

Надявам се да направим следваща тема, където да обменяме опит около децата, след като всички родят.

Пожелавам ви много спокойствие, не си правете сценарии на филми, леко и безпроблемно раждане на всички и здрави бебета!!!

# 338
Честито бебче на diin,и бързо възстановяване...
Meri_Mar аз ползвам ето това : https://sopharmacy.bg/nelsons-rescue-pastilles-cassis-50g.html
Работата ми беше много стресова и когато ми беше много нанагорно си взимах бонбонче,успокоява наистина и не ти пука изобщо а и са подходящи за бременни,деца,и животни,да отбележа че нямам нищо общо с фирмата която ги предлага 😃..

# 339
Diin, да ти честитя и тук, нека Кристина е много здрава! Heart
Ти при кой лекар ражда? Ще се радвам по-натам да споделиш и дали си доволна от болницата, помагаха ли за кърменето (или по-скоро насърчаваха ли го), общо взето каквото се сетиш Blush
Прие ме д-р Колева, нормалното раждане почна при Апостолова (тя ми е следящият бременността), накрая секциото при двете.
Ще споделя после за болницата , Токуда, засега съм доволна.

# 340
  • София
Дийн, Потребителка1 честити бебенца. Да са много здрави и щастливи, а на вас бързо възстановяване и свикване с малките съкровища. Simple Smile

# 341
Meri, аз ползвам спешните капки на Бах - взех ги под формата на спрей и даже ще си го взема и в болницата. Четох, че може да се ползва дори и по време на раждането.

# 342
А някой ще ражда ли в тая тема естествено Grinning. Май няма досега нито една

# 343
А някой ще ражда ли в тая тема естествено Grinning. Май няма досега нито една
Има, има! Grinning Но си чакаме септември май. Grinning Grinning

# 344
И аз съм за естествено. Обаче като слушам вече родили покрай мен и всички започват нормално и накрая секцио. Взех да се притеснявам вече. В нашия квартал две момичета вече им е минал термина и още не са родили. Масово и преносват, и от това ме е страх. Май вече като дишам дори се страхувам.

Общи условия

Активация на акаунт