Колко пари харчите на месец за храна

  • 95 601
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 2 100
  • София
  • Мнения: 7 673
Благодаря на всички за изчерпателните отговори!

# 2 101
  • София
  • Мнения: 823
Включваш фурната на 50 градуса и воала.
Не стана. Миналата есен пробвах с фурна да изсуша дренки за чай в последствие...

# 2 102
  • Мнения: 17 210
Включваш фурната на 50 градуса и воала.
Не стана. Миналата есен пробвах с фурна да изсуша дренки за чай в последствие...
Майка ми от години суши така домати.

# 2 103
  • Мнения: X
Да, получава се с фурната. Само трябва цяла нощ да се сушат и са готови.

# 2 104
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Да, получава се с фурната. Само трябва цяла нощ да се сушат и са готови.
Уиш, на горен и долен реотан ли сушиш или с вентилатор? Не съм се и опитвала, защото не мислех, че може да стане в домашни условия, а цял дехидратор за едните домати няма да си купя. 😃

# 2 105
  • София
  • Мнения: 18 248
Не съм  Уиш, но също си суша домати във фурната. Пиша как аз го правя. Печката ми е тип Раховец, но турска. Няма вентилатор и други екстри. Включвам фурната на горен и долен реотани, на около 180 гр. През това време върху извадена решетка слагам хартия за печене и нарязаните домати. Слагам в загрятата фурна и намалям темп. до  50 гр. Периодично поглеждам какво се случва. Като видимо се изсушат спирам и оставям  доматите  вътре. Обичайно го правя след 14 ч., че тогава слънцето се измества и не грее в кухньо-хола. До към 23 ч. съм готова. Не смея да оставя работеща фурна докато спя. На 12 ет. съм, а  пожарните вишки стигат до 9тия... Като изстинат доматчетата ги пакетирам в пликче и тъпча във  фризерната част на хладилника.
Цяла нощ сигурно отнема на тия, които искат да ползват по-евтиния нощен ток в Бг. Но аз  предпочитам да наглеждам печивото за по-сигурно.

# 2 106
  • Мнения: X
Да, по същия начин като Айша съм го правила.

# 2 107
  • Мнения: 311
Много полезни неща! Амбицирах се да си изсуша и аз домати!

# 2 108
  • София
  • Мнения: 18 248
Пробвай.
Сега погледнах, че съм пропуснала да напиша по-горе суша от консервните домати. Някак си са по-сухи от обикновенните.

# 2 109
  • Мнения: 17 210
Така, първи месец в България, зареждане от нула, без да се лищаваме от нищо. За храна 800 лв.

# 2 110
  • София
  • Мнения: 1 303
Така, първи месец в България, зареждане от нула, без да се лищаваме от нищо. За храна 800 лв.
Колко човека

# 2 111
  • Мнения: X
Така, първи месец в България, зареждане от нула, без да се лищаваме от нищо. За храна 800 лв.
Доста  е поевтиняло явно.
Ние през 2009-2010 давахме по 1000-1200 за трима.

# 2 112
  • Мнения: 5 261
Ние не сме разсипници и сме доста пестеливи даже, но под 100 лева на ден не успявахме да се вместим. Като се има в предвид , че често ходихме на гости при роднини , като по типично български се опаковаше храна в кутийки и кутии и пр. Храна не изхвърлям почти никога и не пазарувам супер скъпи неща ... И пак. Няма как да минеш през пекарната сутрин за закуски, хляб , айряни или боза и пр. ... и да не оставиш едно 20 лева. И следват пазаруване за обяд и вечеря с напитки сядане някъде за баклави или сладолед и кафе ... ами всеки ден сме били над 100 лева и аз не го проумявах.

# 2 113
  • Мнения: X
Разбира се, че не е поевтиняло, а е 2-3 пъти по-скъпо от преди 10 години.
20 лв за банички с боза?

# 2 114
  • София
  • Мнения: 703
Ние не сме разсипници и сме доста пестеливи даже, но под 100 лева на ден не успявахме да се вместим. Като се има в предвид , че често ходихме на гости при роднини , като по типично български се опаковаше храна в кутийки и кутии и пр. Храна не изхвърлям почти никога и не пазарувам супер скъпи неща ... И пак. Няма как да минеш през пекарната сутрин за закуски, хляб , айряни или боза и пр. ... и да не оставиш едно 20 лева. И следват пазаруване за обяд и вечеря с напитки сядане някъде за баклави или сладолед и кафе ... ами всеки ден сме били над 100 лева и аз не го проумявах.

И аз не го проумявам. Не се заяждам.

Общи условия

Активация на акаунт