С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 552
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Обясних му спокойно , не го намесвам в този случай , но трябваше да дам обяснение , тъй като това което се случи като скандал беше пред него .
Т.е.. тя няма никакви задръжки.
Има предистория.
Смятам майката на мм за психично болна жена. Открай време .
Philomena 😘😘😘

# 601
Аз съм удивена колко много разбират 4 годишните.Та за седем вярвам  в повече разбират и  не схванах как не си говорите и виждате и скандалът е с вас пред детето , явно имате контакти. Моето разбиране  е когато хора не се понасят, имат големи различия във възприемане на околния свят да стоят  настрана и далеч.Много по-оправено  е, пък децата  ако искат да си виждат бабите.Докато спрат да искат.Щом чак толкова е назрял момент да  им се обяснява, явно нещата са напреднали .Но  нека сами открият  и схванат  желанията си ,причините.Нямам спомен от историята ви, не съм в обувките ви, говоря по принцип, вие усещате  друго и за вас си е правилно.То  над всички съображения  е истината, дето и  викат голата истина ,без подправки и не бих лъгала дори дете,  въпрос на време е да се ориентира и което още не е успяло и ще съм лъжецът в очите му.

# 602
  • Най-красивата страна
Ако свекърва и снаха не просто не се разбират,ами се мразят,много ясно,че това се отразява и на отношенията между детето и баба му.
Дете,което расте с майка си и баща си и ходи на баба си само на гости,естествено е по-привързано към майка си.
И когато става свидетел на скандали или пък бабата оплюва майка му,то се настройва срещу баба си и не иска да я вижда.

Няма как да мразиш майката и да я оплюваш и да имаш нормални отношения с детето.
Аз лично ,като майка не бих допуснала детето ми да контактува с човек,който не ме понася и говори против мен.

# 603
  • волно калдъръмче
Пълни глупости. Детето в един момент пораства и му е жизнено важно да оспори родителския авторитет. То няма да ви е като вярно куче до живот - насъсквате го и да мрази.

# 604
Защо да насъсква детето, просто му обяснява,че с бабата не се харесват. Не може, а не е и нужно, да се имитира, все едно на майката й е много ок.

# 605
  • София
Да , в никакъв случай насъскване .
И да децата порастват и в един момент тя истината излиза наяве.
Ей сега даже , в наши дни си давам сметка , защо майка ми е ненавиждала нейната свекърва и семейството на баща ми . Тя разбира се не ни е възпитавала в омраза или е говорила нещо против нея. Даже много обичах да ходя там при нея .

Но си мисля , в някои случаи детето ми все пак вижда свекървата , пред нея няма задръжки , детето ми е обяснявало как тя е говорила , че “ние “ аз и той сме виновни , че татко му е “болен” под болен разбирайте , качил е 50кила и трянва да отслабне , здрав като бик на всички изследвания , на която свекървата го мъкне , и му внушава, че “умира”
Сега , тя може да си позволи внушения и манипулация на 7 годиншно, така че то да се чувства виновно, че баща му е болен заради него и мен !
Това , което казах на детето ми е същото, баба ти е има болен мозък , за това прави всичко това и не е нужно да й вярваш ! Или да се чувстваш длъжен да й се изивняваш и т.н.

Това е само незначителна част от интригите , които плете тази жена.
Мъжът ми има брат, той има жена и деца, женен е.
Контузи се и свекървата , защото ТЯ ТРЯБВА ДА ИЗБИРА ЛЕКАР му препоръча доктор, жена му обоаче отдавна беше намерила добри специалисти и свелървата вдигнала телефона и й казала “ той много се промени (близо 40 годишен мъж ) вече не ме слуша както преди”

Като си мислите , е това всяка майка нали...
нейното граничи с крайност. Крайна намеса , манипулация в чужди отношения.

Самата тя живее сама , говори си сама ( в повечето случаи псува някоя жена)

Прави между семейни интриги и дели децата си , като ги настройва едно против друго.

Та , така и с “внуците”

# 606
  • София
Уинд каза, че си е подбрала думите. А и детето не е толкова малко. Въпрос на време е било то самото да попита.

Да, може да я попита, но не е нужно и да получи обяснение- достатъчно е да се каже, че това са отношения, които засягат само майка му и баба му и нямат нищо общо с него.
Което е истина, ако тук не иде реч за баба, която не му е баба, защото е дете само на Уинд.

Но пък, щом си позволява да говори на детето, че са виновни с майката, напълно нормално трябва да му се обясни, че баба му има здравословен проблем на горния етаж.

# 607
  • София
Бабата му е баба само на думи.

Даже , колкото повече го мисля , ми то лошотията наистина побеждава в повечето случаи . И простотията .
Нали защото, по-възпитания си мълчи.

Обясних и отговорих на въпросите му .

# 608
  • Варна
Аз съм ЗА обясненията. Детето е участник в отношенията помежду им. Докога ще го реже, че не го интересува и по-добре ли е то да гадае и да се чуди какво става? И колко време ще е нужно преди да попита баба си какво става, защото майка му не му обяснява? И да споменавам ли, че това е отлична възможност за бабата да му напълни допълнително главата с глупости?

Детето е дете на майка си и баща си. Те са хората, които трябва да му обяснят. Както е и направила майката.

# 609
Възрастните са определено по-глупави от децата в доста от случаите/ когато считат, че могат да ги изманипулират/. Хахави претенции и простотии им се връщат с отдалечаване от страна на децата. Не ги подценявайте.
Аз, на децата си съм обяснявала и разяснявала: от подготовката за тръгване на ясла до ежедневни отношения и поведение, а и хората защо реагират по определен начин, когато са били впечатлени децата, учудени, стреснати, недоволни и т.н.. В резултат - спокойствие и уравновесено посрещане на хорски глупости.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 13:52 от luna

# 610
  • France
"Но пък, щом си позволява да говори на детето, че са виновни с майката, напълно нормално трябва да му се обясни, че баба му има здравословен проблем на горния етаж."
Рядко съм съгласна с АбсурТ, но тук определено е права.
Не бих оставила никой да вменява вина на детето ми. Още по-малко роднина.

# 611
Обясних му спокойно , не го намесвам в този случай , но трябваше да дам обяснение , тъй като това което се случи като скандал беше пред него .
Т.е.. тя няма никакви задръжки.
Има предистория.
Смятам майката на мм за психично болна жена. Открай време .
Philomena 😘😘😘
О, ако скандалът е бил пред детето, разговорът е задължителен. Но трябва да се говори внимателно, така че да не се товари детето с простотиите на възрастните.

# 612
В момент на разочарование,  яд, притеснение, човек може съвсем не нарочно да каже нещо срещу друг пред детето. Едва ли има човек, на който да не му се е случвало нещо подобно. Важното е да не е със зла умисъл и тенденциозно.

# 613
  • волно калдъръмче
Защо да насъсква детето, просто му обяснява,че с бабата не се харесват. Не може, а не е и нужно, да се имитира, все едно на майката й е много ок.
Защото такъв уклон е даден на разговора - аз не понасям баба ти и сега ще ти обясня защо, за да знаеш не само, че не я понасям, а да си помислиш дали няма да е по-добре да не я понасяш и ти, солидарно с мен.

# 614
  • Варна
Защото такъв уклон е даден на разговора - аз не понасям баба ти и сега ще ти обясня защо, за да знаеш не само, че не я понасям, а да си помислиш дали няма да е по-добре да не я понасяш и ти, солидарно с мен.
А това къде го прочете? Или реши така малко да твориш?

Общи условия

Активация на акаунт