Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 429
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
  • София
А, виж, това не знам по какъв повод го написа, защото няма връзка с това, което аз коментирам.

# 61
Ами да си седи в кварталното училище малката, авторката като не е доволна от частното. Големия да ходи тук да се подруса в чалготеките в Студентски и готово / примерно/.
Вече от пръстите си изсмуквате за какво да се оплаквате. То еднолично вземане на решение, то  ooooh!
По- малко гордост понякога не е излишна.

Не поглежда децата и плаща смешна издръжка- абдикирал бил, смотаняк, не се грижи за децата.
Реши да плаща- изкупувал гузна съвест, представял се пред новата, че и после пак нямало да ги поглежда неговите.
Трета мантра няма по презумпция. ooooh!
Не се тръшкам. Просто искам да участвам при взимането на важни решения, които се отнасят до децата ни. Няколко пъти подчертах, че си давам сметка какво прави той за тях. В първия си пост го нарекох "грижовен".

# 62

Не поглежда децата и плаща смешна издръжка- абдикирал бил, смотаняк, не се грижи за децата.
Реши да плаща- изкупувал гузна съвест, представял се пред новата, че и после пак нямало да ги поглежда неговите.

Дари, и в двата случая общото е, че бащата липсва емоционално и физически. В по-благоприятния случай поне плаща издръжка поема и други разходи. Често пъти не от особена обич и загриженост към децата, а от чиста човещина.

# 63
А, виж, това не знам по какъв повод го написа, защото няма връзка с това, което аз коментирам.
За детето на неговата жена ли? Защото едва ли отношението му към нашите деца има за цел да й покаже колко грижовен баща е. Той го показва на практика с нейното детенце.

# 64
Е как да присъства пълноценно, след като са разведени и не живее с децата?

Дари, и в двата случая общото е, че бащата липсва емоционално и физически. В по-благоприятния случай поне плаща издръжка поема и други разходи. Често пъти не от особена обич и загриженост към децата, а от чиста човещина.

# 65
  • София
Чудесно е, че се грижи за децата. Но какво пречи да объди тези решения с майката предварително? Според мен е кофти тези решения да се вземат еднолично. Поставя я в ситуация, в която тя няма право на глас или ако мнението й е различно, тя да е лошата. Съжалявам, но аз не ги разбирам така нещата, независимо дали родителите са заедно или разделени.

# 66
Дари, знаеш ли кое е лошото- идва таткото с пари, и мисли кое му е за фукането най- доброто, а не- за децата му. Той не ги познава, определя, мотивира, и прави уж избора техен. А авторката си знае децата и възможностите. Тя не казва, че е против, че помага, а че не съгласува с нея. Все пак,  деца са това- с талантите си, мечтите си. Че то и спонсор да дойде, за да инвестира, избира най-талантлинвите. Този явно не си познава добре децата, а може  и - да. Голямата вече- да е живо и здраво. Но малкото ?  Знаеш на 11 годишно как се влияе, за да го окрилиш. Особено, когато не му знаеш истинските потребности и таланти.
Може и да не бърка, но да пита.
То това е дертът на авторката.
Еднолични решения от родител, който не упражнява правата.

# 67
  • София
Асинка, не, не, към Дари ми беше обръщението, защото ми се стори, че коментира по повод моя пост.

# 68
Да, разбрах, че не беше към мен, но късно:)

# 69
Асинка, не ми се сърди, но все си мисля, че ако поработиш малко над себе си ще се променят нещата. Той те манипулира с твое разрешение. Ти не му слагаш граници и той от гузна съвест и да се покаже пред гаджето, че не е бил 18 години кофти баща учи децата ви на лошо.

За Даринка да идва с 18 години закъснение бащата в живота на децата и да хвърля пари върху проблема може да не е проблем, но това е лошо. Така децата ви учат, че този, който има пари има власт, има глас, може да взима решения, значи нещо, а този, който няма - нищо не струва. Така децата ви ще научат, че парите въртят света и те са по-важни от човешките отношения. Ще научат и, че с пари всичко се купува. Това хубави уроци ли са?

Той ще ти се качва на главата до момента до който ти му позволиш да властва над теб, но не го прави това на твой проблем, защото не е. Следващия път като той иска да купи нещо на малката - кажи му да ти каже предварително, за да можеш ти да я подготвиш, че той ще има изненада за нея или за да се зарадваш като ти разкаже. Така тя ще знае, че е от здраво семейство, дори и родителите й да са разведени.

# 70
  • София
Дари, знаеш ли кое е лошото- идва таткото с пари, и мисли кое му е за фукането най- доброто, а не- за децата му. Той не ги познава, определя, мотивира, и прави уж избора техен. А авторката си знае децата и възможностите. Тя не казва, че е против, че помага, а че не съгласува с нея. Все пак,  деца са това- с талантите си, мечтите си. Че то и спонсор да дойде, за да инвестира, избира най-талантлинвите. Този явно не си познава добре децата, а може  и - да. Голямата вече- да е живо и здраво. Но малкото ?  Знаеш на 11 годишно как се влияе, за да го окрилиш. Особено, когато не му знаеш истинските потребности и таланти.
Може и да не бърка, но да пита.
То това е дертът на авторката.
Еднолични решения от родител, който не упражнява правата.

Нека не забравяме, че ако имаха отношенията на уважение, съобразяване и особено- допитване от негова страна до нея, те щяха да са си още семейство.
Еднолични решения, по мое мнение, не бива да се взимат и от този, на когото са присъдени правата, не мислиш ли?

# 71
  • София
Не съм Тайс, но мисля, да, майката също не бива да взима сама подобни решения.
Може би все пак с една идея повече глас, защото битовото обгрижване обикновено е нейна работа и едно училище през три квартала, или курс в работно време биха объркали много живота й.

# 72
Еднолични решения, по мое мнение, не бива да се взимат и от този, на когото са присъдени правата, не мислиш ли?

Ако и двамата родители са заинтересувани и грижливи, да, но ако само единия влачи, а другия се отчита с пастички през седмица, то допитването е по-скоро съобщаване и от уважение, а не че мнението на неглижиращия родител ще е от значение.

# 73
Аз не видях Асинка да е писала, че "идва с 18 години закъснение бащата в живота на децата".
Хайде да се поставим в неговата глава и мисли, да речем, той какво си мисли за ситуацията.
" Имах грижовна съпруга, работех, не можех да съм до децата си. Сега имам възможности, искам да зарадвам всички, децата да са добре, майка им да не се притеснява, дано се зарадва."
И пак- греда.

# 74
  • София
Дари бе, наистина ли намираш за нормално бившия ти да дойде и да ти каже, ме записва детето в друго училище? Не да те пита какво ще кажеш, какво мислиш, ами така, свършен факт.
Нищо нормално няма.

Общи условия

Активация на акаунт