Колко пари харчите на месец за храна

• 95 762
  • 2 236
  •   1
Отговори
# 1 890
В Канада черешите, които са местно производство и са страхотни са между 11 и 15 долара за кг.
Много харчим за храна, защото е скъпа и обичаме да си угаждаме с каквото обичаме.

# 1 891
Емма, забелязала съм, че варненските цени разбиват софийските отвсякъде.

# 1 892
Не е ли рано за пъпеши и дини? Най-вероятно не са местни или не гледани на вън.

# 1 893
  • Буркина Фасо
Предимство на хората в провинцията е, че могат да си купуват домашни плодове на  половин цена в сравнение с магазините. В Кюстендил цяла зима домашните ябълки не надвишаваха 1 лв за килограм, а в момента черешите са по левче на пазара. Идеална комбинация би била със софийска заплата на кюстендилски цени.
като виден провинциалист завиждам на софийските цени. Smiley
често ходя да пазарувам в Сф и съм на печалба.

# 1 894
Напълно те разбирам. Имам опит от живот в малък град и там няма нищо. Има два малки магазина с доста застояла стока. Прясно месо няма, освен ако не се купи от някой, пазар има веднъж седмично.

За останалите неща да не говорим. За всичко се ходи до близкия голям град.

Вярно е, че там хората си гледат разни неща, но удобството да си напазаруваш спокойно на ниски цени гоняма.

# 1 895
  • Буркина Фасо
Напълно те разбирам. Имам опит от живот в малък град и там няма нищо. Има два малки магазина с доста застояла стока. Прясно месо няма, освен ако не се купи от някой, пазар има веднъж седмично.

За останалите неща да не говорим. За всичко се ходи до близкия голям град.

Вярно е, че там хората си гледат разни неща, но удобството да си напазаруваш спокойно на ниски цени гоняма.
аз не казвам, че няма стока.
има, но е по-скъпа отколкото в София.

# 1 896
Според мен е до човек в голяма степен, не до град. Ето моя близка живее в средно голям град до Пловдив. Пазарува от маркетите и от Пловдив. Преди ходехме често, набарах съседите с млякото и яйцата, зелените и подправките, свързаха ме с хора с месо и т.н. За мен е богатство това. Да, но роднините ги мързи и си ходят в Лидл и била. Та всеки си знае.

# 1 897

Ааа, аз като стана селянче, съм най-доволна. Значи моята провинция е по-Убава от твоята провинция. Фръц!

# 1 898
Фантастико пък ми е най-мизерния хипермаркет. Мръсно, малък избор, сопнати служители и продават по-скъпо. Това преди 10-15г, оттогава не съм стъпвала. От супермаркет като цяло плодове и зеленчуци не купувам, особено лятото, но има и добри попадения. Примерно картофи, лук и лимони са си ок.
Зависи кое Фантастико. На входа на Драгалевци например фантастикото е огромно, красиво, чисто и има от пиле мляко. Направо разбива отсрещния Лидл. Но това е нормално. В Лидл месото идва от Испания и Франция. Само докато стигне до централния склад в България минават 6-7 дни. От тук докато се разпредели във всички магазини минават още поне ден-два, а понеже идва отдалеч и в големи количества част от него може и повечко да постои. Та с две думи прясото месо в Лидл е на по 7-10, че понякога и на повече дни. Фантастико няма централен склад и всички пресни продукти се зареждат директно от производителите. Това означава, че месо заклано сутринта може да е във витрината още на същия или най-късно на следващия ден. Е аз предпочитам да си купя българско месо на 1 ден вместо вносно на повече от седмица. То даже не знам защо на месо стояло седмица му се казва прясно, но това е друг въпрос.

# 1 899
  • Буркина Фасо

Ааа, аз като стана селянче, съм най-доволна. Значи моята провинция е по-Убава от твоята провинция. Фръц!
твоята провинция е по-евтина от моята. за убавината не говорим.
днес изневерих на себе си да приготвям ядене за 8-10 лв.  за 2 дни.

# 1 900
Наръбаната ябълка, т.е. обработените с нещо си плодове и зеленчуци, е много интересна и силно по темата, само че защо ми се струва, че не е купувана у нас Simple Smile А ние все пак си говорим за нашите големи вериги, малки магазини, фирмени магазинчета и общински пазари.
Уточнение, моля!
не е произведена у нас. иначе такива изкуственяци по нашите магазини - бол.
и мухите не искат да кацат в/у тях.

А аз като кажа ,че черешите имат мезе никой не ги иска а са био еко :::Simple Smile)))

# 1 901
  • София
Зависи кое Фантастико. На входа на Драгалевци например фантастикото е огромно, красиво, чисто и има от пиле мляко. Направо разбива отсрещния Лидл. Но това е нормално. В Лидл месото идва от Испания и Франция. Само докато стигне до централния склад в България минават 6-7 дни. От тук докато се разпредели във всички магазини минават още поне ден-два, а понеже идва отдалеч и в големи количества част от него може и повечко да постои. Та с две думи прясото месо в Лидл е на по 7-10, че понякога и на повече дни. Фантастико няма централен склад и всички пресни продукти се зареждат директно от производителите. Това означава, че месо заклано сутринта може да е във витрината още на същия или най-късно на следващия ден. Е аз предпочитам да си купя българско месо на 1 ден вместо вносно на повече от седмица. То даже не знам защо на месо стояло седмица му се казва прясно, но това е друг въпрос.
Имат си някакво профилиране, ние имаме 2  Фантастико наблизо - едното е супер неприятно, служителите не са любезни, продавали са ми развалена риба, и плодовете и зеленчуците са някакъв по-различен "клас" от другото, което е до Бизнес парка, там наистина има от пиле мляко, много по-поддържано е и все едно си в друг магазин буквално.
Билла е същата работа, по едно време получавах ваучери които важаха само там и ходехме на бул България да ги харчим. Нищо общо с уж голямата Билла в Младост като асортимент, да не говорим с по-малките квартални Билла магазини, които са трагедия.

# 1 902
  • София
Нашето Фантастико в Младост 3 е най-смотаното в света.
Днес бях на пазара в Младост 1. Всичко по 3 лв - домати, краставици, чушки. Скъпотия!

# 1 903
За пореден път дадох шанс на селския магазин и той отново загуби клиент ( а може и повече ) Отивам с детето за хляб и сладолед избираме сладоледа , оставяме на щанда и взимам хляб. Девойка с калкулатор в ръка смята и забива 8, 30 лв. Вадя пари и казвам А касова бележка ? тогава беше повикана дамата отговаряща за обекта която почиваше навън, и започна да маркира на апарата сладоледите и сумата  6, 60 лв. Сега отивам да видя същия сладолед в града колко ще ми струва. Ако там трябва да купувам храната си не знам каква сума трябва на ден да отделям-  10 л вода е 5 лв

# 1 904
  • София
Абе много скъп тоя сладолед станал. Мен редовно ме одират към 6 лева за два сладоледа от фризерите. И то не са някакви специални.

Общи условия

Активация на акаунт