С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
раждани - Граждани
Wink

# 436
Е, децата не са сключвали сделка с родителите да бъдат раждани.
Не я сключвали, но са се възползвали от нея.

# 437
  • София
Възползването е съзнателен акт. Децата не избират да бъдат раждани. Възрастните избират дали да имат деца или не. Те носят отговорност за избора си. Децата не носят отговорност за чуждия избор.

# 438
  • при късмета
От нищо не се възползват децата Уиш, поне според мен. Появили са се на този свят, заради решение на родител/и, не по свое. И този факт няма начин да се промени, особено от възрастта на детето. Какви хора ще са, пак зависи поне на 50% от родителите. Какви ще са им отношенията като станат големи хора, също зависи изцяло от родителите. Т.е. родителя е този, на когото остава отговорността. Не може да е изпълнил дълга си само защото детето му е станало пълнолетно, защото това не променя факта, че това дете продължава да съществува заради решението на родителя. Поне аз така смятам. Логиката "длъжна съм на детето си докато е малолетно" според мен е изначало сбъркана. Просто са я измислили хора с нисък родителски капацитет, за да оправдаят собствените си грешки и да има кого да обвиняват или задължават със собствената си персона

# 439
Да, възползването е съзнателен акт и за него се носят последици. Още не съм видяла дете, отказало доброто образование, жилището и други екстри, предоставени му от родителите с аргумента "Не ги искам, не съм те карал/а да ме раждаш.' Този аргумент се вкарва после, когато дойде моментът на "плащането" на това, което си ползвал.

# 440
  • при късмета
Т.е. детето с раждането си е длъжно на родителя, така ли?

# 441
# 442
  • при късмета
Коя тогава е отговорността на родителя, ако не да му осигури образование, дом, грижи и разбиране?
И каквито и аргументи да използва порасналото дете, в каквато и да е ситуация, пак смятам, че родителя е отговорния. Т.е. както си е постлал и каквито ценности е изградил у детето

# 443
Аз се отвратих от темата. Моля админ да се включи и да зачисти "малоумните" коментари! Наред с овцете и другите животни

# 444
  • MI
Едно е да помогнеш, Мако, друго е да позволиш на главата да ти се качат и хоро да играят. Важи и за двете страни.В горния случай си е точно наглост, помагат ти а ти се чудиш как да изхвърлиш помагащия в полуразпаднато къще на майната си че да не ти пречи и приемаш това за съвсем нормално. Ако възрастния родител като му помагат издевателства над децата си е също толкова нередно. Иначе ако говорим ой какво е длъжен, реално и висше не е длъжен родителят да финансира, нали така? Само че леко прекалени ми идват тези лозУнги тук че всеки е сам за себе си и на никого нищо не дължи.

А за второто момиче, loveme_2016 , Уиш е дала добър съвет. С рогата напред в конкретната ситуация няма да стане, но с малко хитрост - вероятно да. Възползвал се е мъжът й от нейните страхове за да стоят там, но станалото станало. Важното е сега да пробва да промени малко по малко нещата. Има ли поне отделня кухня и баня тозиз етаж? Ако не, убеди го първо това да направи, че иначе е кауза пердута....

# 445
  • София
Аз се отвратих от темата. Моля админ да се включи и да зачисти "малоумните" коментари! Наред с овцете и другите животни
Получих мноооого съвети, за което благодаря!
Някой ме нападнаха други не.... Все пак, на каквото съм си постлала на това ще лежа 😊

# 446
Е, как няма да е малоумна снахата? Тука са все доценти събрани, тук-таме някой професор. Всички са толкова оправни, че никога не са грешили, винаги са взимали правилни решения, мъжете им винаги са се съобразявали с тях, ама винаги, от 15-годишни са самостоятелни, плащали са си квартира, преди да си купят мезонет и все такива хубави неща. А, да и децата им са самостоятелни и по-оправни и от тях. Тази тема стана като смешките.

Smiley И още от много малки се борят за самостоятелност, за да не изпадат в такива дребни и смехотворни ситуации като да зависят от свекърви.

# 447

права сте, аз съм си за бой, но сега имаме и бебе,... Не намирам смелост да го изосравя, да си взема децата и да променя живота си. Израснала съм без баща, той почина, когаро бях в девети клас, но все пак не бяха заедно с майка ми. Тя пък шизофреничка, почина преди 45 дни, и въпреки, че с брат ми нищо не видяхме от нея, ни првгрътка, ни майчина топлина, до последно направихме за нея лаквото трябва.. Та мисълта ми беше, че съм израснала без родители, та не ми се иска моите деца да го преживяват. Може би не съм права, но за момента нямам смелост да си тръгна, ще има развитие, ще се оправят още стай, но да видим кога...

Гледай си бебето и се опитвай да не се дразниш за дребни неща, докато сте принудени да съжителствате толкова тясно със свекървата.
И натискай мъжа ти да направите възможното да си отделите максимално домакинствата - сметки, храна, отделни помещения в които да си имаш достъп само ти... Обикновено за такива неща стават разправиите когато се живее със свекъри, защото като има по-малко общи неща, по-малко ще се месите едни на други.

# 448
  • София
Коя тогава е отговорността на родителя, ако не да му осигури образование, дом, грижи и разбиране?
И каквито и аргументи да използва порасналото дете, в каквато и да е ситуация, пак смятам, че родителя е отговорния. Т.е. както си е постлал и каквито ценности е изградил у детето

Отговорност на родителя е да възпита и даде най-доброто образование на детето си, за да бъде то самостоятелно в последствие. Не е отговорност на родителя да осигурява дом на вече порасналото си дете, камо ли на такова, решило да създава свое семейство, без да е в състояние да бъде материално отговорно и самостоятелно.
И, реално погледнато- възрастен човек, имащ къща/апартамент, чрез продажбата/отдаването под наем на това си имущество, би могъл да подсигури старините си в дом, без да е в тежест (материална) на децата си... стига някоя половинка да не реши, че някой му е длъжен, а той може да абдикира Simple Smile от последващите задължения.
Относно изграждането на ценности, съм абсолютно съгласна с теб.

пп- Нито съм доцент, още по- малко професор, което не ми пречи да съм здраво стъпила на земята и да мога да взимам решения, и да се уча от грешките си, когато ги допусна... Знаела съм от доста малка, че за да съм самостоятелна, трябва да платя цената за което.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 11:51 от molive

# 449
Много е погрешно възрастен човек да отстъпи свой имот и да отиде някъде си - на село, в неремонтирана къщурка, на място с по-лоши комуникации и медицинска грижа. Забелязала съм, че никога нищо добро не излиза от това.

Общи условия

Активация на акаунт