Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 479
  • 317
  •   1
Отговори
# 210
Отиди си на срещата и вероятно може да измислите нещо как да се трансформира или прекрати другата.

# 211
Asinkata, мисля че можеш да имаш повече от една застраховка, не можеш да искаш от повече от един застраховател да покрие събитието Х. Процесът се саморегулира, защото всички искат оргиналната фактура.   Никой на тебе не ти пречи да напрвиш  застраховка, която да покрива хроничното. Обясняваш на сина ти, че при проблеми с хроничното работи с твоята, за *общи* заболявания - както му е по-удобно.

С такива като мъжа ти крясъците не помагат.  Започни със спокойни,  открити въпроси и изисквай отговор. Примерно
-Иване, направил си застраховка. Покрива ли (примерно) астматичен пристъп?  А помпичката?
Ако отговорът е *не знам / не съм сигурен* продължаваш със втората серия.
- Кога можеш да провериш ? Спомнаш ли си когато Иван-младши напави пристъп и викахме бърза помощ? Какво да кажем на детето междувременно ?  Как предлагаш да постъпи Иван-младши ако има пристъп?
И така до безркай с повторение.  Хората, които обичат да вземат едолични решения обикновено отхвърлят всяка критика, минават в директно в атака и много мразят да ги хванат в грешка.

В един момент ще се наложи да каже *не покрива астмата* . Той едва ли ще се съобрази с теб. защото ти настояваш. Но имаш шанс да достигнеш до каквото искаш, ако несъобразяването с теб му удря по егото.

# 212
  • София
Да са все още женени - разбирам. Но нали затова си се развела - да не търпиш тези неща.
Като цяло мъжете не обичат да се занимават с ежедневни досадни дреболии, по-скоро да направят нещо голямо, което да се изтъква месеци наред.

# 213
Обожавам кривотии. Синът и е в чужбина без ВСЯКАКВА застраховка, защото не се е организирала да завърши навреме това, с което се е заела. Баща му се е намесил да покрие поне другите рискове. С което не е попречил. Можеш да имаш колкото си застраховки искаш. А вместо да му благодарят​, му крещят...
Нищо чудно, че се е развел.

# 214
Обожавам кривотии. Синът и е в чужбина без ВСЯКАКВА застраховка, защото не се е организирала да завърши навреме това, с което се е заела. Баща му се е намесил да покрие поне другите рискове. С което не е попречил. Можеш да имаш колкото си застраховки искаш. А вместо да му благодарят​, му крещят...
[/quote
С този последен пост ще помоля за заключването на темата:)
Аз обожавам хора, на които всичко им е ясно. Първо - къде казах, че е без НИКАКВА застраховка? Второ - не може да има колкото си иска. И трето - не се е намесил бащата, а бабата.
Много благодаря на всички, които писаха в темата. И на тези, които обиждат - също благодаря.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 215
Моля модераторите да заключат темата. Благодаря!

# 216
  • София
Прословутата мъжка солидарност...И какво направи? Да цитирам Швейк - едно голямо лайно направи.

Asinkataя, не затваряй, блокирай само този екземпляр

# 217
Няма да блокирам никой. Но мразя, когато някой обижда непознати, изказва се за живота им и слага етикети. И не чете, защото е зает да обижда. Да, вярно, това е форум. Всеки има право да пише. Но не и да обижда. Това е с което никога няма да свикна, въпреки възрастта си - да обиждаш. Да кажеш "не си права, аз мисля, че бившият ти е прав" е едно. Да обиждаш е нещо различно.
И все пак - благодаря на всички:)

# 218
Но мразя, когато някой обижда непознати, изказва се за живота им и слага етикети.
Но на познатите няма проблем и да крещиш? ПС "кривотия" не е обида, а определение в случая.
И за да съм съвсем точен, "детето" следва да е научено на тези години да си оправя в срок документацията и застраховките, а не да е зависим от мама, баба и сие за друго, освен финанси.

# 219
Но мразя, когато някой обижда непознати, изказва се за живота им и слага етикети.
Но на познатите няма проблем и да крещиш? ПС "кривотия" не е обида, а определение в случая.
И за да съм съвсем точен, "детето" следва да е научено на тези години да си оправя в срок документацията и застраховките, а не да е зависим от мама, баба и сие за друго, освен финанси.
Не кривотии е обидата. Той е направил всичко необходимо. И в петък изпрати изискваните документи и заключения, подписани от холанския кардиолог, които са необходими за финалузиране на процедурата тук. Не сме се мотали нито миг. А ако познавахте таткото щяхте да ме разберете. Или поне, ако прочитате внимателно това, което пиша.
Вие имате ли дете? Друго също ми направи впечатление - това, че 18 са пълнолетни е ясно. Колко от коментиращите, които иронично ме цитираха, заради думата "дете" имат деца на такава възраст? И ако имат - колко от тях живеят сами и се справят с всичко в живота си самостоятелно?

# 220
Обидно е отношението Ви към мен. Обидно е подмятането "нищо чудно, че се е развел". Обиден и високомерен е начина, по който ми говорите. Да, понякога крещя на познати. И на бившия повиших тон. И смятам, че имам основание. Но Вие нямате основание да обиждате. Хубава вечер пожелавам.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 18:00 от Asinkata

# 221
Вие имате ли дете? Друго също ми направи впечатление - това, че 18 са пълнолетни е ясно. Колко от коментиращите, които иронично ме цитираха, заради думата "дете" имат деца на такава възраст? И ако имат - колко от тях живеят сами и се справят с всичко в живота си самостоятелно?
Имам двама сина. Големият е на 18 в момента и се оправя сам за следването си в чужбина, вкл. студентски заем, квартири и т.н. Живее на квартира откак е пълнолетен и си изкарва прехраната сам откакто е завършил училище.
Ако аз, майка му или баба му се опитаме да му се месим - няма да ни бъде. Не че някой от нас има намерението​.
Единственото ми намерение е да ви покажа как изглеждате от моя (странична и от там непредубедена) гледна точка. Дали ще решите да се обидите или да извлечете полза - зависи от Вас.

# 222
Знаете ли....груба е гледната Ви точка. Или умишлено грубо я поднасяте. Чудесно е, че децата Ви са самостоятелни. Не зная защо решихте, че синът ми не е. Ще потретя - трябваше физически да е в Холандия, за да си направи прегледите и изследвания. Може би, за да е по-самостоятелен трябваше, вместо да ми ги изпрати, за да ги представя тук, да го накарам да си дойде, за да го направи сам, защото е пълнолетен?
Както и да е. Отново желая хубава съботна вечер.

# 223
  • София
Асинка, не се връзвай на Ежко, просто не си струва. Познавам го от други теми,просто... няма смисъл, честно.

# 224
  • София
Да, той е пенкилер

Общи условия

Активация на акаунт