СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 7

• 36 881
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
Честита да е Нина и много здрава. Simple Smile

Момичета, имам въпрос за стриите. Имам чувството, че за седмица  се нацепих (мажа се по 2 пъти на ден от 2-3ти месец, а последните 3 ползвам и био оил) и се чудя дали някога стрии около пъпа (бая са) ще се махнат или поне да поизбледнеят. А имам още 3 седмици до термин...  Знам, че за бебчо си заслужава, ама не мога да скрия, че ми е криво. Sad

DES, аз съм почти в 37г.с. и последните 2-3 седмици също не съм мръднала на кг, а бебка си расте. Коремът май маааааалко е пораснал, ама дори и аз не съм сигурна.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 08:49 от Dara77

# 376
И аз не усещам да съм качила много през 9 месец. Общо взето всеки месец качвам по 1 кг, само в 6 месец бях качила 3 кг ..

Затова пък ръцете и краката са ми доста подути, особено сутрин едва си стъпвам на краката и не мога да си свия пръстите на ръцете. Нямам обувки, които ми стават. Добре, че е топло и мога да ходя със сандали и джапанки. Даже се чудих скоро, ако захладнее докато тръгна да раждам, какво ще обувам Grinning

# 377
Добро утро и честита да ни е новата мома 🌞
За килограмите, относително. Епри всеки, обсъждали сме го не веднъж, а и не виждам драма да не се качва повече.Повече качват такива като.
мен вероятно, дето лежат пият хапчета, хормони и какво ли още не.
За стриите/пак сме споделяли и.лично аз от опит/ с баткото точно така в края на девети месец се нацепих, въпреки мазила със страховити цени. Е целият ми корем е нацепен и имам и по ръцете, но както съм.споделяла, именно прекрасния ми Йоан ми помогна да ги преодолея.
Гордейте се с телата си момичета...вдички знаем, че.има жени които мечтаят  за това.
Отпивам кафе, защото снощи бях като кукувица. С нетърпение чакам Септември, толкова обичам есента, а с нея у малкото момче 🙏Прекрасен ден на всички.

# 378
Dara, стриите ще поизбледнеят според мен, а и ако толкова те дразнят, доколкото знам има варианти за премахването им с лазер.
Joanna, относно инжекциите, това в рамото вероятно е фраксипарин или клексан за разреждане на кръвта, но той не се слага на всички, а само ако има нужда. При моето секцио преди 12 г. в дупето ми слагаха болкоуспокояващи, сега ми казаха, че ще минават през системата.

# 379
Dara, стриите ще поизбледнеят според мен, а и ако толкова те дразнят, доколкото знам има варианти за премахването им с лазер.
Оооо, с лазер надали ще тръгна да махам. То аз си имам доста и от тийн годините.
Просто ми стана кофти като се гледах сутринта (може и от хормоните да ме хващат някакви настроения), защото бях/съм толкова усърдна в мазането, ама ...  Simple Smile

# 380
Оооо, с лазер надали ще тръгна да махам. То аз си имам доста и от тийн годините.
Просто ми стана кофти като се гледах сутринта (може и от хормоните да ме хващат някакви настроения), защото бях/съм толкова усърдна в мазането, ама ...  Simple Smile
Да, за съжаление мазането не е гаранция, до кожа си е.
Аз почти не спах снощи, преболяваше си ме коремът и се филмирах, че беб ще тръгне днес, а не ми се иска. Алексансровците имат имен ден, а аз съм си избрала вече име и не искам да го сменям, не че е задължително, де.

# 381
Здравейте, до мамите който вече са раждали секцио какви инжекций и къде са ви били .Сега разбирам че на места от 3 до 5 дни бият някаква инжекция в рамото и от 3 до 5 дни по две инжекцио през незнам си колко часа отзад в хълбука ?

Бият Фраксипарин в рамото. Това е нискомолекулярен хепарин за разреждане на кръвта, който се прилага в ситуации като операции, каквото е секциото, залежаване, тромб, разширени вени и в моя случай- тромбофилия. Аз бях цяла бременност от ден 1 на инжекции всеки ден- Фраксипарин или Клексан.
Слага се превантивно- едно че е операция, второ, че жената няколко дни почти не се движи. Не навсякъде се прилага.

# 382
Абе нали уж 9 месец се качва най- много? Мен ни корем ми е пораснал повече, нито пък съм качила мн. За последните 4 месеца май най-малко съм качила досега. Килограм само 12 дни преди термин. А последната седмица нито грам не съм качила
Четох, че 1,2 седмици преди раждането даже може да свалиш малко кг или да си останеш на същите. До организъм си е .. аз от януари досега съм качила 13 кг 🤔🤦🏻♀

# 383
 И аз за последния месец съм качила само 1кг.,а съм си в деветия. Нормално е. 

# 384
Абе нали уж 9 месец се качва най- много? Мен ни корем ми е пораснал повече, нито пък съм качила мн. За последните 4 месеца май най-малко съм качила досега. Килограм само 12 дни преди термин. А последната седмица нито грам не съм качила
Четох, че 1,2 седмици преди раждането даже може да свалиш малко кг или да си останеш на същите. До организъм си е .. аз от януари досега съм качила 13 кг 🤔🤦🏻♀

Точно че бях качила половин коло изминала седмица и днес съм пак надолу с толкова. Също съм качила 13 кг от началото

# 385
Честито на новата мама. Здраве и бързо възстановяване. Как го правите това с некачването на килограми? На мен не ми минава този апетит и това е. Вярно ям по малко, защото няма място, но като мине малко време и пак се почва Joy

# 386
Нямам апетит. Не повече от обикновено. А днес направо ми се гади при мисълта за храна. Едва си изядох закуската...

# 387
Как го правите това с некачването на килограми? На мен не ми минава този апетит и това е. Вярно ям по малко, защото няма място, но като мине малко време и пак се почва Joy
.
Според мен чистя задържаната вода (краката са ми съвсем леко подути последните 2 седмици, пу-пу). Имам си бая апетит, но междинните са ми предимно диня, че тук пак стигнахме до 37 градуса. Иначе килца си качих бая, но това  ще го мисля след раждането, живот и здраве. Simple Smile

# 388
Това в рамото, което бият, е фраксипарин. Сутринта ми поставиха такава инжекция. Била за разреждане на кръвта, както са писали и момичетата.
Нищо страшно не е...инжекциите са най-малкият проблем след секцио, ако ме питаш.

# 389
Другата седмица влизам в 9ти,доста апетит имам и то все към тесто и сладко,цяла бременност не ми се преяде сладко сега постоянно,от 3 седмици едни 500 гр си играят на кантара ту ги има ту ги няма ,вече писах за подуването,тази сутрин едвам си направих закуска,не мога да си свия пръстите,пия много вода,и често ходя до тоалетна  но пускам много малко,вярно че и се потя адски много но и задържам вода чувствам се подпухнала,от януари съм качила 8кг като до седми месец се движех много и правих упражнения,сега съм като гюле,дори понякога се събуждам уморена...

Общи условия

Активация на акаунт