С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 519
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Какво му е чудното или тъжното, повечето хора имат нормални цивилизовани отношения - нито любов, нито омраза. Чак да ида да пиша да я хваля няма да стане, но и не ме докарва до бяс. Понякога й се дразня, понякога ми харесва дори. Иска жената просто синът й да е добре и щастлив, както повечето майки. Всеки си има негови разбирания, ясно е че няма на 100% да ни се припокриват, но стига да не си се месим една на друга има мир. На мен това ми стига, дори предпочитам пред прекалено интимни отношения точно със свекървата.
И аз така. За мен това е идеален вариант – нито сме на нож, нито сме прекалено близки.

# 46
  • MI
Да, по мои наблюдения така е и много по-трудно да се намразим, като са по-неутрални отношенията. Просто всеки си знае че може да разчита на другия ако има нещо, но и не си позволява да прекалява...

# 47
Да, по мои наблюдения така е и много по-трудно да се намразим, като са по-неутрални отношенията. Просто всеки си знае че може да разчита на другия ако има нещо, но и не си позволява да прекалява...
Плюс безкрайност от мен.

# 48
E, че и аз - свекървата, това съм го казала преди 100 теми. Напълно е възможно да има нормални отношения между снаха и свекърва, стига  да не са предубедени, всяка да се държи възпитано и като към близък, а не като към враг,  да са си в помощ при нужда и да не водят пунически войни за времето, вниманието и обичта  от страна на сина респ. съпруга.

# 49
  • при късмета
Защо свекървите си мислят, че снахите водят война с тях за обичта на безценния? това никоя нормална снаха няма да си го помисли. Обичта е различна, затова никоя снаха няма да си помисли такова нещо. Виж на свекърва, явно ще ѝ дойде на ума, ама за това не е виновна снахата.
А ако се налага да води война война за време и внимание, то по-добре, изобщо да не я захваща. Да остави свекървата да спечели без война е по-добре за всички. Не е нормално времето и вниманието на един мъж да е еднакво разделено м/у семейството и майка му. Говоря при нормални обстоятелства, не ако има нужда или проблем.
То тогава и жената да дели внимание и време м/у мъжа си и родителите си. Ама в темата, А някоя се е обърнала към майка си я за помощ, я за мнение, веднага е обвинена, че разчита на майка си, пък свекървата не зачита.
Защо изобщо двама души ще се събират, ако всеки ще си разпределя вниманието и времето, като от преди връзката? Няма никакъв смисъл

# 50
Защо свекървите си мислят, че снахите водят война с тях за обичта на безценния? това никоя нормална снаха няма да си го помисли. Обичта е различна, затова никоя снаха няма да си помисли такова нещо. Виж на свекърва, явно ще ѝ дойде на ума, ама за това не е виновна снахата.
Тук ключовата дума е "нормална". Нормалните свекърви не си мислят, че снахите водят война. Нито нормалните снахи, нито нормалните свекърви водят подобни войни. Тези войни се водят от изтрещели, зле възпитани и лишени от елементарно самочувствие екземпляри- и снахи, и свекърви.

А болднатите изречения, според мен, са обобщения, за които ще ми е интересно да разбера аргументацията.

# 51
  • София
E, че и аз - свекървата, това съм го казала преди 100 теми. Напълно е възможно да има нормални отношения между снаха и свекърва, стига  да не са предубедени, всяка да се държи възпитано и като към близък, а не като към враг,  да са си в помощ при нужда и да не водят пунически войни за времето, вниманието и обичта  от страна на сина респ. съпруга.
Само че по-нагоре не казваме "по-близки", а по-неутрални отношения, КАГ.  Нямам нужда и не искам близки отношения със свекър/свекърва, неутрални и възпитани ме устройват идеално.
Не променяй чужди думи.

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 14:55 от milenaka

# 52
  • при късмета
Каква друга аргументация искаш, от това, че КАГ заяви, че снахи и свекърви водели война за обичта на сина/мъжа? В нейната глава е, питай нея защо го допуска, защото аз също смятам, че не е вярно.
Ако жена води война за обичта на мъжа си, то тя би била с любовница според мен, не точно с майка му. Затова казах, че обичта е различна.

# 53
  • MI
Че дори в последния казус, с Анонимната, тя си написа директно че я дразни прекалената според нея любов между син и майка. И не ми говорете, че е защото краде от семейното време по време на почивката с минутите разговор, защото от друга страна не е проблем часове наред сам на риболов. Мен пък това би ме озверило много повече от коя да е свекърва - да идем уж само ние, романтика и т.н. и да си хване шапката да прави компания на рибите вместо на мен. Все пакпъпрос ваканциите не са 101 в гподината. Та въпрос на гледна точка е, явно проблемът е точно да си мерят любовта и влиянието, според мен и двете, на един акъл ми се струват.

# 54
  • Милано, Италия
1. От свекърва до свекърва, има голяма разлика. Също както и от жена до жена, или от мъж до мъж! Едни правят проблеми от най-малкото, понякога и нарочно, ей така за да дразнят нарочно снаха си, без причина.
2. Знам, че някои свекърви, много прекаляват понякога, но трябва да се знае, че има и ТЪЩИ които изобщо, не са стока. Но има и такива, които носят на ръце, своя ЗЕТ!
3. Много е важно, как ще се подходи с тъщата/свекървата, когато се запознаете за първи път.
4. Има много, тъщи/свекърви с чепат характер, които колкото и да се опитвате да бъдете мили, тен е отвръщат със същото. Трудно е с такъв човек да се занимаваш през целият си живот. Не го пожелавам на никого, но знае ли се!
5. С такива тъщи, трябва още от първата среща, когато разберете, че няма да е лесно, да покажете твърд характер, защото в противен случай, никак няма да е лесен животът ви за напред!
6. Зависи от снахата, има такива които се поддават на тъщите си и се притесняват да им кажат нещо на контра и когато се скарат с тъщата, примиряват се, събират всичко в себе си и плачат. А понякога снахата, няма никаква вина , че свекървата се държи лошо с нея. Но, има и такава снаха, която на свекървата, жална и майка.. ще я направи да стои до не като котка и да не може да и се обади.
7. Съпругът на снахата, понякога и той има вина, майка му да се държи така с снахата. Вижда се, че майка му е виновна в случая, а не снахата, а той мълчи и не се застъпва да защити жена си. За мен такъв, не е мъж, а П***а!
8. Един мъж, трябва да бъде преди всичко, МЪЖ! Особено, когато жена му, не е виновна за скандала с майка му. Той трябва да вземе страна и да защити жена си, и да успокои напрежението в семейството!

# 55
  • София
Отдавна съм стигнала до заключението, че снаха и свекърва си приличат, затова и реагират по един и същ начин.

# 56
  • при късмета
Нели, не сравнявам степента на обич дали е прекалена. Казах, че не е същата. Това колко са привързани един към друг, няма нищо общо. Обичаш по различен начин партньор и родител, а това изключва дърпане за същата тази обич м/у тях двамата.

# 57
Отдавна съм стигнала до заключението, че снаха и свекърва си приличат, затова и реагират по един и същ начин.
Демек синът избира жена, приличаща на майка му...  Laughing да не смее сега никоя да се оплаче.

# 58
  • MI
Мако, не ти, анонимната сравняваше. Simple Smile И много други, че и много свекърви. Наистина и аз имам чувството, че понякога мъжете подсъзнателно избират жена с характер като на майка си и стсва страшно ако и двете са властни, контролиращи или истерични. Почва една война и никоя не допуска че може да не е права.

# 59
  • София
Демек синът избира жена, приличаща на майка му...  Laughing да не смее сега никоя да се оплаче.

Да, колкото и еретично да звучи.
Обикновено, майка и син се разбират повече, отколкото баща и син, защото няма конкуренция между двамата. И на момчето му пасват като качества в дадено момиче именно тези, които цени и в майка си и благодарение на които са близки.

Общи условия

Активация на акаунт