Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 463
  • 317
  •   1
Отговори
# 195
Ами ето пак...бясна съм!!!! В понеделник имам среща с една дама, за да направя мед застраховка на сина ни. Тъй като, както вече казах, от тази година е студент в Холандия. Има хронично заболяване, за което при застраховане е необходимо да се представят епикризи, документи и т.н. И защото съм патка - уведомявам баща му за намерението си в разговор, който проведохме преди малко по телефона, той звънна по друг повод. Та, след като го уведомих, разбирам, че майка му е направила миналата седмица застраховка на детето, съвсем обща и стандартна, коетоо коренно променя нещата. Никой не ми е казвал, никой не ме е питал, никой не е поискал от мен мед документация на детето.

# 196
Остави го да се изявява.

# 197
Колкото повече, толкова повече. Изи, мадам, изи. Дишай и си свиркай.

# 198
Остави го да се изявява.
Да, но в този случай "изявата" му вреди на детето! Важно е хроничното заболяване да се посочи, докаже и застраховката да се сключи така, че да обхваща всичко което би се наложило във връзка с него..

# 199
  • София
Да, но в този случай "изявата" му вреди на детето! Важно е хроничното заболяване да се посочи, докаже и застраховката да се сключи така, че да обхваща всичко което би се наложило във връзка с него..
За такъв случай ще го накълцам на шопска салата. Може ли да се анулира общата застраховка или да се промени?
Направи го на нищо, развикай му се да не се прави на супертатко, след като дори не е наясно за заболяването на сина си. И какво търси неговата майка в цялата история?
Ей, ядосах се, честно #2gunfire

# 200
На първо четене, поне при разговор по телефона с компетентен по този въпрос човек, май ще си остане общата...все пак в понеделник ще отида на място с документите и вече направената застраховка и ще се опитаме да измислим нещо. Никога не съм крещяла но сега го направих. Безобразно, безотговорно поведение е това. И ето - тук не става въпрос за плащане на нещо...просто наистина нямам думи. Полудяла съм, защото заболяването на детето съвсем не е безобидно, а и той и майка му знаят за него. Ако бяхме говорили за това - щяхме да избегнем тази ситуация.

# 201
По спомен детето (18 годишното) замина за Холандия преди седмица. А ти къде спа, че не направи застрахивката по-рано? Най -вероятно 18 годишното има полица от същата застраховка.
Да си призна честно във всеки пост ми звучиш като една доста не задоволена жена която се чуди за какво да се заяде с бившият.
И като крещя какво? Явно пак ще остане застраховката която вече е направена.
Вземи се в ръце и посети психолог. Със сигурност имаш нужда да намериш баланс сама със себе си.

# 202
Поувличаш се малко. Не е дете, 18 годишен е вече. Баща му се грижи за него както намира за добре. Не е станало нищо фатално. Няма да остане медицински необслужен в Холандия.

# 203
  • София
И какво като е заминал преди седмица? Майката ужасно е закъсняла с тези 10 дни ли?
Мъжът не е споделил плановете си с нея,а на своя глава прави нещо различно и ненужно.
Много приятно - казваш че в понеделник ще го свършиш, и той бърза да те изпревари. Защо?

FrauDanna, става дума за конкретно заболяване. Сигурно майката има по-добра представа за медицинските подробности. За първия проблем казахме, че е излишно да задълбава, но тук е по-друго.

# 204
Може да съм всичко друго, но не и незадоволена. Много спокойно трябва да вдигна рамене и да приема, че ще остане общата застраховка, която не ни върши работа, така ли? 18 годишното няма кооие от полицата. Не спах, а събирах медицинските документи, изисквани за специфичното заболяване. Не се събират нито за един, нито за два дни. И не става въпрос за болно гърло. А за кризи, които прави средно по веднъж на два месеца. Които налагат болнично лечение, в противен случай има опасност от инфаркт на миокарда. Това е форум. Точно за това си позволих да потърся мнение от безпристрастни хора тук. На ясно бях, че все някой ще ме прати и на психолог. Ще отида. Но първо ще опитам да оправя поредната каша, която баща му забърка.

# 205
Поувличаш се малко. Не е дете, 18 годишен е вече. Баща му се грижи за него както намира за добре. Не е станало нищо фатално. Няма да остане медицински необслужен в Холандия.
Там е работата, че трябва да е редовно медицински обслужван, а не ако или когато се наложи. А това, че е на 18 по никакъв начин не променя факта, че ние трябва адекватно са вършим това, което се очаква от нас като родители.

# 206
Ами резонен въпрос е. След като има такава история застраховката е трябвало да се направи дори преди тръгването и това не е нещо, което трябва да обсъждаш с него. Бавни реакции нещо ... и ето последствията.

# 207
И какво като е заминал преди седмица? Майката ужасно е закъсняла с тези 10 дни ли?
Мъжът не е споделил плановете си с нея,а на своя глава прави нещо различно и ненужно.
Много приятно - казваш че в понеделник ще го свършиш, и той бърза да те изпревари. Защо?

FrauDanna, става дума за конкретно заболяване. Сигурно майката има по-добра представа за медицинските подробности. За първия проблем казахме, че е излишно да задълбава, но тук е по-друго.
Ами " детето" прави кризи и има нужда от допълнително застраховане. Ако в тези 10 дни се беше случило пак ли бащата щеше да е виновен?
След като месеци майката събира документи защо не е информирала бащата, че тя се е заела със застраховката? Или само той трябва да споделя плановете си? Или 18 годишното което знае с какво заболява не е...как тръгва без изрядна застраховка....или майката и на него не е обяснила?
Да не дава господ да му потрябва на детето тази застраховка а всеки от родителите да се прави на велик.

# 208
Никой не се е мотал. Таткото знаеше. Просто днес му казах кога е срещата с дамата в застрахователната компания. 18- годишното трябваше физически да е там, където да го приеме кардиолог, при когото бавната, заспала и незадоволена майка е записала час преди 3 месеца. Едва след подобен подробен преглед и заключение на местен кардиолог, компанията може да сключи специфичната застраховка, касаеща конкретното заболяване за конкретната държава.

# 209
  • София
Моят съвет - не отговаряй на неинформирани хора, които ръсят присъди на кило. Сякаш те са се грижили за това дете и знаят процедурите и подробностите.

Общи условия

Активация на акаунт