Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 879
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 10 845
Имах страхотна шевна машина - немска, на Pico. Това мисля, че е фирмата, която произвеждаше влакчетата. Та машинката можеше да шие ръчно или с батерии. Беше с един конец и тегелът беше като плетен. Помня, че я бях видяла някъде през есента и страшно я харесвах и я исках. Майка ми ме уверяваше, че не могат да си позволят да ми я купят, освен това е свършила по магазините. И така до Нова година, когато я получих като подарък. Много години са минали, но още помня радостта ми, когато я получих.

# 10 846
Една нова година за подарък получих много голяма кутия - пълен набор на младия химик. Следващите години родители и роднини дълбоко съжаляваха за подаръка и ентусиазма ми .... особено след като открих и магазина на УчТехПром и почнах да купувам от там реактиви. Последствията бяха катастрофални и .... силно заразни сред братовчеди и приятели  Mr. Green

# 10 847
О, на Младия химик и аз много му се радвах.

# 10 848
Млад химик и аз имах.
Сега мисля, би било забранено за продажба нещо подобно Simple Smile Simple Smile
Син камък, - при концентриран разтвор можеше да се отглеждат кристали, много красиви ставаха.
Имаше възможност и разни експлозивни смеси да се правят. Чист магнезий на прах имаше, сега го използват терористи и антитерористи Wink за заслепяващи бомби.

# 10 849
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
има комплекти за отглеждане на кристали. Simple Smile а дечко има комплект "млад детектив" от англия, включително албум за вземане на отпечатъци, прах за снемане на отпечатъци от предмети, ръкавици, очила... и още нещо имаше, но съм забравила какво. Simple Smile

# 10 850
Абе калиев перманганат, сяра, фосфор, и подобни не вярвам да има.
Аз щях да запаля мазето веднъж. Добре, че всичко е бетон в основите на панелките.

# 10 851
Не знам защо сме го правели това, но редовно смесвахме сода за хляб с оцет. 
Да гледаме как кипва явно. 😄

# 10 852
По строежите лесно можеше да си вземеш карбид от варелите за ацетиленовите горелки. Работниците като си тръгнат, нямаше пазачи, нямаше нищо. Сега се раздухва колко се крадяло през соца, но ако беше истина, нямаше сега пазачите да са в десетки пъти повече от тогава.
Сода каустик също можеше да се намери лесно, продаваше се свободно.

# 10 853
Голямо лепене падаше

# 10 854
По строежите лесно можеше да си вземеш карбид от варелите за ацетиленовите горелки. Работниците като си тръгнат, нямаше пазачи, нямаше нищо. Сега се раздухва колко се крадяло през соца, но ако беше истина, нямаше сега пазачите да са в десетки пъти повече от тогава.
Сода каустик също можеше да се намери лесно, продаваше се свободно.
Да бе крало се през соца. Хората просто си взимаха каквото им потрябва.

# 10 855
Баща ми все разправяше как циганки са боядисвали мантинелите на булеварда до нас със сребърен феролит. На него му трябвало за нещо и отишъл с кутия от нес кафе и помолил циганката да му отсипе. Тя му отсипала и той й дал два лева. На което тя казала: "Ма нямаше нужда, бе, аз и без пари щях да ти сипя".

# 10 856
  • Бургас
Имало е предостатъчно за всички.Освен това нямало е откъде другаде да си купиш.Така, че в контекста на времената е изход от ситуацията.И сега се краде в много по-големи мащаби-като почнеш от суперите и магазините, че до върховете, държавата краде от хората, правят се спекулации и измами и какво ли не, много по-лошо и по-сериозно от това някой да си вземе материал за къща от държавата, или някаква суровина, защото няма откъде да си я набави.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 07:53 от Галчудо

# 10 857
Връщам се на прическите. В друга тема видях това и не мога да не ви го покажа Grinning Момченцето е Стив Мартин, а момиченцето...си има смешен спомен от детството Grinning

Цитат на:  link=topic=1469816.msg45169840#msg45169840 date=1660467024
Скрит текст:

# 10 858
След почти 40г намерих ново издание на Сутеев. На брат ми класната навремето я “зае”, но забрави да я върне. Страхотни историйки и илюстрации, които за мен нямат равни.

# 10 859
  • София
Много любима книга ми е тази. Колко съм прерисувала илюстрациите.

Общи условия

Активация на акаунт