Колко пари харчите на месец за храна

• 96 100
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 560
  • München, Deutschland
Разбирам въпросите ви, защото действително не е типично такова хранене, затова и уточних. Никакви слънцеядци не сме, развесели ме, Лейди. Simple Smile Когато ям преди 10-11 сутрин, ми става лошо, опитвала съм го многократно, насилвам се все още да го правя по командировки, в случай че няма да имам време за обяд. Така съм в последните 20 години, не е отсега. Обедите често ги пропускаме по няколко причини (не спестовни):

- порциите в стола ни са огромни, такова количество паста в Италия биха били 2 порции, например, а не ми е приятно да хвърлям храна, против разбиранията ми е
- колегите са масово германци и средно за около 12 минути са омели чиниите си и започват да нервничат, че трябва да чакат обикновено източноевропейците Grin, мен ме заболява стомах да се тъпча така, винаги съм яла бавно, от дете ме чакаха
- често просто нямаме време от срещи и не стигаме дотам (аз доскоро пътувах постоянно по одити и там пък съвсем не стигах до обяд)
- работата ни е предимно на бюро, изобщо не изразходваме толкова енергия, че да са нужни 3 пълни порции храна дневно. При нашата физическа натовареност, просто не виждам защо да ям повече, къде да го изразходя.

Вечер порциите ни са по-големи от нормалните, обикновено е поне 2-степенно, ако не и 3-степенно меню, защото ми е приятно да готвя, хоби ми е.

# 1 561
  • Пловдив
Преди време, след подобни постове, се опитах да намаля разходите за храна. Получава се, но ако се храниш основно с въглехидратни храни, което при нас не е възможно поради здравословни проблеми.
Иначе, не виждам начин, особено като храниш мъж. У дома сме аз и синът ми на 23 г., който е 187 см. Само за месо, млечни и салати на ден отиват мин. 12-15 лв. Това понеже са основните ни неща за ядене.  Ако се яде риба е по-скъпо. И това са най-базисните неща, отделно кафе, минерална вода, сок, мед, плодове, хляб. Глезотии и хранене навън изобщо не ги включвам. Даже при много внимание, за храна месечно е около 500 лв. , а като добавим хранене навън (което сега е рядкост) - около 600 лв.
Не купувам евтини храни, но на избраните от мен марки следя промоции и се старая да купя тогава. Месото купувам от месарски магазин без промоции.
Та накратко, няма как някой да ме убеди, че може и евтино и здравословно. То ако можеше... Simple Smile

# 1 562
  • Русе
750 лв за юни. Нямаме село. Трима сме постоянно у дома, ММ също си носи храна на работа от вкъщи. Готвя всеки ден, защото няма какво друго да правя. Малко се оляхме предният месец с вредните храни (преди давах един ден в седмицата) и доста често се купуваха вафли и чипс, но и плодовете и зеленчуци също доста се купуваха. Телешко и кренвирши не се купуват у нас.

# 1 563
  • Пловдив
Като прочетох кренвирши се сетих и за тях. Понеже много обичам, купувам 2 пъти месечно, но те са на цената на кг хубаво свинско - 10,90 лв. Пише 100% свинско и според вкуса им, вярвам на написаното. Ама ето, нарицателното за евтина храна, за да е хубаво, пак е скъпо.

# 1 564
Чета, че някои купуват по стек бира за месец и ми е странно. Мъжете ви сигурно пият по една бира в края на седмицата.

# 1 565

Та накратко, няма как някой да ме убеди, че може и евтино и здравословно. То ако можеше... Simple Smile

Ами ако според теб , вие се храните здравословно , явно е възможно ...500-600лв за храна за двама човека на месец  изобщо не е много .
Ние също сме двама на по 30г....от храна спестявам само като сме на режим и спра да купувам сладки неща и пак под 700-800лв едва ли.
Основната ни храна са пил.гърди за мен и телешки стек за него , яйца, масло , различни видове сирена (бг сирене и кашкавал не консумираме ) и някакъв въглехидрат към обяда до 50г в сурово състояние   , зеленчуци и рядко някой плод по груби сметки
1-2 пъти в седмицата кутия сладолед са ми 50-100лв  , ако не се ограничаваме по 1 кутия ден отива или към 300лв само за сладолед  на месец , плюс и някой друг джънк
1кг (4 х 250г х10лв.)кафе на месец е към 40лв  + една бутилка бейлис към кафето
за вода и напитки към 100лв също .
Моята идея за здравословно е храна приготвена в къщи без добавени знайни и незнайни неща .

За 50лв седмично за 4 човека е напълно възможно ...примерно 3лв е 0.5кг червена леща  2лв за хляб ...7 дни по 5лв даже е по-малко от 50лв.

# 1 566
Чета, че някои купуват по стек бира за месец и ми е странно. Мъжете ви сигурно пият по една бира в края на седмицата.
Вкущи не се пие изобщо хич.
ММ пие 2 годишно 😁. Аз също... Ако купим един стек (6 бири) в началото на лятото, остават за догодина и ги довършваме с изтекъл срок на годност, ако не съм ги сготвила хаха
Той вино не понася. Аз пийвам по 1-2 чаши на РД и НГ, и останалото готвя - 1 бутилка на година, обикновено повече имам клиентски подаръци, в нас е склад за алкохол... 🙄
Буквално алкохол не се консумира вкъщи.

Обаче месооооо и млечниииии.. На корем. Главно и основно.

# 1 567
  • Пловдив
Аз алкохол и глезотии не слагам в сметките изобщо. Писах сума за основната храна. Но и като цяло сега избягваме и сладко и алкохол, което вярно спестява пари. Единственото ежедневно вредно са цигарите на сина, и те не са в сметките разбира се.
А евтино не е така да се храни човек, все пак това са разходи смо за храна, а колко още неща има. Но не е и скъпо, мисля че си заслужава. Все пак има неща, които обичаме и рядко купувам заради цената, например ядки. Една шепа бадеми и кашу и отишли 6-8лв, а това е извън основните хранения.

# 1 568
  • София
Напротив 50 лв. си стигат и без да се храним с глупости, а поръчки правим не повече от 5 пъти в годината. Не е нужно някои неща да се купуват всяка седмица и за вечеря всеки ден да е различно и да има три-четиристепенно меню с авокадо, киноа и т.н. Не е задължително и всеки ден да се яде месо. Не знам, какъв ви е стила на хранене и живот, не знам къде живеете, от къде и по колко пазарувате, но за мен суми от над 50-70 лв. за седмица, за храна са доста високи.
Да, имаме и село, но то е доста далеч от нас. Бабата вече не гледа животни и каквото и да вземем от там, то приключва доста бързо.

# 1 569
Добре, дай едно примерно седмично меню на вашето семейство и уточни възрастта и пола на децата.
Като в калкулацията включиш всички хранения на всички членове на семейството, включително и закуските на децата в училище, ако има такива.

# 1 570
Не е задължително и всеки ден да се яде месо.

Съгласна съм, че може един ден седмично да е без месо, но над това не е здравословно. Иначе не е задължително - да. Но за да имаш здрав организъм си трябва полезна храна!

# 1 571
В семейство, в което има поне 1 тийнейджър от мъжки пол и при условие, че се държи на здравословно хранене, 50 лева седмично е пълен абсурд да стигат.
Ако подрастващите са двама пък съвсем...
Дори и месо да има 1-2 пъти седмично.

# 1 572
  • Буркина Фасо
Добре, дай едно примерно седмично меню на вашето семейство и уточни възрастта и пола на децата.
Като в калкулацията включиш всички хранения на всички членове на семейството, включително и закуските на децата в училище, ако има такива.
към калкулацията бих добавил и кой какво/къде работи.
тежка работа с бурени не се върши.

# 1 573
Напротив 50 лв. си стигат и без да се храним с глупости, а поръчки правим не повече от 5 пъти в годината. Не е нужно някои неща да се купуват всяка седмица и за вечеря всеки ден да е различно и да има три-четиристепенно меню с авокадо, киноа и т.н. Не е задължително и всеки ден да се яде месо. Не знам, какъв ви е стила на хранене и живот, не знам къде живеете, от къде и по колко пазарувате, но за мен суми от над 50-70 лв. за седмица, за храна са доста високи.
Да, имаме и село, но то е доста далеч от нас. Бабата вече не гледа животни и каквото и да вземем от там, то приключва доста бързо.
Значи мацваш 2кг боб ядете 1седмица боб и към него наденички.Сподели как изкарвате с 50кинта 7дни????Ние не пушим пием рядко не ядем много даже хич ама с 50лв и фокуси да правим не става.

# 1 574
Тая седмица сме без деца, решила съм да не влизам в магазина. За момента хранобюджета е кръгла нула в полза на почти прочистен хладилник. Ама има матрял за още поне 2-3 дни.
Ей така става бюджет за храна за седмицата - нула 😁
Обаче за сметка на това такава цифра ми лепнаха за ремонт на колата, че трябва цял месец да съм на батерии Sad

Общи условия

Активация на акаунт