/ А тя ловето си го знае, ама като си го обича и му търпи овчедушието милата.
Той ако е отговорен баща ще спести на децата си вмешателства и битови разправии. Дали се възпитава самостоятелността или тя е желана самоцел на всеки млад индивид, желаещ сам да гради живота си? Мисля, че всеки сам може да коригира и избирателно да оформи характер и поведение. Моите родители са изключително любвеобилни, и държат на чести контакти.Но са и либерални. Аз избрах да се отделя, да следвам в чужбина и да оформя свой, личен модел. Отчитам грешки в различните характери, но приемам позитивните страни. Мисля, че така се оформя характер, не със ултиматуми и военен режим. Който има интелект преценява, кое би му било бонус. При някои хора егоизма е по-силно изразен, оттам следва и отдръпване от важни решения и инерция. Лош съпруг, но добър баща няма, избора на личност е грешен. Повечето бездействат от глупост и липса на воля. Въпреки желанието си да възпитат дадени добродетели и отговорности, ако детето не ги възприема или отхвърля е кауза пердута. Чувала съм ужасни истории, за малтретирани и унижавани жени (слугини и болногледачки на родата), които са търпели, поради липса на алтернатива и абдикация на близките им.
И разбира се, че може да го манипулира, точно такъв тип ми изглежда мъжът й. И искам да видя критикуващите ако те бяха расли без баща и с майка шизофреничка, дали щяха да са пак така наперени. Препоръчани теми