Майчинството счетоводно-82

• 36 164
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, имам следното запитване. От 01.10 трябва да изляза в болничен 45 дена преди термин /термина ми е 15.11/. Последния болничен от ЛКК ми беше до 07.09. Днес отидох да взема пак от ЛКК болничния от 08.09 до 30.09, но ми казаха, че системата не им позволява да ми издадат до 30.09, а до 27.09, защото съм минала общите 180 дена за годината. И реално сега 3 дена висят... Какви са вариантите?

# 166
  • София-Младост
Платен отпуск.

# 167

1. Платен отпуск -ако е такъв ще се отрази ли на майчинството негативно?
2. Неплатен отпуск -същия въпрос -ако е такъв, ще се отрази ли на майчинството негативно?

Благодаря предварително!

# 168
  • София-Младост
Сами виждате,че  се касае за 2 работни дни отпуск.
Дори и неплатения едва ли ще се усети...някоя стотинка разлика може би.

# 169
Сами виждате,че  се касае за 2 работни дни отпуск.
Дори и неплатения едва ли ще се усети...някоя стотинка разлика може би.

Благодаря! Да...въобще не се бях замисляла, дори реално е само 1 работния ден - 30.09.

# 170
  • Пловдив
От утре ми започва 45-дневният болничен. Трябва ли с него да подавам някаква декларация и, ако да, кой номер, при положение че досега съм била в болничен за общо заболяване?

# 171
При последното ходене в НОИ ги попитах за 45дневния болничен и ми казаха, че се подават по реда на досегашните болнични т.е. с приложение N 9 и 12
Все още не съм си входирала моя , но и да липсва някое приложение те ти принтират на място и помагат да си го попълниш (тъй като аз ходя лично сама като самоосигуряваща).

# 172
  • Пловдив
Тоест въпреки че с предишните болнични съм подала такава декларация, сега пак е необходима?

# 173
  • София-Младост
От утре ми започва 45-дневният болничен. Трябва ли с него да подавам някаква декларация и, ако да, кой номер, при положение че досега съм била в болничен за общо заболяване?
С първия нищо не се подава.
http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13
т. 5 а

# 174
  • Пловдив
Благодаря!

# 175
  • София
Здравейте, извинявам се, ако скоро е дискутирано, имам следното питане: доколкото знам има ограничение от 180 дена на година болничен, ако една бременност е в рамките на две календарни години (края на едната и началото на другата), то тогава могат ли да се ползват повече от 180 дена болничен за цялата бременност? Този болничен има ли отношение към размера на майчинството в последствие? Благодаря предварително за отговорите!

# 176
Здравейте,

Начислява ли се платен годишен отпуск по време на на периода на отпуск поради бременност и раждане?
Благодаря предварително и се извинявам, ако преповтарям въпрос от предходните страници/ теми!

# 177
Здравейте,

Начислява ли се платен годишен отпуск по време на на периода на отпуск поради бременност и раждане?
Благодаря предварително и се извинявам, ако преповтарям въпрос от предходните страници/ теми!
Да, начислява се платен годишен отпуск през това време.

# 178
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, извинявам се, ако скоро е дискутирано, имам следното питане: доколкото знам има ограничение от 180 дена на година болничен, ако една бременност е в рамките на две календарни години (края на едната и началото на другата), то тогава могат ли да се ползват повече от 180 дена болничен за цялата бременност? Този болничен има ли отношение към размера на майчинството в последствие? Благодаря предварително за отговорите!

Гледат се 180 дни непрекъснат болничен, без значение дали ще има застъпване в две календарни години.Или трябва да има прекъсване между болничните или се минава ТЕЛК.
Относно влиянието им към майчинството съм писала на същата страница и на всяка предходна.

# 179
  • София
Скрит текст:
Гледат се 180 дни непрекъснат болничен, без значение дали ще има застъпване в две календарни години.Или трябва да има прекъсване между болничните или се минава ТЕЛК.
Относно влиянието им към майчинството съм писала на същата страница и на всяка предходна.

[/quote]

Благодаря много за отговора, а има ли значение колко дълго ще е прекъсването?

Общи условия

Активация на акаунт