Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 30

• 63 099
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

Има ли доволни от д-р Корсачки и дами, които продължават да ходят при него след напускането му от Токуда?

# 136
  • София
Здравейте,
Искам да попитам на някоя от вас изписвано ли е Silvergyn plus глобули за по-лесно раждане и да се предотвратят разкъсвания?

Аз ползвах последната поставих 2 дена преди раждането - описала съм го подробно малко по назад в темата - родих за 12 минути имам два вътрешни шева (шийката ми се разкъса - най-вероятно защото имах горена раничка преди 20 години) за външни не пише в епикризата, но май се водеше, че имам един съвсем малък точно на входа/изхода Simple Smile  не знам дали глобулките имаха нещо общо или упражненията на кегел, или навъртането на минимум 6000 крачки всеки ден, или просто късмет, но имах поне според мен добро раждане особено като за първо.

# 137
Момичета, скоро се говореше за Арника като средство за обезболяване. Арника 30CH по-конкретно. Как се приема това нещо в крайна сметка?

# 138
Момичета, скоро се говореше за Арника като средство за обезболяване. Арника 30CH по-конкретно. Как се приема това нещо в крайна сметка?

Аз взимам по 10 топчета на ден под езика. То е хомеопатично.

# 139
Здравейте, дами!
Незнам дали пиша в правилната тема - ако не е така се извинявам предварително.
Бих искала да ви попитам как става записването за проследяване при определен лекар в Токуда?
Нужно ли е да имаш предварителна уговорка с него или при записването си избираш?
Насочила съм се към др Апостолова или др Богданова. Чета добри отзиви за тях. Доколкото разбрах те и проследяват, и израждат. А аз бих искала точно така да съм при един лекар и за двете.
Някой бил ли е така при една от двете? Може ли да сподели впечатления?
Благодаря много за мненията и насоките ви!
Пожелавам ви прекрасна Неделя! Simple Smile

# 140
Обаждаш се на регистратурата и си запазваш час за който лекар си прецениш. Като отидеш на преглед ще се разбереш с него дали ще има възможност да те проследява и т.н.. Нямам впечатления от нито една от посочените. За Богданова знам, че има доста пациенти и е възможно да няма много време да ти отдели на преглед, при Апостолова не знам как стоят нещата.

Като цяло организацията на часове в Токуда е много зле. Записват часове през 10 минути, като в това време записват и за тонове и понякога и по 1-2 часа чакаш ...

# 141
Здравейте, дами!
Бих искала да ви попитам как става записването за проследяване при определен лекар в Токуда?
Нужно ли е да имаш предварителна уговорка с него или при записването си избираш?
Насочила съм се към др Апостолова или др Богданова. Чета добри отзиви за тях. Доколкото разбрах те и проследяват, и израждат. А аз бих искала точно така да съм при един лекар и за двете.
Здравей!
Вече съм писала за Апостолова, но пак ще кажа - много мила, внимателна и добра. Винаги си вдигаше телефона, отговаряше редовно на съобщенията ми.
Чувствах се спокойна през цялата бременност, така беше и на раждането. Възстановявам се изключително бързо и съм много щастлива.
Записването става, като се обадите на регистратура или на място.
Съвет - записвайте си ранни часове, за да не чакате дълго. Най-много съм чакала 40-50мин, но все пак, като става дума за бременни жени, приемам да има някакво закъснение. Никога не се знае, какво и как ще се случи.
Успех!

# 142
Здравейте,
Да се похваля,
На 09.09.2019г в 00:16ч . се роди моята принцеса Михаела 2780гр / 49 см ,благодарение на любимата ми д-р Богданова!💗
Всичко стана страшно бързо ,изтекоха ми водите към 22 и нещо ,без никаква болка или контакций,мисля че и тапата беше паднала.Тръгнахме за болницата прегледаха ме с 2 см разкритие , докато ме приеха,мерене на тонове,клизма,попълване на документи и т.н ,реших да изчакам с упойката,но в един момент следващата контракция беше доста болезнена,и в един момент колкото и да не исках казах,че е време да извикат анестезиолога.Пак ме прегледаха за разкритие и отговора на акушерката ме уби просто.Каза:Момиче ти раждаш до 15 мин си родила ,с 8 см разкритие си! 😱😱😱 Няма време за упойка.Таткото присъства на раждането от началото до края,и мога да кажа ,че си е страшна подкрепа.И така се развиха нещата ,че родих много бързо естествено без упойка ,и с нито един шев.Пожелавам на всички такова бързо и леко раждане.
Вече сме си вкъщи и  се наслаждаваме с таткото на бебка! 💟💟💟

# 143
Честито. Бъдете здрави и щастливи и двете.

Как беше престоя в болницата, имаше ли помощ от персонала.

Здравейте,
Да се похваля,
На 09.09.2019г в 00:16ч . се роди моята принцеса Михаела 2780гр / 49 см ,благодарение на любимата ми д-р Богданова!💗
Всичко стана страшно бързо ,изтекоха ми водите към 22 и нещо ,без никаква болка или контакций,мисля че и тапата беше паднала.Тръгнахме за болницата прегледаха ме с 2 см разкритие , докато ме приеха,мерене на тонове,клизма,попълване на документи и т.н ,реших да изчакам с упойката,но в един момент следващата контракция беше доста болезнена,и в един момент колкото и да не исках казах,че е време да извикат анестезиолога.Пак ме прегледаха за разкритие и отговора на акушерката ме уби просто.Каза:Момиче ти раждаш до 15 мин си родила ,с 8 см разкритие си! 😱😱😱 Няма време за упойка.Таткото присъства на раждането от началото до края,и мога да кажа ,че си е страшна подкрепа.И така се развиха нещата ,че родих много бързо естествено без упойка ,и с нито един шев.Пожелавам на всички такова бързо и леко раждане.
Вече сме си вкъщи и  се наслаждаваме с таткото на бебка! 💟💟💟

# 144
Благодаря! 😊

Да,доволна съм от отношението на целият персонал,всички бяха много любезни,отговаряха на всички въпроси които ме интересуваха,имаше някои акушерки ,които си противоречаха относно кърмата ,защото при мен се получи проблем с гърдите,имам кърма ,но каналите са запушени.Една казваше топли компресии, друга студени и трябваше да търся друго мнение.По голямата част от персонала са страхотни.Храната беше доста добра от очакваното.Разнообразна и вкусна.За нощници ,превръзки и т.н ако не си поискаш не ти предлагат,поне при мен точно една акушерка ми предложи.Бях в двойна стая,телевизорите работят,комфортна стая,ако има и друга майка в стаята е супер.Викат всички майки на презентаций.Показват как се прави тоалет на бебето.Вечер те питат след храненето в 22:00 дали желаете бебето да остане при вас за през ноща,което е добре...ако искате остава ако сте изморена оставя при акушерките.
Мисля ,че Токуда е много добър избор за раждане.

# 145
Здравейте, дами!

Здравей, аз се следя при Апостолова. Доволна съм досега.
Как я избрах ли! Бях решила, че ще раждане  Токуда. Бяха ми препоръчали няколко имена. Питах на регистратурата при коя има най-ранен свободен час. Бях  влязла в 3ти месец. Първият беше при Апостолова. Нашар нямаше часове почти месец напред. При Атанасова имаше 2 дена след Апостолова. За Богданова не мога да кажа.  Бях решила, че ако не остана доволна от прегледа ще запиша и за Атанасова. Но бях доволна и не съм записвала друг час. Хареса ми като човек, говорихме и че изражда. За чакането - само веднъж съм чакала повече ок. 30-40 мин.  Повечето пъти съм влизала навреме или разлика от 5-10 мин, което смятам, че е ок.

# 146
Здравейте!

В 35-та седмица съм и тъй като моментът наближава, се появяват много въпроси. Следя се при д-р Апостолова и за сега съм много доволна. Това са въпроси, които по една или друга причина съм пропуснала да задам досега.
1. Прави ли се някакъв преглед за широчината на таза и размера на главата на бебето? Тъй като по-назад в темата една майка каза, че при раждането се е установило, че бебето не може да мине през таза?
2. Ако всичко протича нормално може ли да се ражда в различни пози от това да лежиш хоризонтално?
3. Струва ли си да се дават пари за единична стая? Не ми пречи да не съм сама в стая, просто се интересувам чисто и просто от удобствата в стаята? Ако съм в единична стая може ли да имам посетители извън часовете за посещение?
 Ще ходя на деня на отворените врати чак на 30.09, но тогава вече ще съм в 9-тия месец и ми се иска по-рано да имам отговори на тези си въпроси. Знам ли кога бебчо ще реши да се появи 😀
Благодаря предварително за отговорите!

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 19:39 от Evelina_Maria

# 147
  • София
Здравейте!

В 35-та седмица съм и тъй като моментът наближава, се появяват много въпроси. Следя се при д-р Апостолова и за сега съм много доволна. Това са въпроси, които по една или друга причина съм пропуснала да задам досега.
1. Прави ли се някакъв преглед за широчината на таза и размера на главата на бебето? Тъй като по-назад в темата една майка каза, че при раждането се е установило, че бебето не може да мине през таза?
2. Ако всичко протича нормално може ли да се ражда в различни пози от това да лежиш хоризонтално?
3. Струва ли си да се дават пари за единична стая? Не ми пречи да не съм сама в стая, просто се интересувам чисто и просто от удобствата в стаята? Ако съм в единична стая може ли да имам посетители извън часовете за посещение?
 Ще ходя на деня на отворените врати чак на 30.09, но тогава вече ще съм в 9-тия месец и ми се иска по-рано да имам отговори на тези си въпроси. Знам ли кога бебчо ще реши да се появи 😀

Мога да се включа само по третия въпрос. Условията в двойна и единична стая са едни и същи. Разликата е в това, че в единичната има отделен кът с диван, на който може да нощува таткото или друг близък, както и че в единичната може да влизат посетители. В двойната това не е възможно. Това беше разказано на отворените врати миналия месец.

# 148
Здравейте!

Здравей!
1. Да, прави се преглед, но те измерват външните мерки на таза. На мен ми го измериха и беше в норма. Никой не може да ти каже обаче, дали вътрешните мерки са ок. Тазът се разширява по време на раждането, но няма как да се предвиди каквото и да било. Мисли позитивно. 😊😊😊 При мен Апостолова ми беше казала, че бебето върви с по-голяма главичка и че ще имам проблем. Когато ме приеха пак ми го казаха, но аз се заинатих. Ако досега нищо не са ти казали или пък изобщо не ти споменат, значи нямаш проблем. 😊
2. Докато се опитвах да родя нормално ми позволяваха, даже ме съветваха да пробвам различни пози. Бях легнала само, като мереха тоновете на бебето, но по едно време бях и права.
3. Аз бях в двойна стая и ми беше добре. Момичето, с което се паднах беше супер и много си помагахме. Според мен така минава по-бързо времето. Условията в стаите са едни и същи, с разликата, че в единичната могат да те посещават външни лица и да нощуват при теб. Относно посещенията в двойна стая - могат да идват и извън установеното време за свиждане,  но ти излизаш навън.
Ами това е. Ако имаш други въпроси - насреща съм.

# 149
Препоръчвам Д-р Апостолова с две ръце и два крака! Wink

Общи условия

Активация на акаунт