Замира ли институцията брак?

• 19 058
  • 624
  •   1
Отговори
# 435
Затова е много важно родителите какво възпитание са дали, а в напечените ситуации трябва да вкарват детето в правия път.

Виновна, станалото станало, бебето вече е на път. Оттук насетне си взимай поука от грешките, не ги потретвай. Прекъснатият полов акт е най-ненадеждният метод за контрацепция и е страшно детинско и несериозно да си търсите причини, че това му стягало, онова боцкало. В 21ви век има достатъчно голям избор от контрацептиви. Време е да пораснеш, изказът и разсъжденията ти са нелепи и никак не отиват на майка на, скоро, 2 деца. Това, че си на 21 не е оправдание, щом си се захванала с това да раждаш деца. Вземи се в ръце, завърши си образованието и наистина можеш да запишеш някакъв курс за квалификация-фризьор, маникюрист, готвач, заварчик, избор има много. Ако държиш на брака, настоявай да сключите брак, но идеята за истинска сватба е каприз и признак за незрялост. Нямаш работа, чакате второ дете, и вместо да мислите как да се подсигурите за да си гледате децата спокойно, вие мислите да събирате "парички" за сватба. Пренаредете си приоритетите, сключете брак без да правите сватба и мислете за децата. За съжаление, твоят 24 годишен приятел, както го описваш, не е много надежден партньор затова си опичай акъла и гледай да се подсигуриш.

# 436
Благодаря ви за коментарите. Ще пиша след няколко месеца да ви кажа какво е положението. За образованието си има защо да не съм го завършила - докато учех получава наследствена пенсия от баща ми, който почина когато бях на 11г.. На 13г почнах наркотиците защото адски много ми тежеше, а никой не ме разбираше. С първото ми дете бях спряла всичко и нямах желание пак да започвам каквото и да било, но бившия ми ми сложи синтетика в кафето. Тогава започнах пак. Общо взето ако не беше сегашния ми приятел още щях да взимам наркотици.. През този ми период майка ми гледаше детето (1г)...не че не съм ги гледала изобщо, но тя поемаше по големите  грижи. Като цяло живота ми хич не е розов.. Като бях малка брат ми все ме биеше за щяло и не щяло да станело човек от мен, ама бий магаре по магаре. За хубаво го е правил ама не си е избрал правилен подход.. Преди и след като започнах наркотиците писах текстове. Впрочем доста ми се отдава, но и това е друга тема Simple Smile ... Лека вечер от мен на всички иблагодаря..

# 437
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря ви за коментарите. Ще пиша след няколко месеца да ви кажа какво е положението. За образованието си има защо да не съм го завършила - докато учех получава наследствена пенсия от баща ми, който почина когато бях на 11г.. На 13г почнах наркотиците защото адски много ми тежеше, а никой не ме разбираше. С първото ми дете бях спряла всичко и нямах желание пак да започвам каквото и да било, но бившия ми ми сложи синтетика в кафето. Тогава започнах пак. Общо взето ако не беше сегашния ми приятел още щях да взимам наркотици.. През този ми период майка ми гледаше детето (1г)...не че не съм ги гледала изобщо, но тя поемаше по големите  грижи. Като цяло живота ми хич не е розов.. Като бях малка брат ми все ме биеше за щяло и не щяло да станело човек от мен, ама бий магаре по магаре. За хубаво го е правил ама не си е избрал правилен подход.. Преди и след като започнах наркотиците писах текстове. Впрочем доста ми се отдава, но и това е друга тема Simple Smile ... Лека вечер от мен на всички иблагодаря..

Имам чувството, че чета сценария на "Доза щастие"...

# 438
Хаха след синтетиката в кафето ме загуби.. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 439
Доста дълго сте вярвали.

# 440
  • Най-красивата страна
След всичко,което прочетох  мисля,че ако тя успее да завърши средно образование и после някакъв професионален курс,това ще е голямо постижение.
Vinovna и да не успееш да завършиш средно образование помисли сериозно за професионален курс.

# 441
Ако брака преди по някакъв начин е подсигурявал жената, то с какво е бил полезен за мъжа?

# 442
  • Най-красивата страна
Преди 100-150г.редът е бил такъв.
Мъжът иска да има жена и деца-жени се и поема отговорност за прехраната на семейството.Иначе не може да има семейство.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 11:18 от -veni-

# 443
  • София
Да, преди сто години са възпитавали мъжете в отговорност към семейството и е било въпрос на 4ест да поддържат стандарта му- това е било мерилото "колко ги бива".

# 444
  • Paris, France
Ако брака преди по някакъв начин е подсигурявал жената, то с какво е бил полезен за мъжа?

(Почти) гарантиран редовен секс, негово потомство, работна ръка за земите му в лицето на цената и децата, млади близки, които да го гледат ако се разболее и като остарее.

Когато се роди синът ми, в Англия бащата нямаше никакви родителски права ако не е женен за майката, дори и да плаща космическа издръжка.

На много места по света сексът между неженени един за друг, законно, хора е забранен и се наказва строго, с дълъг затвор, бой и даже смърт.

Естествено, че никой не се жени ако бракът не му носи интерес и особено ако мисли, че такоеа обвързване би го ощетило.

# 445
  • Варна
Бракът е гарантирал, че даден, законен наследник ще получи всичко.Имало е много битки и свади, м/у различните деца . Интригите на майките им са били сериозен проблем. Не мисля, че католицизма и брачните договорите са спрели похотта. В бг е имало само църковен брак, преди БКП.Твърдят, че морала и ценностите са били други. В някои азиатски държави любовницата е част от фамилията. Традиции разни.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 16:51 от Viviana91

# 446
След всичко,което прочетох  мисля,че ако тя успее да завърши средно образование и после някакъв професионален курс,това ще е голямо постижение.
Vinovna и да не успееш да завършиш средно образование помисли сериозно за професионален курс.

Средното със сигурност ще си го взема

# 447
  • Paris, France
Полза в днешно време в нповечето държави за мъжа е, че ако жената умре преди него той е наследник на толкова, колкото получава всяко нейно дете ако има деца. В някои държави наследява цялото наследство ако жената няма деца и живи родители.

В държави със семейно данъчно, прогресивно облагане мъжът печели ако е женен за жена, която е домакиня ако работи само той. Познат се шегуваше, че избивал изцяло издръжката на любимата си от данъци.

Ако мъжът пътува в дълги командировки или е пратен на работа в чужбина предприятието плаща преместването на цялото семейство и осигурява по-голямо жилище. Ако са гаджета самолетните билети си ги плащат сами ако искат да се видят, а в някои държави неженена двойка не може да живее заедно. Много наши познати се изпожениха когато се преместиха в Емирствата или Намибия заради ниски или никакви данъци. Женен мъж с деца по-лесно може да откаже проект във военна зона или място с неразвита инфраструктура. По този параграф, като млада, обиколих доста интересни места живеейки в 5* хотели и тристайни апартаменти за цели месеци.

Безплатни билети - покрай съпруг, работещ в транспорта може да се пътува безплатно някакъв брой пъти. Така баба ми пътуваше ежемесечно с влака, в първа класа, дори след като се пенсионира дядо ми. Всяка година можеше да пътува по цялата железопътна мрежа из Европа, със спиране и преспиване, но само веднъж годишно и май след пенсия вече не можеше.

Сватбата също е голям позитив - рокли, ресторанти, лимузини, емоции, 300 души закачат банкноти или пишат чекове.   В Израел гостите си плащат консумацията сами, така че младоженците само купуват дрехите. Повечето от нас сме получили много повече от похарченото за тържеството.

# 448
  • Пловдив
Невена, дядо ми пътуваше безплатно и след пенсионирането си като железничар.
Баба ми обаче беше вече починала по времето, което помня ясно, а в чужбина и той не е ходил като пенсионер или поне след като аз съм била родена, така че за това не мога да отговоря от опит.

# 449
  • Paris, France
Магдена, в страната пътуваха безплатно и след пенсия, да, но за чужбина не съм съвсем сигурна. Ходили сме с влак до Германия след пенсионирането на дядо, но не помня дали билетите им са били безплатни. Те и за въздушен и морски транспорт имаха някакви намаления или брой безплатни билети, но не съм сигурна. На съученичка баща и беше пилот в гражданската авиация. Те имаха безплатни билети за самолет, но не и за влак. На друг съученик бащата беше някаква клечка в министерство на транспорта, та имаха безплатни всякакви видове билети, обаче  на баща му му беше писнало да пътува, на майка му и ставаше лошо и в кола, та той си пътуваше сам, хаха.

Ох, как ми се пътува дълго с влак, ама от тези, лангъркащите. Спя като къпана. Такър такър, такър такър. И до Америка бих отишла с влак. Завиждах на един познат, който редовно ходеше от Украйна до Владивосток с влака. Една седмица купон.

Общи условия

Активация на акаунт