С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 558
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Не знам колко са безработните, но аз чистачка трудно намирам. Моля, без локуми, че не плащам. Просто не им се работи.

Да ти имам проблемите.

# 571
Ела и си вземи, ела и си вземи....

# 572
Здравейте отново! Благодаря за мненията, живи и здрави само, естествено че ще започна работа след майчинстворо. Ще оправим нещата, а свекървата сега ми говори все едно нищо не е станало, но на моменти я виждам със страшна физиономия, иска нещо да каже жената, ама не казва... Като има продължение ще ви пиша да се посмеете и вие, аз чакам само момента да я хвана на къс пас... Имам толкова неща да и казвам, кротичко без скандали... Да видим до къде ще я докараме. За сега всичко е спокойно...

# 573
Мисля, че къщите с много етажи са най-големия бич на нашето съвремие. Grinning Дават възможност на разни свекърви да предявяват претенции и да командват цели поколения, а от друга страна заблуждават мъжете, че "си имат къща", въпреки че нямат такава. Това нямаше да стане в едно едноетажно къще с големина на 4-стаен. Grinning
Донякъде се шегувам, ама донякъде не...

# 574
Ми, Гугълче, дворът на Гераците в етажиран вариант.

# 575
Това нямаше да стане в едно едноетажно къще с големина на 4-стаен. Grinning

А, нямаше... Като че ли не сме чели същите драми и в двустайни апартаменти. Тогава даже е още по-зле...

# 576
Винаги съм повтаряла,че най-голямото зло,което могат да направят родители за децата си са тези прочути триетажни къщи.

# 577
Абе не е най-голямото зло.

# 578
  • София
Винаги съм повтаряла,че най-голямото зло,което могат да направят родители за децата си са тези прочути триетажни къщи.
Горе-долу да. Мнооого обичат детето си, винаги са готови да дондуркат него или семейството му... Стига то (и семейството му) да им играе по свирката. Реши ли да отиде да живее на друго място, започват драмите.
Сетих се за темата "Оковите на майчината любов" или нещо подобно.

# 579
  • MI
Честно казано, виждала съм добре  работещ модел на таква къща с етаж за сина, мисля че съм го и писала. Само че с отделни домакинства, отделни входове, събиране само уикенда, по празници и то не винаги - когато решат. Ами всички са доволни, но там родителите са повече по живота от сина. Grinning Явно тайната е в наличието на личен живот и на двете семейства и във взаимното уважение. Защото съм виждала и много случаи, в които не живеят наблизо и пак намесата е ужасяваща. Та да не обобщаваме така наедро, само на база на личен опит...

# 580
  • София
А, не, в личния ми опит няма вариации на "Гераците".

# 581
  • Най-красивата страна
Няма лошо да осигуриш на детето си етаж от къща.
Ако е с отделен вход още по-добре.
Обаче проблема е там,че свекърите не оставят младото семейство да си живее спокойно на етажа.
Те непременно трябва да се бъркат навсякъде и да командват.
А младите имат право на лично пространство въпреки , че са им подарили етаж.

# 582
Мисля, че къщите с ....Дават възможност на разни свекърви да предявяват претенции и да командват цели поколения, а от друга страна заблуждават мъжете, че "си имат къща", ..
Те, мъжете, ако искат да си живеят с Дълбоко заровена в пясъка глава, не мож ги спря. Друг е най-големият бич, Гугълче. Главов е проблемът.
За работата от вкъщи -разбира се, съгласна на 200% с Уиш. 90% късмет и 10% упорство и приемане на всички останали 94748495 изисквания и условия, които вървят с нея. И тя, както всичко останало в живота, си има цена.

* На мен костваше 10+години работа в доста неприемливи условия, с тази перспектива. С гледане в бъдещето и волско търпение.

И с Миленчето съм съгласна. Става най-успешно с много делегиране на отговорностите по децата. Разбира се, че на баща им, не на някакви свекита и шуренайки. Освобождаването на бащата от родителска отговорност е най -лошата възможна стратегия, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 21:08 от Анонимен

# 583
  • Пловдив
Аз от свекървата не мога да се оплача, затова пък тъщата на моя мъж ми идва не знам какво да й направя. Много ми лази по нервите.

# 584
Да разбирам, че мъжът ти има дете, което живее с вас, а баба му по майчина линия ще ви гостува по Негова покана?

Общи условия

Активация на акаунт