С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • MI
Loveme, стига се оправдава. Вече го писах, но наистина повечето хора с всички проблеми, които си имала, щяха да са и в по-лошо от твоето положение, стига се трови сама. При това си разбрала къде е проблема, което не е малко. Сега остава да спреш да мълчиш и да започнеш методично да говориш на мъжа ти. Само не се карай и не викай, говори спокойно и редовно.

# 496
  • София
loveme_2016, да разбирам, че неженения брат е останал на един етаж сам, а свекърите са решили да използват стаята на вашия етаж (поради което в момента сте 6 човека на вашия етаж, при 1 на другия)? Защото? Какъв е проблемът да са си при другия син, пък ако той доведе една буля, тогава да решавате проблема- дали приземния етаж, дали ще се изнасяте, дали той ще се изнася... И защо твоя мъж не вземе да попита родителското си тяло?

# 497
Какво като си на 35? Аз пък съм на 48. Дай да мрем от старост! Я си оправяй живота, а не се сдухвай!

# 498
  • София
loveme_2016, да разбирам, че неженения брат е останал на един етаж сам, а свекърите са решили да използват стаята на вашия етаж (поради което в момента сте 6 човека на вашия етаж, при 1 на другия)? Защото? Какъв е проблемът да са си при другия син, пък ако той доведе една буля, тогава да решавате проблема- дали приземния етаж, дали ще се изнасяте, дали той ще се изнася... И защо твоя мъж не вземе да попита родителското си тяло?
Щот е мекотело и няма ... хм ... макарИ! /така да го кажа, че иначе ще съм за бан Satisfied/ А тя ловето си го знае, ама като си го обича и му търпи овчедушието милата.

# 499
  • София
Ама, освен че мъж ѝ няма атрибути, то и свекърите са си точно по темата... То, бива, бива да не се съобразяваш...

# 500
По темата са си, разбира се. Но е важно да не оставаме само с оплаванията си, а да положм усилие да подобрим нещата. Иначе, животът си преминава, докато ние се хабим напразно.

# 501
  • при късмета
loveme, казали са ти вече всичко, което може да ти се каже. На мен обаче не ми хареса, че самата ти смяташ, че бъркаш някъде с мъжа ти. Мен ако питаш, той бърка с теб. Недей да си с нагласата, че ти трябва да се адаптираш или премълчаваш нещо в това отношение, предполагам от страх да не го загубиш. Точно това е губещата нагласа. Точно той трябва да те подкрепя, а ти се примиряваш, че не го прави, и че няма да го направи. Това промени по някакъв начин. Обясни, че никоя жена не се чувства спокойна и желана, ако няма подкрепа от мъжа си. Може да е прекрасен баща и такъв ще си остане, но жена му не е длъжна да прави компромис с това. Вмени му вина, ако искаш за това, говори, сърди се, изисквай я дори, каквото и да е, но нещо трябва да направиш. Точно за подкрепа от партньор, не може да правиш компромис. И на мен ми дойде да му плесна една на твоя мъж.

# 502
Примиреното поведение на Loveme е в голяма степен резултат от малоумието, че все още на много места у нас на момичетата се гледа като на втора ръка хора. Ей го резултатът.

Мако, хайде заедно да го набием. Тъкмо ще сме по-убедителни.

# 503
  • Варна
Аз не разбирам защо нямате изисквания още в началото, а оставате проблемите да ескалират с години ... След две деца, ще пробва да манипулира мъжа си? Grinning Той ако е отговорен баща ще спести на децата си вмешателства и битови разправии. Дали се възпитава самостоятелността или тя е желана самоцел на всеки млад индивид, желаещ сам да гради живота си? Мисля, че всеки сам може да коригира и избирателно да оформи характер и поведение. Моите родители са изключително любвеобилни, и държат на чести контакти.Но са и либерални.  Аз избрах да се отделя, да следвам в чужбина и да оформя свой, личен модел. Отчитам грешки в различните характери, но приемам позитивните страни. Мисля, че така се оформя характер, не със ултиматуми и военен режим. Който има интелект преценява, кое би му било бонус.  При някои хора егоизма е по-силно изразен, оттам следва и отдръпване от важни решения и инерция. Лош съпруг, но добър баща няма, избора на личност  е грешен. Повечето бездействат от глупост и липса на воля. Въпреки желанието си да възпитат дадени добродетели и отговорности, ако детето не ги възприема или отхвърля е кауза пердута. Чувала съм ужасни истории, за малтретирани и  унижавани жени (слугини и болногледачки на родата), които са търпели, поради липса на алтернатива и абдикация на близките им.

# 504
Аз не разбирам защо нямате изисквания още в началото
Защото само човек със самочувствие и ясното съзнание, че близките му твърдо са зад гърба му каквото и да стане, може да го направи. Ако си отглеждан с идеята, че момичето е втора ръка, че мъжете са важни и те правят живота ти, никакъв шанс да имаш изисквания и да ги отстояваш.

# 505
  • Най-красивата страна
В случаи ,като този,сина обикновено не е склонен да се изнесе на квартира или да плаща кредит.Той си има цял етаж.Така е възпитан.Това му е набивано в главата от ранно детство.
Ако обаче снахата има някакво самостоятелно жилище,той с удоволствие ще се нанесе при нея.
Но да се набута с наем или кредит-не.
Ако все пак го направи-пак ще има скандали със свекърите.Даже още по-големи.

# 506
  • MI
Е, хайде сега, щом е на 35 и с две деца, да ляга да мре щом не е мислила в началото. Grinning И разбира се, че може да го манипулира, точно такъв тип ми изглежда мъжът й. И искам да видя критикуващите ако те бяха расли без баща и с майка шизофреничка,  дали щяха да са пак така наперени.

# 507
  • София
Понякога проблемите не са само заради липса на самочувствие. Ето, при loveme, мъж ѝ е казал, че ремонтират етажа си и са самостоятелни. После нещата се променят. Какво му е казано, за да се развали предишната уговорка, какво е наложило присъствието на свекърите на етажа, са неща извън полезрението на жената. И в този момент, тя е трябвало да приеме ролята си на лошата и да действа- дали ще постави ултиматум на мъжа си, дали при наличието на мъжки атрибути- тя ще повдигне въпроса. Имам приятелка, която при подобни условия направи живота на мъж си пълна мъка, докато не се отделиха (въпреки колосалната сума, която хвърлиха за ремонт на "техния" етаж). вярно, жилището им е съъъъвсеееем мъничко, но кефа да са си сами и "да си обикаляме по гащи или по без тях" си има цена.

# 508
За старта, от който е тръгнала, Loveme се справя нелошо. Просто, явно се е уморила. Но, няма мъж неподлежащ на манипулиране. Няма. И нейният хубостник си има слабо място. Да го действа и това е.

# 509
Благодаря ви дами!!! Ще се вслушам в съветите ви!

Общи условия

Активация на акаунт