Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблемна дъщеря тийнейджрка :(

 • 17 623
 • 145
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 12 934


  Приятелките и бяха боклуци...

Много грозно изказване...Тези "боклуци" както ги наричаш също са нечии дъщери и надали знаеш всичко за тях.
Приятелките боклуци, а маминото- само се влияе, то не е боклук.

# 46
 • Мнения: 2 680
Ами маминото навреме се осъзна и видя, че има и други, по-читави наборчета.
Престана да се влияе и се хвана да учи нещо интересно извън у-ще.
Вече близо 10 г. работи с кеф същото това нещо.
Работя в квартала, в който беше у-щето и живеят момичетата - Лозенец.
Най-проспериращата в момента обикаля с жълта жилетка и къса талончета за зелена зона.
Другите родиха от дребни дилърчета и по цял ден люпят семки по градинките.

# 47
 • София
 • Мнения: 12 934
И какво като работи? Това доказва не че е процъфтяла, а, че се наемат неадекватни хора или както вие ги наричате "боклучета". Нищо ново под слънцето. И боклучетата в България работят. Някои- и престижни неща.
Много грозно включване.

# 48
 • Мнения: 534
Скрит текст:
Препоръчвам първо да прочетете книгата на Франсоаз Долто " Тийнейджърите", там ще откриете много отговори какво провокира такъв тип поведение, каквото описвате и ще ви помогне по-добре да разберете детето си и да погледнете през неговия поглед и съответно да намерите правилния подход и влизането в комуникация с тийнейджърката. После трябва да разберете, че вие с баща й и само вие можете да й повлияете и да предизвикате промяна. Търсенето и воденето по психолози за мен е само опит да прехвърлите отговорността на някой друг. Може по-скоро вие да се консултирате с психолог как да реагирате в конкретни ситуации, иначе дъщеря ви няма нужда от такъв, тя просто е в естествения си период на израстване и отделяне от семейството и формиране на собствена независима личност. Да, при някои деца този период е доста бурен и намирането на правилен подход за комуникация не е лесно, но сълзите със сигурност не са най- правилното решение. За съжаление универсална формула няма, но проявяването на разбиране от ваша страна, а не конфронтация с нея биха подобрили според мен нещата.
Много благодаря! Ще се поинтересувам от книгата.
За мен трябва да намерите начин да я извадите; от тази отровна среда.
Свидетел съм на подобен случай преди години. Ще напиша накратко какво предприеха родителите. Първо смениха апартамента с такъв в другия край на града, защото компанията беше "квартална". Направиха всичко възможно да я сприятелят с подходящи деца. После намериха начин да запишат момичето в училище в чужбина/в Русия или Украйна беше/, като през първата година майката живя на квартира до общежитието за да може да "контролира" отдалече. Когато момичето се връщаше за ваканциите, можеше да излиза само с определени проверени приятелки. И много, много контрол и наблюдение.
На 19 девойката се завърна окончателно като съвсем нов и разумен човек с чудесна професия/беше в професионално училище/.
Нашата компания не е квартална, по-скоро училищна. Което значи, че трябва да смени училището, но се притеснявам, че й е излезнало някакво име сред училищната общност и като видят, че е била пред изключване няма да я вземат никъде...наистина ще е много трудно да я откъсна от тази компания, тя твърди, че те са добри приятели. Да, от една страна аз не ги познавам и може да са наистина добри приятели, но от друга страна кой истински приятел ще се опитва да те провали? Sad
Теста за наркотици ще го направим още утре. Само да попитам, разбрах, че марихуаната е горе-долу наравно с хероина Flushed в България. Това значи ли, че тестът ще даде положителен резултат? Доколкото знам имаше и тестове, предназначени само за употребата на марихуаната.
Тест за наркотици попитайте най добре личната ви д-р.(урина ,кръв )тези от аптеките са мижим да те лажем.Повече комуникация това е истината!! Дори вие си намерате психолог за да ви насочи как да постъпите най правилно.Много е трудно знам но трябва да се борите .И не очаквайте че някой тук ще ви помогне вие сама трябва за намерите пътя до вашето дете.Всеки има разрични гледни точки за възпитание . И пак ще се повторя намерете си психолог за вас споделете може пък вие да сте сгрешили някъзе и да сте я провокирали😊.Успех☺☺☺

Последна редакция: сб, 24 авг 2019, 11:23 от Не се сърди, човече

# 49
 • София
 • Мнения: 15 352
Мъчно ми стана за авторката, ужасни моменти са това! Със синът ми, който иначе е най-кроткото и симпатично дете на света, 8-9 клас ни бяха черни и на нас. Също бягане от училище, лъжи, отсъствия, слаби оценки, гадже, презервативи, пушене на какво ли не, абе всеки ден се чудех какво ще ни се стовари.
Не знам какво помогна, честно. От една страна, гаджето замина в чужбина с родителите си, според мен това много промени ситуацията, макар че според него не е било това причината. Бях му казала, че ако продължава така, ще го запиша в друго училище в 10 клас и бях сериозна и той го знаеше - бях избрала училището и бях проучила с директора какви са стъпките. Тоест, реално щях да го направя, не беше куха заплаха.
Аз лично спрях да ходя на РС, това не е за хвалба, но не можех просто да го понеса. Чувах се обаче често с класната му и тя много помогна за отсъствията - разбрахме се и казахме и на него, че всеки път, когато реално му се налага да отсъства, аз ще се обаждам лично на класната. Ако не се обадя, а той занесе бележка, значи е фалшива и тя ще ми се обади веднага. Това също проработи.
Другото е, че в 10 клас започнахме да си говорим за бъдещето и какво иска да учи и започнахме да действаме заедно в тази посока.
Никога обаче не сме викали и били, никога. Винаги разговорите са ни били спокойни, дори когато съм му се карала. Мисля, че и това му въздейства, защото усещаше, че ми е болно и това го караше да се чувства зле, без да съм го целяла умишлено. 

# 50
 • out of space
 • Мнения: 8 385
Тестът за наркотици е около 25 лв., пишка ПРЕД ТЕБ (имай предвид, че може да гребне вода от тоалетната) в чашка и резултатът е след 5 минути.
Обаче съм сигурна, че доброволно няма да се навие.

Водиш я в лаборатория да й вземат кръв, под предлога, че момичетата в тази възраст масово имат намалено ниво на желязо в кръвта си, заради менструацията.
Кръвният тест е най-точен!

# 51
 • София
 • Мнения: 10 124
В Токуда тестът за наркотици е с урина. Не съм чула някъде да правят кръвен.

# 52
 • out of space
 • Мнения: 8 385

Само един съвет по повод тестовете - ако ще ги правите, правете ги изненадващо. Защото съм попадала на съвети - пий 4-5 литра вода, ще изпикаеш всичко и няма да си покаже нищо.

Това за радост не работи Simple Smile
Но вода от тоалетната и кучешка пикня са само малка част от тийн хитрините...


Това с приповдигнатото настроение няма нищо общо с марихуаната. Амфети, екстази или модерните халюциногени....то толкова много нови гадории наизлязоха, че...

# 53
 • out of space
 • Мнения: 8 385
В Токуда тестът за наркотици е с урина. Не съм чула някъде да правят кръвен.

В Бодимед със сигурност, мисля че и в Кравния център

# 54
 • София
 • Мнения: 15 352
Смисъл да се прави тест има (според мен), когато и родителите, и детето са наясно какво ще последва от резултата. В смисъл, ако стане ясно, че детето използва, какво ще предприемат родителите? Това е най-важното.

# 55
 • Мнения: 147
Здравейте, включвам се отново след кратка пауза.
Ами, при нас нещата претърпяха някакво развитие. В крайна сметка се реших на комбиниран тест от аптеката,  изпика се пред мен, направихме го - всичко е отрицателно. Няма да се впускам в подробнсти колко трудно беше да я накарам, въпреки, че вчера беше съгласна, отново викане, заключи се в стаята си, половин часово разубеждаване и накрая склони.... Разпитах я за онези пъти, в които се прибираше развеселена, призна си, че е опитвала някакви хапчета. И заради това сега ме жегва мисълта, че е направила някоя от тези хитрости.До колко време след последната употреба на наркотични вещества засича теста? Доколкото знам времевия прозорец е доста дълъг - от няколко дни до няколко седмици.  Последният път, когато се прибра в такова странно състояние, беше преди месец, месец и половина...четох, че млякото унищожава веществата в урината, ами не съм я виждала да пие, цял ден я наблюдавам. Знаете ли за някакви други храни и напитки, които имат такова действие? Пак казвам, не е имала никакви други признаци, храни се нормално, не е нито много енергична, нито много отпаднала.
 
Тестът за наркотици е около 25 лв., пишка ПРЕД ТЕБ (имай предвид, че може да гребне вода от тоалетната) в чашка и резултатът е след 5 минути.
Обаче съм сигурна, че доброволно няма да се навие.

Водиш я в лаборатория да й вземат кръв, под предлога, че момичетата в тази възраст масово имат намалено ниво на желязо в кръвта си, заради менструацията.
Кръвният тест е най-точен!
Не знаех, че има кръвен тест. Къде по-точно се прави? Тя и без това има нисък хемоглобин, това ще е много по-сигурен начин.

# 56
 • София
 • Мнения: 12 934
Пратете я в комуна? Трябва да се лекува, ако е зависима.

# 57
 • София
 • Мнения: 10 124
Комуните не са толкова успешни, колкото си мислят хората.

Но със сигурност трябва кардинална промяна в ежедневието, както и засилен контрол. Намесени ли са наркотици, няма вече доверие.

Дано все пак момичето наистина само е пробвало и не е повторило.
Имайте предвид, че тийнейджърите лъжат изключително умело.

# 58
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 240
Е, стига де, едва ли е зависима. Майката казва, че последния път я е забелязала преди повече от месец. Може наистина тогава да е било последно. Понякога нещата се виждат ужасно черни, особено от загрижени родители. Неглижиращите са оптимистични.
Явно наистина пробва разни неща, но не е постоянно. Поне не още. Хубаво е, че майката я е хванала навреме.

# 59
 • out of space
 • Мнения: 8 385
Скрит текст:
Здравейте, включвам се отново след кратка пауза.
Ами, при нас нещата претърпяха някакво развитие. В крайна сметка се реших на комбиниран тест от аптеката,  изпика се пред мен, направихме го - всичко е отрицателно. Няма да се впускам в подробнсти колко трудно беше да я накарам, въпреки, че вчера беше съгласна, отново викане, заключи се в стаята си, половин часово разубеждаване и накрая склони.... Разпитах я за онези пъти, в които се прибираше развеселена, призна си, че е опитвала някакви хапчета. И заради това сега ме жегва мисълта, че е направила някоя от тези хитрости.До колко време след последната употреба на наркотични вещества засича теста? Доколкото знам времевия прозорец е доста дълъг - от няколко дни до няколко седмици.  Последният път, когато се прибра в такова странно състояние, беше преди месец, месец и половина...четох, че млякото унищожава веществата в урината, ами не съм я виждала да пие, цял ден я наблюдавам. Знаете ли за някакви други храни и напитки, които имат такова действие? Пак казвам, не е имала никакви други признаци, храни се нормално, не е нито много енергична, нито много отпаднала.
 
Тестът за наркотици е около 25 лв., пишка ПРЕД ТЕБ (имай предвид, че може да гребне вода от тоалетната) в чашка и резултатът е след 5 минути.
Обаче съм сигурна, че доброволно няма да се навие.

Водиш я в лаборатория да й вземат кръв, под предлога, че момичетата в тази възраст масово имат намалено ниво на желязо в кръвта си, заради менструацията.
Кръвният тест е най-точен!
Не знаех, че има кръвен тест. Къде по-точно се прави? Тя и без това има нисък хемоглобин, това ще е много по-сигурен начин.

Тестът от аптеката засича 3 седмици назад.

Не знам във вашия град има ли лаборатории Бодимед. Питай личния ви лекар къде може да направите.

Но действително и да взима леки наркотици не виждам какво можеш да направиш...

Внимавайте с парите си! Почни да ги броиш и ако се усъмниш, че има нещо нередно- крий ги! Същото важи и за ценностите...

Общи условия

Активация на акаунт