Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 782 351
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 7 980
Е то на мен като ми е цифров мобилния това не пречи веднъж седмично да търсят доктор Ванчев.

# 7 981
  • Sofia
Рокля на моята мама,шита преди 60год от нейната шивачка в Пловдив.Отдолу е слагала надиплена фуста,за да седи бухнала...като бях малка ги слагах тези фусти в къщи и се правих на балерина и се изпокъсаха 🤣

# 7 982

Български мултикукър 1958
Коментиран, но  като тенджера

# 7 983
  • София
Това от последната снимка още се подмята в шкафа, но без капака. Беше на баба ми и сърце не ми дава да го изхвърля, а реално не го ползвам за нищо.

# 7 984
Това от последната снимка още се подмята в шкафа, но без капака. Беше на баба ми и сърце не ми дава да го изхвърля, а реално не го ползвам за нищо.
Печи си питки или кекс. Няма да съжаляваш.

# 7 985
  • Sofia
Може да се посади нещо вътре 🌺🎋🌾

# 7 986
  • София
За печене не мога да го ползвам, защото има пластмасови дръжки. Освен да пробвам да ги развинтя, ако става. Thinking

# 7 987
Имам я тази тенджера, работи си капака, само е забутан някъде из мазето.
Още помня как пекох на една Коледа свинско със зеле. Ние млади, зелени  женени от две седмици, но държах ме да си посрещнем новата година в новата квартира.
Долната част все още я ползвам за печене.
Алуминиева е и става бързо тоолоообмена.

Махни пластмасовите дръжки.

# 7 988
  • Пловдив
Не са пластмасови, бакелит е. Бакелитът е доста термоустойчив, издържа до към 150 по мои спомени, ама си провери.

# 7 989
Има и вариант с пластмасови дръжки. Топят се във фурната - пробвано ! Mr. Green
Тази тенджера има и едно приспособление като остров , което се слага по средата за да се ползва и като форма за кекс.

# 7 990
Печка от 1936 год. Magic Chef 6300 8-Burner, добре се вписва до ел. тенджера от соц.-а ...

# 7 991
Уха, тя  и сега е модерна.

# 7 992
Даже по-рано от 1936 има правени неща за кухнята, които и сега са супер актуални и полезни. Всякакви медни тенджери, тигани, касероли, тави  и др. ( щателно калайдисани отвътре ) в момента са нещо супер скъпо. Да не говорим за чугунени чайници отвътре с емайл и такива тенджери за готвене. При тези съдове разпределянето на топлината е равномерно и бавно. Освен това са инертни при нагряване и охлаждане. Някъде бях чел, че белтъци на сняг се бият единствено в медна купа която не е калаидисана, но сместа се разбива и веднага се изважда от купата.
Някога у дома имахме чугунена готварска печка на дърва, която в последствие баба ми подари. Какви сарми ставаха на нея .....
Виждам как се преоткриват неща които са забравени Simple Smile 

# 7 993
Според мен по-скоро това са някакви екзотични глезотии, които да се продават скъпо. Белтъци се разбиват идеално с миксер във всякакви съдове. И това да ги прехвърляш - белтъка не се разбива самоцелно, обикновено се смесва с нещо веднага след като се разбие. И сармите на баба ти - според мен са били вкусни, защото са правени с качествени продукти: домашно приготвено кисело зеле, направено от хубаво зеле, месо, което не е пренесено дълбоко замразено от другия край на света и освежено с химикали, както и майсторлъкът и любовта на баба ти. Не мисля, че има значение как точно се подгряват. Бих яла с удоволствие качествените продукти, но не бих се лишила от съвременните съдове и уреди.

# 7 994
  • Бургас
Има разлика,Пони и то голяма! Какви баници, питки, какви ястия, това на съвременна фурна никога няма да стане.Вярно е за продуктите, но и печката има голяма роля.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 07:59 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт