Замира ли институцията брак?

• 18 976
  • 624
  •   1
Отговори
# 600
Teresa30 удобно пропусна да ми отговориш, но да се повторя - какво се случва, ако парите свършат по независещи причини?
Аз да ти отговоря от нейно име въз основа на нейно мнение изразено - свършва и любовта за нея любовта свършва с парите или когато мъжът не може да плаща
 нейните сметки

# 601
Аз говорих с мъжът ми сега. Казах му, че хората ме смятат за пошла и меркантилна, от което мен ме боли. Той каза, хич да не ми пука, той решавал кой ще му харчи парите и нали се е оженил за мен, значи съвсем законно и доброволно се съгласил да ме издържа мен и децата.
И се ядоса, че кисна тука в бг мама и се разстройвам.
Даже, аз му казах, че ако някой ден се разделим, всичко ще му върна. Той ми вика: "ние няма да се разделим".
Съжалявам, но аз ще послушам него, защото Попа в църквата дето сключихме църковен брак каза, жената да слуша мъжът си.

# 602
The Siren of Titan - съгласявам се с вас по много точки, и най-важната е, че да се търси обективност в лични казуси не е интелигентна идея. Може да бъде правен на глупак този, който или е такъв, или го позволява. Пола не е от (голямо) значение.
Не се съгласявам (субективно мнение Wink ) че жената била балък и товарно добиче. В моя кръг на познати жени такива няма и заключавам, че е много по-трудно една жена да бъде "използвана" каквото и да значи това, отколкото един мъж.
Между другото езика и граматиката  са показателни в много голяма степен за разбиранията в едно общество. Думата "балък" например няма женски род Simple Smile
P.S. пояснявам, че интимностите, вкл. физически, не са използване. Или поне не трябва да са. Нормалното е да са взимно приемливи (приятни е по-точно), и използването им за търсене на изгода не е похвално. Естествено, не порицавам жени, на които това е единствения начин на препитание Simple Smile всеки оцелява както може. Не си позволявам епитети и обвинения в аморалност към такива жени. И мъже. Но такивата мъже все още са рядкост.

# 603

Извън слънцеядите, не съм чувала някой да се оправя без храна, т.е. без пари. Т.е. всеки от нас е меркантилен. Така излиза. и всеки работи за да си ги изкара. Само държанките (има и мъжки такива) чакат някой да ги издържа. И не става въпрос да те изненада с нещо, а това всеки ден 'искам, искам, искам'. Един нормален! мъж няма да го търпи дълго

Ами, вие продължавайте с развитието на тази доктрина, че никой не ти е длъжен и мъжете да ги третираме като приятелки и е естествено, че няма да се пръкне и един нормален да върши нормалните неща.

Следващият етап в обществените отношения кой ще бъде? Раждаме дете и го хвърляме на къра самО да се оправя, защото никой не му е длъжен на тоя хайван? (Че те и сега го правят това циганките, но ще бъде нов етап за цивилизацията ни.)

# 604
  • Beyond the stars
Нормалните неща са партньорство, любов и уважение. 50/50 принос към семейството(не говоря само за финасов естествено) . А не - единият да иска, другият да дава. Не я разбирам аз така любовта.

# 605
Нормалните неща са партньорство, любов и уважение. 50/50 принос към семейството(не говоря само за финасов естествено) . А не - единият да иска, другият да дава. Не я разбирам аз така любовта.

Серизно? Първо е саламът! Без него ще си забравиш и името.

# 606
  • Beyond the stars

Надявам се наистина никога да не достигна това скотско ниво на салама, пръчката и т. н.
За това една жена на първо място трябва да е стойност сама по себе си, за да не се дава за един салам.

# 607

Надявам се наистина никога да не достигна това скотско ниво на салама, пръчката и т. н.
За това една жена на първо място трябва да е стойност сама по себе си, за да не се дава за един салам.
Няма смисъл... Все по малко разбират вече значението на думата 'семейство', пък това 'любовта' за първи път я чуват...

И все си мисля че май нещо ни пързалят. Не може просто да има такива разсъждения 😨😨😨

И  да се върнем на темата, последните поне 5-6 страници са си спам. Може да пренесем 'спора' в семейните въпроси. Тук не им е мястото

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 23:36 от Kaya

# 608
Може би всичко идва от това, че семейство се прави по-късно. И е нормално на 28-30 и нагоре да се гледа материално състояние. Ако и двамата са на по 19-22, и гола любов стига, другото ще го градят заедно. Ама на 30 вече ако наистина са без нищо, не говори добре това. И вече може да избираш какъв човек с какви перспективи ще е, щото то вече се вижда.

# 609

Много си самоуверена. Животът може и на колене да те постави.

# 610

2) много от тях даже не знаят къде е България. Питана съм Белгия ли е или друга държава, дали е в Съветския съюз итн. Миналата седмица в магазина продавачът, който е живял е Испания, има приятели българи и обича Стоичков разбра от мене, че България е до Турция. Мислел, че е в латинска Америка. Говорим си всеки ден от 5 години.

Да ти имам кръга от познати. 😂

# 611

Да ти имам кръга от познати. 😂

Невена какво е виновна, че познатите й не знаели къде  е България? Те могат да бъдат всякакви.

# 612
  • Beyond the stars

Много си самоуверена. Животът може и на колене да те постави.

Никой не го оспорва. Животът може на колене да постави и мъжа до теб, дето ти дава, като искаш. И ей тогава се разбира кой кой е.
Дет викаше баба ми - като изядете една торба сол заедно.

Последна редакция: пт, 29 ное 2019, 23:15 от Вълшебство

# 613
Аз съм достигала скотското ниво да нямам за нищо. Дори и за салам.
Когато ти го достигнеш, нека говорим пак.

# 614
  • Beyond the stars
Може би всичко идва от това, че семейство се прави по-късно. И е нормално на 28-30 и нагоре да се гледа материално състояние. Ако и двамата са на по 19-22, и гола любов стига, другото ще го градят заедно. Ама на 30 вече ако наистина са без нищо, не говори добре това. И вече може да избираш какъв човек с какви перспективи ще е, щото то вече се вижда.

Така е, Siren. Ние, като студенти, на гола любов и потенциал сме се взели.
На 30 бих очаквала и от двете страни в партньорството (защото така го разбирам аз семейството и брака) друго ниво на предлагане и търсене.
Но пак подчертавам - и от двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт