Майчинството счетоводно-82

• 36 146
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, имам едно питане....има ли определена дата в месеца на която се превежда майчинство. Последния ми болничен изтече на 26.08.19, кога да очаквам превод?

# 196
Не е целият, то си пише на ведомостта, че е за 13 дни, м. 7, също така пише - започнало е плащане... На втория също пише - за 2 дни, м. 8...
Споррд мен ти е чреведен изцяло 45 дневния, които е бил до 29.08. Ти си родила на 16 и няма как отново да ти преведат за дните 16-29. 08. Получила зи и за двата дни от август. Дублираните дни не се плащат два пъти. Третияболничен ще изравни общо дните да са 135 от началото.

# 197
Здравейте, имам едно питане....има ли определена дата в месеца на която се превежда майчинство. Последния ми болничен изтече на 26.08.19, кога да очаквам превод?
20-25.09.2019

# 198
Здравейте , имам следните въпроси. За майчинство подава ли се декларация от счетоводителя , ако се подава такава и тя бъде подадена този месец , другия месец ще имам ли превод за майчинство?
(последния ми болничен изтече на 6.09)

# 199
  • София
Здравейте , имам следните въпроси. За майчинство подава ли се декларация от счетоводителя , ако се подава такава и тя бъде подадена този месец , другия месец ще имам ли превод за майчинство?
(последния ми болничен изтече на 6.09)
Подава се декларация. За сроковете не мога да помогна

# 200
Здравейте, имам следния проблем. Миналата година в работата имахме проект с допълнително финансиране. Изплащането беше на три пъти, имам фишове, на които пише какви данъци се удържат. Тогава изрично попитахме с колежки дали тези суми ще окажат влияние при обезщетение за майчинство, след време за пенсии и т.н., тъй като се изплащаха на друга дата, извън заплатата и са по проект, а отговорът категорично беше "да, всички пари са въведени в системата". Сега, когато вече съм бременна, си направих справка и се оказва, че тези пари липсват. От НАП ми обясниха, че няма друго осигуряване, а аз имам фишове. Има ли някоя от вас, която може да ми даде съвет или да ме насочи към кого да се обърна /мисля да направя и консултация с познат адвокат, но все пак.../. Проблемът е там, че вече сме с нов шеф, нов счетоводител, касиер, счетоводна къща и т.н. Става въпрос за държавна работа, имам документ, но може ли счетоводител изобщо да въведете тези суми допълнително със задна или с предна дата, така че тези пари да са ми в плюс при майчинските? Много благодаря

# 201
Заплащането по тези проекти е на база сключен граждански договор. Проверете дали по този договор са заплащани съответните осигуровки за маѝчинство

# 202
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При граждански договор няма осигуряване за фонд ОЗМ.Друг е въпросът, че доходите от граждански договор не се изплащат с фиш.
Попитай счетоводството на фирмата ви за твоя казус.Дори новото счетоводство трябва да има старите ведомости.

# 203
Благодаря, момичета

# 204
На мен са ми ги изплащали по фиш

# 205
  • Плевен
Ползваш отпуск и напускаш. Отиваш на борсата с минимално обезщетение.
А ако поискам да ми прекратят договора и се съгласят веднага, обезщетението също ли спира? Извинявам се, но хич не съм наясно с тези неща.

# 206
  • София-Младост
Ползваш отпуск и напускаш. Отиваш на борсата с минимално обезщетение.
А ако поискам да ми прекратят договора и се съгласят веднага, обезщетението също ли спира? Извинявам се, но хич не съм наясно с тези неща.
Да. Ако питаш за обезщетението за отглеждане на детет до 2г.

# 207
Пак съм аз с моя казус, работя във фирма, която не е плащала осигуровки, но си подава всички нужни документи месечни и са ми спряли плащанията по болничния по майчинство, а това е незаконно, защото в КСО пише, че права получаваме при трудов договор и осигуровки внесени или ДЪЛЖИМИ, само самоосигуряващите се лица е само внесени. Не знам към кой да се обърна за тази небивалица. Реално служителя не носи отговорност за действията на работодателя- на служителя си има от дръжки и той не е задължено лице ...

# 208
  • София
Инспекция по труда

# 209
  • София-Младост
Сигурно ли е, че точно това е причината за спряното обезщетение?

Общи условия

Активация на акаунт