С какво ви дразнят свекървите? – 114

• 35 549
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • волно калдъръмче
А това къде го прочете? Или реши така малко да твориш?
Защо аз да творя, когато всичко си е написано.

Размисли върху постановката - родител черни родител пред дете. Това дете как ще вярва в родителството? Или може би мамата е толкова уверена в своето съвършенство, че от висотата му може да си позволи да обремени детето. То да не ѝ е изповедник или кошче за душевни отпадъци?

# 616
  • Варна
Защо пък да я черни? Никой от нас не е бил там, а тя каза, че си е подбрала внимателно думите. След като панаирът е станал пред същото това дете, не мислиш ли, че е редно да му се даде обяснение?

Освен това вече е станало. И да дращим тук, и да не дращим, времето не се връща назад.

# 617
  • Варна
А това къде го прочете? Или реши така малко да твориш?
Защо аз да творя, когато всичко си е написано.
Къде? Написано е, че е дадено обяснение за случилото се с разбираеми думи. За чернене и т.н. никъде не прочетох.

# 618
  • София
Ами родител наистина очерня родител.
Бабата (която е родител на мъжа) очерня друг родител (Уинд) пред детето:
Скрит текст:
Да , в никакъв случай насъскване .
И да децата порастват и в един момент тя истината излиза наяве.
Ей сега даже , в наши дни си давам сметка , защо майка ми е ненавиждала нейната свекърва и семейството на баща ми . Тя разбира се не ни е възпитавала в омраза или е говорила нещо против нея. Даже много обичах да ходя там при нея .

Но си мисля , в някои случаи детето ми все пак вижда свекървата , пред нея няма задръжки ,
детето ми е обяснявало как тя е говорила , че “ние “ аз и той сме виновни , че татко му е “болен” под болен разбирайте , качил е 50кила и трянва да отслабне , здрав като бик на всички изследвания , на която свекървата го мъкне , и му внушава, че “умира”
Сега , тя може да си позволи внушения и манипулация на 7 годиншно, така че то да се чувства виновно, че баща му е болен заради него и мен !
Скрит текст:
Това , което казах на детето ми е същото, баба ти е има болен мозък , за това прави всичко това и не е нужно да й вярваш ! Или да се чувстваш длъжен да й се изивняваш и т.н.

Това е само незначителна част от интригите , които плете тази жена.
Мъжът ми има брат, той има жена и деца, женен е.
Контузи се и свекървата , защото ТЯ ТРЯБВА ДА ИЗБИРА ЛЕКАР му препоръча доктор, жена му обоаче отдавна беше намерила добри специалисти и свелървата вдигнала телефона и й казала “ той много се промени (близо 40 годишен мъж ) вече не ме слуша както преди”

Като си мислите , е това всяка майка нали...
нейното граничи с крайност. Крайна намеса , манипулация в чужди отношения.

Самата тя живее сама , говори си сама ( в повечето случаи псува някоя жена)

Прави между семейни интриги и дели децата си , като ги настройва едно против друго.

Та , така и с “внуците”
Отделен въпрос е, че тя очерня и самото дете, но толкова ѝ е акълът.

# 619
  • София
Значи какъв е извода от темата - ако свекърва ти те очерни и злепостави пред детето ти, ти /снахата/ следва да се съгласиш и да кажеш "да мамо, права си" Stuck Out Tongue Closed Eyes SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied Детето следва да живее в абсолютната заблуда, че майка му е 'еди си каква' и нищо не става от нея, а баба /свекървата/ цялата в бяло Sparkling Heart SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied
Желязна логика на някои от тук списващите свекърви.

# 620
Уинд мерси за разяснението. Не съм на ясно с казуса ти и дадох мнение от личен опит. В случая си права. Обаче според мен е доста натоварващо за едно дете да вижда и чува подобни скандали. Дори и да му се обясни, че то не е виновно, то пак може на някакъв етап да си втълпи че грешката е в него 😔

# 621
  • София
Дори и да му се обясни, че то не е виновно, то пак може на някакъв етап да си втълпи че грешката е в него 😔

Това касае разводите, обикновено, но не мисля, че не трябва никога и за нищо да не получават обяснение, че да не се почувстват виновни.
Майка ми имаше отвратителния навик, щом ме чуе нещо да  накарам щерката да направи, да каже "не", не е така.
Говорих, карах се, вдигах скандали и все тая.
Принудих се, да повтарям като латерна, че само ако това, което баба ѝ казва, се покрива с това, което аз съм казала, ще я послуша.

# 622
  • волно калдъръмче
Прочетох, че нещо бабата се е осрала и на майката ѝ е било жизнено важно да продължи да рови в купчинката, за да стане ясно на детето що за баба има.

Това непрекъснато оспорване с „не е така” трябва веднага да се прекрати. Основната отговорност носят родителите. Тъщите да си прехапват езика пред децата, за да не поразят възпитателния порив. Насаме с дъщерите може да си обсъждат проблемите.

# 623
  • София
Продължението , мъжът ми се засякъл с майка си ( с детето ) баба” му , не му говори . За мен е напълно ясно какво е опитала да постигне тази жена

Разрив в отношенията и налагане на нейното мнение По-телефона и настройване на родител против дете и жена.
Мъжът ми поне зае правилната позиция

# 624
  • София
Бабата не говори на детето ли?

# 625
  • София
На сина си говори , на внучето не .
Не я слуша главата и след всички тези години пак номера играе
Ужас

# 626
  • волно калдъръмче
Уинд, нищо не разбрах.

# 627
  • София
На сина си говори , на внучето не .
Не я слуша главата и след всички тези години пак номера играе
Ужас
Тази е...
Има ли начин трайно да намалите контактите под санитарния минимум? Имам предвид между нея и детето.

# 628
  • София
Те като цяло нямат контакти
Освен по семейни поводи
Ако някой от семейството на мъжът ми има рожден ден или друг празничен повод.
В един квартал сме. Понякога се засичаме в магазин или маркет или дори на улицата . Подминаваме се просто.

# 629
  • Най-красивата страна
Продължението , мъжът ми се засякъл с майка си ( с детето ) баба” му , не му говори . За мен е напълно ясно какво е опитала да постигне тази жена

Разрив в отношенията и налагане на нейното мнение По-телефона и настройване на родител против дете и жена.
Мъжът ми поне зае правилната позиция

Явно жената наистина е  психично болна..
Не се ядосвай.
Потърсете мнение на специалист.

Общи условия

Активация на акаунт