Бившия взима самостоятелни решения за децата...

• 9 459
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
Моят фокус е в това, че ние бившите не можем да променим.
Пак казвам, тези, които изначално се съобразяват не правят гафовете, които водят до развод. С една дума - гледал си е бизнеса, тя е искала друго, пише тя самата. Той 15 години не се е съобразявал, сега ли ще започне? И да започне, ще стане след узряване от негова страна, бавно и славно, а не от днес за утре с магическата пръчка.

# 136
Тук не става дума за промяна на бившия, а за промяна в нея. Тя е била тия 15 години подчинена на него, давала му е свободата. Накрая се разделят и какво се получава - пак тя е безгласна буква. Защо? Защото е възпитала у себе си това качество и сега трябва да се научи на друго. Да се научи така да се заявява, че бившият и да не си и помисли да я действа. Ние, ние, ама той я запише малката на курс и мама ходи да я води и взима от курса.

# 137
  • София
Трябва да си пази авторитета пред децата, като не им показва, че решенията са взети през главата ѝ, а тя мърморейки се е съгласила, щото са правилни.

А няма ли да е по-лесно, ако просто решенията не се вземат през главата й Simple Smile

Да, но само решенията, които тя взима, зависят от нея, нали?
От какъв зор да води битки, които не стигат до по- добро, а в най- добрия случай, доникъде?

# 138
  • София

Да поговори с бащата спокойно. Да му обясни, че не е разумно да взема еднолични решения, дори да са най- добрите, без да я уведомява. Да използва местоимението "ние". За да не стане утре - детето с проблеми в училище , майката наказва, справя се, а малкото да и каже, че няма думата, защото баща и плаща. Ей такива едни...Заради детето.

Ох, говорила е жената, не веднъж, нали обясни!
Полза никаква- той го прави без да се заяжда и което е най-обезоръжаващото, така както и тя би го направила.
И тук въобще не се поставя въпроса за ежедневното възпитание, за решаване на проблеми в училище.
Нито въобще се говори кой плаща, защото "малкото" може да ѝ напомни кой плаща, дори и тя да е взела дейно участие в решаването на това, къде ще учи.

Да, тя каза, че може да поеме половината, но само заради едното биене в гърдите, че и тя плаща, аз не бих го направила. Особено, ако не забравям как съм изгледала децата, докато той си е градил бизнеса.

# 139
  • София
Спорът заради самия спор е непродуктивен и само вреди.
А ми се струва малко пресилено да се изкарва жената като невинна жертва на кариериста, все си мисля, че е видяла нещо от парите му.

# 140
Ми нали децата са избрали, да тръгна да им обяснявам колко е лошо това за тях ли? При все, че не мисля, че е така даже?

Била съм в такава ситуация, с брат ми обаче и кандидатстването на сина в АК. Брат ми предложи спонсорство само за АК, не за Златарски, ПЧМГ и т.н. частни училища.
Не съм седнала да споря с него, че трябва йок, да даде парите, ама за друго училище, не за това, за което той спонсорира. Условията от негова страна са ясни - плащам АК, искате ли или не искате?
Съобщих ги на детето, детето отиде на изпита с 1 мес. готвене, не успя, не съм правила драми после как парите трябва да бъдат дадени, но за нещо, определено от мен. Нито е имало такова предложение, предложението беше ясно и конкретно - или АК, или нищо!

Как да го кажа по-ясно? ... Нямам проблем, ако детето ми се литне по кауза, набита му в главата му от някой друг, не от мен! Не смятам собствените си решения и мнения за единствено безпогрешни, допускам, че някой може да има грам мозък повече от мен и да преценява по-правилно. Не държа да съм последна инстанция на всичко, свързано с децата ми.

И последно, защото ми се наби в главата пак заглавието. Детето си е взело решението, БНД не може да вземе това решение за 12 и 19-годишно без тяхното участие и да ги насили да ходят да учат незнам си къде, революция ще настане, освен ако децата не са смачкани безкрайно.
Нямам против! Не казвам къде да дава парите си! Моля, четете ме. Брат ти е казал условията си на теб, нали? И ти си ги съобщила на детето. Няма условия при нас. Нито от моя, нито от негова страна. Нещата просто трябва да се обсъждат. Както брат ти ги е обсъдил с теб. Няма драма. Просто молба за съвет...

# 141
  • Насред хаоса
За жертва никой не говори, обаче и да е видяла нещо от парите му, факт е, че сега той се разпорежда и през главата й. Той решава и това е, не е нужно да попита нея. Все пак си е изграждал бизнеса, докато тя отглежда общите им деца. Остана и да не виждат нищо от парите, изкарани, докато те се занимават с деца и всичко останало, за да работи мъжът. Никак не е малко участие, колкото и незначително да изглежда на някои. И накрая остава и без това нещо от парите му, задето не е работила, ами е гледала деца, че да си гради той бизнеса и сега да взема решения и от нейно име. Едно обсъждане иска от него, егати, все пак го заслужава.

# 142
  • София
Всички знаем, че не е правилно и всички знаем, че не може да го застави да го направи.
Може да продължи да се опитва, като по този начин си влоши отношенията с него, оттам децата ще се напрегнат и нищо хубаво няма да излезе.
Затова пак ще посъветвам авторката- укроти си егото и си избирай битките.
Тази не можеш да спечелиш.

# 143
Момичета, по-късно с интерес ще прочета всичко написано. Изпратихме младежа и ми е малко криво...сега да не каже някой, че пак се правя на жертва:)
Изобщо не става въпрос за парите му, за бизнеса му и т.н. Сигурна съм, че и без развод в семейството не е редно единят родител да взима решения. И пак ще повторя - оценявам всичко, което прави за децата.

# 144
Всички знаем, че не е правилно и всички знаем, че не може да го застави да го направи.
Може да продължи да се опитва, като по този начин си влоши отношенията с него, оттам децата ще се напрегнат и нищо хубаво няма да излезе.
Затова пак ще посъветвам авторката- укроти си егото и си избирай битките.
Тази не можеш да спечелиш.
Няма да водя битка. Не и такава, която ще навреди на децата ми. С баща им все пак имаме обща цел - най-доброто за тях. Надявам се, че разбрахте кое ме притеснява.

# 145
Аз те разбирам. Това е начина на бившия ти да ти покаже, че твоето мнение е без значение. Не знам какво да те посъветвам обаче. Освен да запазиш спокойствие - и да действаш според ситуациите.

# 146
Бе кво толкова го мъдрите..
Бащата от чисто човешка гледна точка,е трябвало да обсъди с майката идеите си относно децата.
От друга страна,няма драми и катаклизми в ситуацията която е описана,така,че няма причина за да си хаби нервите и да му се обяснява..
Станалото е станало.Съгласувал с децата,те са доволни,къв е проблема?

# 147
Че с поведението си башата показва на децата колко е по-велик от майка им и как само той решава всичко. Това в превод означава: "Майка ти е безгласна буква, без мен сте заникъде".

Между другото аз взимам решения за моите деца, но те са при мен. Тук децата са с майка си и въпреки това бащата взима еднозначно важни решения за училище. Различно е.

# 148
Че с поведението си башата показва на децата колко е по-велик от майка им и как само той решава всичко. Това в превод означава: "Майка ти е безгласна буква, без мен сте заникъде".

Като толкоз му е акълът...

# 149
Да, толкова му е акъла. Нищо не пречи да й драсне поне 2 реда мейл, че смята да предложи еди кое си училище за детето. Тя ще отговори и готово. Но не - той прави и движи всичко, той е номер едно. Няма да се промени. Жената трябва да приеме нещата рационално - все пак детето й е при нея, тя ше ходи по родителски срещи и т.н. и ще си е част от целия училищен процес. Оттам нататък не мога да дам съвет. Всяка ситуация е различна.

(например ако детето е при мен, аз не бих се навила бащата да плаща частно училище, което не бих могла да си позволя, защото ако по някаква лричина спре да плаща, какво правим - ей такива работи)

Общи условия

Активация на акаунт