С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 606
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Дъщерите трябва ли да учим на самостоятелност, или тях може и да не ги учим?

# 421
Аз не мога да разбера какво е това нападане, не можете ли да разберете, че понякога не зависи нищо от снахата, която всячески иска да се отдели...

Така че, мили дами, синовете ви трябва да научите на самостоятелност, не да обвинявате снахите, че са дошли във вашия дом.
Не. Не мога да разбера, а още по-малко мога да съчувствам на човек, поставил се в позицията на малоумен, от когото нищо не зависи. Все още, за 48 години не съм се поставяла в положението моят живот да не зависи от мен.

Последният абзац от поста ти, самата аз го написах няколко пъти. Свекървата на Михаела е патка, която е възпитала пухльо и ще си сърба попарата. Това обаче с нищо не променя факта, че позицията на овца заспала, от която нищо в нейния живот не зависи, не е безплатна.

# 422
Дъщерите трябва ли да учим на самостоятелност, или тях може и да не ги учим?
Ами учете ги...

# 423
Аз не мога да разбера какво е това нападане, не можете ли да разберете, че понякога не зависи нищо от снахата, която всячески иска да се отдели... Ето и ние живеем със свекарите, в една къща със три семейства, от шест години му повтарям на моя мъж, да отидем на квартира, въпреки че сме постегнали етажа, сто хиляди пъти му казах да идем някъде, да сме отделно, но той неще и да чуе, сто пъти му казах, че не желая да живея сис майка му и баша му. Естествено, това е тяхната къща, това, че той си мисли, че има етаж, си е голям проблем. Когато тръгнахме да живеем заедно му казах да си вземем нещо наше, той вика-аз си имам къща, който иска са си живее на апартамент, ама аз съм си виновна, че се вързах. Аз СЪМ СИ ВИНОВНА... Сега трябва да се търпим... Аз тях и те мен.. Имахме сдърпване относно детето, и сега не си говорим със свеки.. Толкова ми е омръзнало да я виждам... И тя мен също съм сигурна, заради сина и, защото е страхливец. Не виждам какво толкова е трудното да отидем на квартира, Така че, мили дами, синовете ви трябва да научите на самостоятелност, не да обвинявате снахите, че са дошли във вашия дом.

Е, недей така де. Не е нужно да прекараш целия си живот така, би било наистина подтискащо. Тука имаше една мацка в същото положение, ами излязла си беше жената оттам с детето, намерила си квартира и казала на мъжа си , ако искаш. Мъжът и беше отишъл с тях, де.
Ако имаш собствени доходи, не се колебай изобщо.

# 424
  • София
Loveme, аз немисля, че някой защитава маминия Муньо, освен жена му. Че той е гхлавния проблем е, 1000 пъти се каза и то не само на нея, а в безбройните такива теми. Ама голям % жени не щат и да чуят. А към теб - как така не зависи/ Защо е нужно да му го повтаряш 1000 пъти? Като му го кажеш 2-3 е достатъчно - на 4тия ставаш и се изнасяш. И ако държи на теб ще те последва. Ако не държи не виждам за какво ти е? Аз поне така би направила. Няма сила на света (освен заплашване за убийство например), която да ме накара да стоя някъде, където не желая. Просто няма.

# 425
Аз не мога да разбера какво е това нападане, не можете ли да разберете, че понякога не зависи нищо от снахата, която всячески иска да се отдели...

Така че, мили дами, синовете ви трябва да научите на самостоятелност, не да обвинявате снахите, че са дошли във вашия дом.
Не. Не мога да разбера, а още по-малко мога да съчувствам на човек, поставил се в позицията на малоумен, от когото нищо не зависи. Все още, за 48 години не съм се поставяла в положението моят живот да не зависи от мен.

Последният абзац от поста ти, самата аз го написах няколко пъти. Свекървата на Михаела е патка, която е възпитала пухльо и ще си сърба попарата. Това обаче с нищо не променя факта, че позицията на овца заспала, от която нищо в нейния живот не зависи, не е безплатна.
права сте, аз съм си за бой, но сега имаме и бебе,... Не намирам смелост да го изосравя, да си взема децата и да променя живота си. Израснала съм без баща, той почина, когаро бях в девети клас, но все пак не бяха заедно с майка ми. Тя пък шизофреничка, почина преди 45 дни, и въпреки, че с брат ми нищо не видяхме от нея, ни првгрътка, ни майчина топлина, до последно направихме за нея лаквото трябва.. Та мисълта ми беше, че съм израснала без родители, та не ми се иска моите деца да го преживяват. Може би не съм права, но за момента нямам смелост да си тръгна, ще има развитие, ще се оправят още стай, но да видим кога...

# 426
Няма нужда да го изоставяш и да си тръгваш с децата, ако не можеш да си го позволиш. Пробвай да го изманипулираш кротко и меко. Ако не стане, за съжаление, налага се да си изсърбаме надробеното. Но поне опитайте да ограничите вмешателството на вашия етаж, да живеете все едно сте съседни апартаменти в блок. Знам, манталитет трудно се променя, но тихо и кротко би могла да вкараш в главата на мъжа си идеята колко е хубаво да живеете, без някой да нахлува в дома ви, когато му скимне.

# 427
Не може ли поне някаква самостоятелност да имате на тоя етаж - собствен вход, кухня.. И да се засичате минимално, за да не си пречите толкова.

Защо ги правят тия къщи с етажи по начин в който да се сблъскват ежедневно, просто не проумявам. Има хора, живеят в къщи и не се виждат с месеци, само добър ден на стълбите, ако се засекат. Отделни токове, води и си си самостоятелен.

# 428

Аз не мога да разбера какво е това нападане, не можете ли да разберете, че понякога не зависи нищо от снахата, която всячески иска да се отдели... Ето и ние живеем със свекарите, в една къща със три семейства, от шест години му повтарям на моя мъж, да отидем на квартира, въпреки че сме постегнали етажа, сто хиляди пъти му казах да идем някъде, да сме отделно, но той неще и да чуе, сто пъти му казах, че не желая да живея сис майка му и баша му. Естествено, това е тяхната къща, това, че той си мисли, че има етаж, си е голям проблем. Когато тръгнахме да живеем заедно му казах да си вземем нещо наше, той вика-аз си имам къща, който иска са си живее на апартамент, ама аз съм си виновна, че се вързах. Аз СЪМ СИ ВИНОВНА... Сега трябва да се търпим... Аз тях и те мен.. Имахме сдърпване относно детето, и сега не си говорим със свеки.. Толкова ми е омръзнало да я виждам... И тя мен също съм сигурна, заради сина и, защото е страхливец. Не виждам какво толкова е трудното да отидем на квартира, Така че, мили дами, синовете ви трябва да научите на самостоятелност, не да обвинявате снахите, че са дошли във вашия дом.

Така, де, снахата никога за нищо не е виновна.  Освен че е малоумна, ма и за това не е нейна вината.

# 429
  • при късмета

Изключвам моментите, в които се налага стария родител да отиде при децата си, защото не може да се справи сам - я старост, я болести, я липса на финанси. Там всеки действа според разбиранията си.  
Защо, когато възрастния е с липса на финанси е напълно нормално да се натресе на децата си, а когато децата (обичайно временно) са в това положение, не се подразбира родителя да помогне? Т.е. само децата са длъжни. Това се чете от темата

# 430
ееее....малоумна била .... ай ся! Просто човек като е по-млад, и няма подкрепата от родителите си, по-трудно може да защити интереса си.

А и тя откъде да е знаела, че съжителството с другото поколение ще се окаже проблем? Човек на младини е идеалист.

Трудно е, но ако имаш възможност, опитай да ограничиш контактите със свекърите. Започни да си каниш приятелки, за да видят, че ти си имаш собствено мнение, и да спрат да ти се месят.

# 431
Е, как няма да е малоумна снахата? Тука са все доценти събрани, тук-таме някой професор. Всички са толкова оправни, че никога не са грешили, винаги са взимали правилни решения, мъжете им винаги са се съобразявали с тях, ама винаги, от 15-годишни са самостоятелни, плащали са си квартира, преди да си купят мезонет и все такива хубави неща. А, да и децата им са самостоятелни и по-оправни и от тях. Тази тема стана като смешките.

# 432
  • София
Скрит текст:
И аз пак ти казвам, тя иска да се премести, защото ѝ е писнало да ѝ се завирате в краката и в дома ѝ, но не иска скандали със сина си и заради вашето нахалство е готова и от дома си да се махне, само за да се отърве.

Между другото, мисля да поръчам специален подарък за Говендър Мой.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:
Точно така. Родена съм през юли.  Laughing
Скрит текст:
Ето и ние живеем със свекарите, в една къща със три семейства, от шест години му повтарям на моя мъж, да отидем на квартира, въпреки че сме постегнали етажа, сто хиляди пъти му казах да идем някъде, да сме отделно, но той неще и да чуе, сто пъти му казах, че не желая да живея сис майка му и баша му. Естествено, това е тяхната къща, това, че той си мисли, че има етаж, си е голям проблем. Когато тръгнахме да живеем заедно му казах да си вземем нещо наше, той вика-аз си имам къща, който иска са си живее на апартамент, ама аз съм си виновна, че се вързах. Аз СЪМ СИ ВИНОВНА... Сега трябва да се търпим... Аз тях и те мен.. Имахме сдърпване относно детето, и сега не си говорим със свеки.. Толкова ми е омръзнало да я виждам... И тя мен също съм сигурна, заради сина и, защото е страхливец. Не виждам какво толкова е трудното да отидем на квартира, Така че, мили дами, синовете ви трябва да научите на самостоятелност, не да обвинявате снахите, че са дошли във вашия дом.
Ама как нищо да не зависи от снахата? Тя да не е мебел, която може само да козирува? След като не искаш да живееш със свекъри, казваш "не". 

# 433
Защо, когато възрастния е с липса на финанси е напълно нормално да се натресе на децата си, а когато децата (обичайно временно) са в това положение, не се подразбира родителя да помогне? Т.е. само децата са длъжни. Това се чете от темата
Ако ще говорим за подкрепа и дълг, родителят вече е изпълнил своята част от сделката, когато те е отгледал и изучил. След това е ред на децата.

# 434
  • София
Е, децата не са сключвали сделка с родителите да бъдат раждани.

Общи условия

Активация на акаунт