Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 769 437
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 2 160
Смея се с глас и бърша сълзи с Добри и Ананас Simple Smile))))))))))))

А пък сексуално аз се "самопросветих" с "Богат, беден" на Ъ. Шоу, защото библиотеката на нашите беше богата и неохранявана, макар, че съм сигурна, че нямахме "Мъжът и жената интимно". И до ден днешен името Гретхен ми е натоварено със сексуална конотация. Някъде на почти 8 год ще съм била, та ми се изясниха някои витиевати реплики на баба ми, които тя ползваше, когато се запилявах безследно някъде с колелото в периода 5-8 год.

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 18:03 от Agent Provocateur

# 2 161
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ох, три страници назад върнах и не намерих "Ананас", изпуснала съм нещо.
Sad

от бабините реплики дълго използвах "и работата отиде на изуй гащи!" без да разбирам точно какво значи. Simple Smile
смислово е като "отиде коня у барата"
чак в гимназията като ме контрираха един два пъти се усетих какво става при изуване на гащите и започнах да я цензурирам. Simple Smile
което не пречи Горинич да я използва. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 2 162
Simple Smile)))))))))))))))) ох, бре, Добри!
И като сме започнали смешни случки с децата и "Сам на бара ", си припомних картината, нарисувана от моя син във втори клас май на тема "Какво правим с мама и татко през почивните дни", та рисунката, която и до днес пазим ни изобразява как пием с таткото бира на бара до плажа.

# 2 163
Simple Smile Simple Smile даже съм отговорила, а спомен за ника - никакъв!
нищо, ананасчето пак да пише Simple Smile няколко пъти, че да го запомня.

# 2 164
  • Вече в моята си приказка...
Аз пък от детската намразих крем нишесте полят със сироп, най-често от вишна, един такъв безумно сладък и гъст. Един обяд ни бяха дали такъв за десерт. Може би съм го изяла, не помня. След това отидох до тоалетната, а там водата, която остава в клекалото, червена. Че като се уплаших, че след този крем с червен сироп и аз ще пишкам в червено... Повече не хапнах нишесте.😕

# 2 165
  • София
Аз пък от детската намразих крем нишесте полят със сироп, най-често от вишна, един такъв безумно сладък и гъст. Един обяд ни бяха дали такъв за десерт. Може би съм го изяла, не помня. След това отидох до тоалетната, а там водата, която остава в клекалото, червена. Че като се уплаших, че след този крем с червен сироп и аз ще пишкам в червено... Повече не хапнах нишесте.😕

Малеби GrinGrinGrin Ужас. Само пастет не ям заради детската, направо ми се гади като го видя намазан на филия.
А стрижеха ли ви нула номер при въшки? Като пламнеше детската, изглеждахме като ТВУ за дечица.

# 2 166
  • Dope Reach
На нас в детската често ни даваха по една супена лъжица, та минавахме с нея покрай лелката, която държеше един огромен буркан с мармалад, и тя загребваше определено количество, което служеше за десерт. Имайки предвид колко захар има в един мармалад, хич не е здравословно, но пък аз винаги съм била с апетит, струваше ми се много малко. Grinning

# 2 167
  • Sofia
Не са ме стригали,но мама ми слагаше маски от мас,газ и още нещо...какво беше другото  Thinking
Много гадно и миризливо Mask
После имаше яко скубане с един ситен дървен гребен Scream
Но едно лято бях на лагер в Етрополе,имаше въшлясали и започнаха да стрижат наред...обаче се смилиха над моята буйна и дълга коса и бях пощадена  Sunglasses
Много ми беше гадно на този лагер...намериха въшки на най-добрата ми приятелка още в автобуса преди да заминем и я върнаха...Там пък се разболях още първите дни,з-то ни накараха почти насила да се къпем в едно поточе,а водата си беше доста студена и аз  още вечерта вдигнах температура...няколко дни изкарах в леглото,почти нищо не ядях,а като започнах да ставам и да ходя в столовата нямах апетит или пък не ми харесваше нищо и раздавах храната на другите,ядях само хляб и компот Grinning
Чудя се сега на колко години бях и в кой клас Thinking /з-то нямам снимки от там/и се сетих ,че  бяхме в един манастир ,когато дойде вестта за кончината на Людмила Живкова,значи юли 1981год,била съм на 11год,за пръв път сама някъде Unamused

Последна редакция: чт, 04 юни 2020, 21:26 от Doli

# 2 168
Газ, мас, оцет! Grinning

# 2 169
И мен не са ме стригали, макар с русолява дълга, гъста коса до кръста. Газ, мас, оцет и чистене косъм по косъм с едно бръснарско ножче. Викам на майка ми бая злобна беше като млада, ама щом не си ме остригала ни веднъж, значи все пак си имала топлинка в сърцето си. Много ме дърмонеше тая жена бе. Не е истина. Сега вече само да повиша тон на синковеца, стига съм викала. Даже и ухо не съм му дърпала за 16 годни. Добро било детето. Божкееее жива да не бях. Кой го каза.

От на мъжо лагерните перипетии знам че много мразел по лагери да ходи. И на един такъв лагер дошли да го видят свеки. И брат му малък. Та накарал брат си уж да реве за него. Онова като надуло гайдата, и мъж ми го освободили предсрочно, ама онова пък не спряло да реве 200км докато се приберат за какво ли не.

# 2 170
Имаше една много хубава галерия снимки, която показва всъщност, че сега изглеждаме много по-млади отколкото нашите предци на същата възраст.
Това по повод тинейджърското парти на предната страница. Много ми хареса снимката.

Детско парти 1940
Скрит текст:

Парти 1950
Скрит текст:

Коледа някъде 70-те
Скрит текст:

Така през 1938 са се опитвали да намерят работа в кризата
Скрит текст:

# 2 171
Подскажете как се наричаше тоя танц "влакче" от снимката на Dress as Princess? И нашите го играеха с гости вкъщи.
Скрит текст:

# 2 172
Все още търсят работа така във Филипините. Има един площад в Манила и там е пълно с хора с табели. Сигурно и на други места в Азия ги има.

Така през 1938 са се опитвали да намерят работа в кризата
Скрит текст:

# 2 173
Подскажете как се наричаше тоя танц "влакче" от снимката на Dress as Princess? И нашите го играеха с гости вкъщи.
Скрит текст:
Леткис?

# 2 174

леткис е бая старичко.
имам спомен за по-ново нещо. от '80 години примерно.

Общи условия

Активация на акаунт