С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • при късмета
Вивиана, изобщо не е ставало въпрос за манипулиране. Това не е начин. Трябва по някакъв начин да обясни на мъжа си, че ако се обичат и са семейство, то би следвало да се подкрепят един друг. Това е много далеч от манипулация. А по какъв начин ще му го обясни, тя си го познава и ще го прецени.
И в отделянето не е проблема в казуса. Ако мъжа ѝ заеме позицията, която е редно, дори в една къща да живеят и на майка си ще посочи къде не може да дава мнение и жена му ще се чувства като такава. Обаче за целта той трябва да разбере, че от него зависи.
По отношение на "аз имам имот, пари за друг няма да давам" (като наем или ипотека), го разбирам това мислене, защото не е лесно да се заробиш за едни 30 години. Както и да е решен жилищния въпрос на някое семейство, продължавам да смятам, че отношенията не трябва да зависят от това. На съвсем различна основа са, а защо винаги са пряко свързани, не мога да си обясня

# 511
Вивиана, изобщо не е ставало въпрос за манипулиране.
А, аз точно манипулиране препоръчвам на Loveme. С такъва типоже като мъжа ѝ челният сблъсък до никъде няма да доведе. Той е възпитан като Булгарише Мачо. Затова, да не се хаби в битки, а да го изманипулира.

# 512
  • София
То и манипулацията си е хабене. Според мен няма смисъл човек въобще да се хаби с булгарише мачо.
Тя трябва да "манипулира" себе си в посока по-голяма емоционална и финансова независимост. И себеуважение.

# 513
  • при късмета
Не трябва да губи надежда, че като обясни на мъжа си как се чувства, от липсата на подкрепа ще я разбере. Поне докато не опита. Може просто да не се усеща, тя не написа в подробности в какво се изразява, затова и не ми е категорично мнението и предложих няколко варианта. А боя няма да му е излишен така или иначе Joy

# 514
Съгласна съм, адаш. Но понеже от него зависи отделянето и границите на родителите му, той също трябва да бъде изманипулиран в тази посока.

# 515
  • Варна
Той ако държи на жена си и децата си сам би предприел план за самостоятелност. Ако очаква насоки и заповеди, да са в името на децата .Grinning Те растат, имат потребности. Едва ли ще дострояват още, ще стане точно Вавилонската кула.
МаКо, съгласна съм с твоя метод. Но той е за по-интелигентни и интуитивни мъже. Wink

# 516
  • София
Зависи от него, съгласна съм, но не само от него, а и от нея. Ако тя не се чувства добре от нещо, голям човек е, нейна работа е да каже "Това не го приемам, това не ми харесва".

# 517
  • при късмета
Вивиана, аз изобщо не говоря за имотният проблем, а ти него обсъждаш. Според мен отношения са проблема, а не кухня и баня. Ако той разбери кое я кара да не се чувства добре, в случая липсата на подкрепа, и го промени, това ще оправи нещата. Имотното им положение ще остане същото, но тя няма да се чувства по същия начин.
Ако не го разбере обаче, ще си заслужи и манипулации и каквото се сети жена му да предприеме, че и някой по-тежък тиган

# 518
Зависи от него, съгласна съм, но не само от него, а и от нея. Ако тя не се чувства добре от нещо, голям човек е, нейна работа е да каже "Това не го приемам, това не ми харесва".
Така е. Но ако тръгне директно с "Това не го приемам, това не ми харесва", той просто ще я отсвири, защото разчита, че с две деца и без родители, които да я подкрепят, тя няма накъде да мърда. Както ѝ е отговорил на предложението да си вземат нещо свое- той си бил има дом и ако не ѝ харесва, да си тръгва. Понеже моментът да си тръгне е отминал, сега в ситуацията, в която се намира, Loveme няма друг печеливш ход, освен да му влезе под кожата и да го изработи.

# 519
  • Варна
Аз също визирах отношенията им , акцента е настоящия, имотен проблем.

# 520
  • ЯМБОЛ
          Акцентът е в бягането по тъча от мъжа.Може и да не им е толкова тясно.Но не се чувстват самостоятелни на практика.Да го подбутва да ремонтират долния етаж,ако трябва те да слязат долу,особено ако има отделен вход или по-бързо старите да се изнесат.

# 521
Подкрепям Уиш.Тук директни разговори няма да помогнат.Трябва си женска манипулация.Аз не го умея това ,защото съм възпитавана в самостоятелност и винаги съм се издържала,включително и на моменти цялото семейство,отгоре на всичко имам и жилища.Но авторката е в лоша ситуация и с малки деца.Не може ли да помогнат за ремонта на сутеренния етаж и свекърите да се пренесат по-скоро? Не разбрах,защо на ниженения брат се предоставят две стаи,а четири души,плюс свекърите се гъчкат на горния етаж?

# 522
Преди да се омъжиш, може директно. Ама вече с 2 деца.

# 523
  • София
Ако жената има финансова самостоятелност, въобще няма да се налага да манипулира. Със или без деца.

# 524
Да, ама тя си го  обича.

Общи условия

Активация на акаунт