Хормонални изследвания - 9

• 45 484
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте , поради поликистоза и завишена кръвна захар на гладно , започнах да приемам Глюкофач 500 . Тъй като никак не ми понася , започнах с едно хапче на ден и така 3 месеца докато свикна 😂 , сега от месец взимам и едно сутрин , едно вечер . Гаденето почти го превъзмогнах , но изпитвам ужасна умора и слабост в мускулите . Само гледам къде да седна и да полегна , просто нямам сила и нищо не ми се прави . Преди да започна второто хапче на ден ,  правех йога 5 пъти в седмицата , сега едвам веднъж - два пъти , едвам изкарвам тренировката си ... Въпросът ми е , някой да знае как мога да преодолея това състояние на мускулите ?
* приемем еутирокс за ЩЖ - там вс е наред

# 451
Здравейте, може ли да ми кажете какво означават тези резултати, благодаря ви.

# 452
Скрит текст:
Здравейте момичета! Една много мила дама ми праги линк към тази тема заради моя проблем.
Изключително съм отчаяна. На 22 години съм. Висока съм 170 и тежа 48кг. От месеци имам проблем с косопад, умора, загуба на тегло и проблмна кожа. Направих извледвания на почти всичко.Обиколих 2-ма ендокринолози и двамата ме обеждават че нищо ми няма и всичко е в главата ми.
Не знам как да постъпя. Обиколих толкова много лекари и всички неглежират проблема ми.
Моля ви изкажете и вие мнение. Не знам към какво да се насоча.

Прикалича съм само резултати които ме притесняват.
Можеш да си пуснеш имунологични изследвания, аз бях по същия начин и всички си мислеха, че проблемът идва от щитовидната жлеза, а се оказа имунологичен.
Скрит текст:
Здравейте , поради поликистоза и завишена кръвна захар на гладно , започнах да приемам Глюкофач 500 . Тъй като никак не ми понася , започнах с едно хапче на ден и така 3 месеца докато свикна 😂 , сега от месец взимам и едно сутрин , едно вечер . Гаденето почти го превъзмогнах , но изпитвам ужасна умора и слабост в мускулите . Само гледам къде да седна и да полегна , просто нямам сила и нищо не ми се прави . Преди да започна второто хапче на ден ,  правех йога 5 пъти в седмицата , сега едвам веднъж - два пъти , едвам изкарвам тренировката си ... Въпросът ми е , някой да знае как мога да преодолея това състояние на мускулите ?
* приемем еутирокс за ЩЖ - там вс е наред
Можеш да пробваш с Глюкофаж XR, той е по-щадящ и аз се чувставам по този начин, но при мен може да се дължи на имунологичен проблем.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 09:51 от AnMary

# 453
Моля за спешен отговор. Днес е втори ден от МЦ, но искам да отложа началото на идния ми МЦ )поради планове за почивка ) с около една седмица.
Мисля днес да започна Ясмин и да го пия 28 дни, вместо 21!

Въпросът ми е колко ще ми навреди това.  Дали ще обърка хормоните ми и редовността на следващите МЦ? Вие бихте ли предприели такова решение, ако бяхте на мое място? До сега не съм си правила подобни експерименти, но мисля, че това е най-удачния начин за подобно отлагане. Но пък ако ми коства много в последствие съм склонна да се откажа. Затова реших да се допитва до вас Grinning

# 454
  • София
Иди на лекар и нека ти изпише Регулон по схема. След преглед. Това са хормони и не бива с тях да се прави шега. За няколко дни почивка може после с месеци да бориш кисти и да регулира хормони.

# 455
Алмира, знаеш ли кой точно хормон ти е нарушен? Някой противозачатъчни са естрогенови, други са прогестеронови. Ако не знаеш кой хормон ти липсва, не си прави експерименти.
Въпреки това, ако е еднократно, ще получиш ефекта, който търсиш. За вредата няма кой да ти каже, дори и лекар...

# 456
Хапчетата са ми изписани от гинеколог като подходящи за мен и когато ги пиех ми се отразяваха добре. С ниско съдържание на естроген са Ясмин. Нямам хормонални нарушения и цикъла ми е редовен. Просто въпросът ми беше дали ако пия веднъж хапчетата 27 дни вместо 21 ще ми разбърка редовния цикъл?

От днес ще почна да ги пия. Надявам се и Денис да се включи, ако чете. Винаги съм получавала точни съвети от нея Simple Smile

# 457
Не съм ти разбрала въпроса, извинявай.
Не, няма да имаш проблем да изтеглиш цикъла, дори мисля, че е описано в листовката.

# 458
Момичета кога спирате достинекса  преди трансфера  или при положителен резултат  при бременност ? Пролактина ни е в средата на рефере.нтите стойности.

# 459
Здравейте,
TSH на гладно ли трябва да се изследва и дали е ОК по обяд да го пусна? Същият въпрос за витамин Д и Б12, благодаря! Simple Smile

# 460
здравейте,дами
как мога да се изследвам за инсулинова резистентност?какво трябва да пусна и през кой ден от  цикъла?
Решила съм да пусна на 3ти ден tsh,tat,mat,ft3 и ft4.Eстроген,тестостерон,shbg,17 oh  прогестерон,тестостерон,андростендион,dheas,lh ,fsh и амх.Четох ,че пролактанин и прогестерон не се  изследват по време на цикъл нали така?залях ви с въпроси щее се радвам да ми помогнете  Sparkling Heart

# 461
На първа страница има описание на всички хормони в кой ден се пускат. Аз доколкото знам всичко се пуска сутрин, тъй като през деня нивата се променят. За ИР се дава кръв трикратно през 60мин. и се изследва кръвна захар и инсулин и трите пъти. Обади се в лаб. предварително да ги пишат трябва ли да си носиш глюкозата или имат в наличност.  Преди изследванията не се яде и не се пие друго освен вода, като трябва да има и 12часова пауза между последния прием на храна и напитки.
    Ако отидеш в 8сутринта, в 10 ще си приключила.

# 462
  • В страната на бурите
Момичета, скъпа Denis, моля за коментар за моите хормони. На 4 ден от цикъла са правени. На 41 години съм, за първи път стойностите на FSH и LH са толкова равни 8, 8 на 8,5 (преди половин година бяха LH 12, FSH 7,5 въобще все с такава разлика). Не знам това равенство добре ли е, зле ли е. Високи ли са стойностите? Спортувам напоследък активно, може ли това да е причината? Ето и резултатите:

# 463
  • София
Момичета, скъпа Denis, моля за коментар за моите хормони. На 4 ден от цикъла са правени. На 41 години съм, за първи път стойностите на FSH и LH са толкова равни 8, 8 на 8,5 (преди половин година бяха LH 12, FSH 7,5 въобще все с такава разлика). Не знам това равенство добре ли е, зле ли е. Високи ли са стойностите? Спортувам напоследък активно, може ли това да е причината? Ето и резултатите:
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и ФСХ - за годините ти, са добре, но показват, че има проблем с ЯР.
Е2 е висок - добре е да се провери дали няма киста/ЗФ, друга причина - някои андрогени да са високи.
Тестостерона е малко висок, а това предполага, че и друг андроген има вероятност да е висок -  Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон?!
Ако не си професионален спортист, трудно ще повишиш нивата на тестостерона със спорт Simple Smile
Активно, е много субективно понятие - и аз тренирам активно:
4 силови ( на тренировка вдигам 12-15 тона, зависи от тренировката и кои мускулни групи са включени)
3 дни тичам по 5 км.
доста тежка тренировка, на пръв поглед, но е почти нищо, в сравнение с тренировките на някои момичетата, с които се засичаме в залата, които са си професионални спортисти - техните тренировки са къде по-тежки.

Консултирай се с лекар.

# 464
  • В страната на бурите
Denis. благодаря много. На следващ цикъл ще пусна и изброените от теб хормони. Ще пусна и инхибин и AMH. Търся си за преглед лекар, който наистина обръща внимание на хормоните - обикновено като видят, че са в референтна граница, казват "Нищо ти няма" или "Моментно състояние на организма". Ако препоръчате някой за София, ще съм благодарна. Иначе за спорта, много далече съм от най-активните в залата Simple Smile (започнах с 3 пъти седмично, сега са повече, но предимно кардио или с по-малки тежести) Но споделих, защото имах проблем със сърцето и се оказа, че спортът (премерено) подейства много добре, чак кардиоложката се учуди!

Общи условия

Активация на акаунт