Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 479
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
Ми не знам защо се ядосвам за глупости.

# 226
Ще потретя - трябваше физически да е в Холандия, за да си направи прегледите и изследвания. Може би, за да е по-самостоятелен трябваше, вместо да ми ги изпрати, за да ги представя тук, да го накарам да си дойде, за да го направи сам, защото е пълнолетен?
Ще опитам за последен път.
Синът Ви ли Ви инструктира какво да направите с изпратените прегледи и документи или Вие му казахте да ви ги прати, както сте му казали къде да отиде, на какъв преглед и т.н?
В първия случай, не се сърдете на бившия, синът Ви му е дал неясни инструкции. Във втория - Вие се месите в работите на пълнолетен човек и следва да поемете пълната отговорност за причинената бъркотия, а не да се опитвате да я прехвърляте на бившия.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 19:38 от Ezhko

# 227
И аз опитвам за последно - и в двата скучая съм в грешка според Вас:))))))
Е, случаят е трети - мамата на бившия се е "извреднила".
Стига толкова. Наистина.

# 228
Aniskata никой от пишещите в темата не те познава. Както и не познава бившият, майка му или сина ти.
Тълкование на случката идва само и единствено от твоите постове. Ако не си готова да приемеш различна гледна точка, просто не пускай тема във форума. Всеки разглежда описаните случки от своя опит, битие и възможности.
Не съм желала да те обидя,  от твоите постове не видях нищо безумно което да е направил мъжа. Дадох ти идея за среща с психолог защото обикновенно нараняванията от другите са наши лични недоволства.
Със сигурност бившия не е твоя човек и хубаво сте направили, че сте се разделили. Желая ти да намериш мъжа в който дребните неща няма да те карат да се ядосваш.
Успех.

# 229
Asi, и моят голям син е на 18, скоро 19 и е в чужбина и се оправя сам. Непрекъснато мисля за него, поне се чуваме сега редовно. Баща му ли или той самият е решил къде иска да учи - не знам, само е голяма изненада за мен. От завършено МГ и истински успехи в математиката се е метнал в другата крайност. Ще помагам с каквото мога. Не се ядосвай. Момчетата са ни големи вече, стига с тия комуникации с бащите за всичко.

# 230
Всеки, който пуска тема, трябва да е готов да приема различни мнения. Затова последните постове на авторката ми се струват странни. Аз споделям  изцяло на мнението на Ezhko.

# 231
Различни мнения - категорично. Без да бъдат груби и да категоризират опонента. Това е моето мнение, разбира се. Възможно е и да греша.

# 232
Asi, и моят голям син е на 18, скоро 19 и е в чужбина и се оправя сам. Непрекъснато мисля за него, поне се чуваме сега редовно. Баща му ли или той самият е решил къде иска да учи - не знам, само е голяма изненада за мен. От завършено МГ и истински успехи в математиката се е метнал в другата крайност. Ще помагам с каквото мога. Не се ядосвай. Момчетата са ни големи вече, стига с тия комуникации с бащите за всичко.
Двцата ще се справят! Сигурна съм. От сърце пожелавам успех
ПП ох, пак ги нарекох "деца"... сега някой ще се скара.

# 233
Абе не може единия родител да взима едностранно решенията и точка, ако ще в Харвард да го записва. Кажи ясно на тоя мъж и майка му, че занапред, всяко едно важно решение ще се обсъжда предварително с теб. Имат ти телефона, да звънят и да съобщават какво са си наумили преди да го приведат в действие.

# 234
Абе не може единия родител да взима едностранно решенията и точка, ако ще в Харвард да го записва. Кажи ясно на тоя мъж и майка му, че занапред, всяко едно важно решение ще се обсъжда предварително с теб. Имат ти телефона, да звънят и да съобщават какво са си наумили преди да го приведат в действие.
Иначе...какво ще стане?

# 235
Иначе...какво ще стане?
Иначе, ще стои Асинката до училищната ограда, плачейки тъжно, хванала се за перилата с ръце, понеже като майка няма права и мнение, нали...

# 236
Иначе...какво ще стане?
Иначе, ще стои Асинката до училищната ограда, плачейки тъжно, хванала се за перилата с ръце, понеже като майка няма права и мнение, нали...
Оплаква тъжно нещастната съдба на дъщеря си, принудена да се задоволи с частно училище или собственото си его, което са пренебрегнали, когато не са и доказвали очевидности в търсене на височайшото и одобрение?
Ако иска хем да е значима, хем полезна за детето си, да беше я записала в ЧУ без да чака четири години? Иначе и остава да избере между това да си сътрудничи, вместо да се състезава с бившия, за доброто на дъщеря им или да разиграва драми, търсейки абстрактни права, белким някой и се върже.

# 237
  • София
Тая лекция е добре някой да я изнесе на бащата, защото той е този, който не иска да си сътрудничи.

# 238
Тая лекция е добре някой да я изнесе на бащата, защото той е този, който не иска да си сътрудничи.
Който може - върши работа. Който не го бива - търси виновни.

# 239
  • София
Тоест, лекцията ти за съструдничество между родителите не се отнася за двамата родители Joy
Доскоро се излагаше само в темите за частното образование, нямаше да е зле да си останеш там, поне си те знаем и не ти се връзваме особено Joy

Общи условия

Активация на акаунт