Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 156
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 11 865
  • Варна
Ами хора, наистина ли твърдите, че днес всички се мият с течен сапун? Защо тогава в магазините е пълно с равен брой артикули твърд сапун?

# 11 866
  • Sofia
В къщи отдавна сме на течен,но майка ми отказва да ползва такъв,купувам ѝ за ръце,за пране,за тяло...

# 11 867
Аз предпочитам твърдия сапун, но и течен ползвам. Като цяло купувам и от двата вида, пък всеки вкъщи си ползва според предпочитанията си.
Отплеснахме се....

Помните ли ги?

Както им виках аз - дъвки Ловеис

# 11 868
  • София
Ние ползваме и течен, и твърд.

Тези дъвки и сега ги има. Купувах на щерката и аз опитах. По-различни ми се сториха, а може би просто споменът ми ги прави различни заради носталгията.

Сетих се за миризливите листчета, които колекционирахме. Един комшия веднъж ни видя пред блока да си менкаме и каза, че жена му ги слага в гардероба за аромат. Нямаха деца
 Провикна се от пред блока "Мароооо!" Жена му цъфна на прозореца и той й нареди да ни раздаде малко листчета. Много бяхме доволни за разлика от нея. 🤣

# 11 869
  • софия
Ако намеря парфюм, който мирише като листчетата веднага бих си взела!

# 11 870
Изобщо не мога да се сетя за какви листчета си говорите...

# 11 871
Туристически сапун, като го намокриш се пени листът.

# 11 872
Туристически сапун, като го намокриш се пени листът.
О. Да, заагрях.
Благодаря.

# 11 873
Не е сапунът. Миришещите листчета се продаваха на стекове с най-различни изображения и се правеше размяна с тях между учениците. Отмирисваха се след известно време. Туристическият сапун е по-отдавна и често вървеше с автоаптечките и не толкова миришеше, колкото изпускаше пяна от листчето.

# 11 874
Просто не мога да загрея как съм ги изпуснала миришещите листчета. Вярно, че през 90-те не бях в детска възраст, но като страстен любител на всякакви аромати не ми е ясно как са минали покрай мен без да ги забележа.

# 11 875
  • София
Ренде Бьорнер, трябва да е на около 25-30 години

Купено е още като пуснаха по тв първата му реклама с възможност за поръчка. Мисля че беше в началото или средата на 90-те год. Помня, че го ползвахме само няколко пъти и все се порязвахме. Майка ми го прибра в един шкаф, където постоя доста години. Преди няколко дни го пуснах в миялната и е като ново, пластмасата е доста качествена.

# 11 876
  • Sofia
И аз го имам неизползвано.Няма предпазната джаджа и ме е страх от порязване.
Всякакви глупотевини бях накупила от едни търгаши пред/в  ЦУМ и Халите-ножове,тиган готвещ без мазнина,сокоизстисквачки..всичко се разваляше бързо 🤨

# 11 877
И аз имам такова, малко по-ново, със зъбци. Струва ми се доста опасно, и аз рядко го ползвам. Да не говорим, че режа бързо и ситно на ръка.

# 11 878
А свеки има в тях една мелачка електрическа, закупена пак в зората на демокрацията. Някой ѝ звънял на вратата по него време и ѝ я продал. Сътоветно прибрана и никога не ползвана. На скоро като се прибирахме, решихме да мелим овесени ядки в нея. Божке, ами ток бие по нея. ПОнеже метална отвън, и някаква утечка се получава и ай си я пипнал и те разтърсва, а няма как без да я държиш да я ползваш. Що за тъпотии са се продавали в началото на 90-те.

# 11 879
Сега се сещам за една сокоизтисквачка от соца. Беше огромна. Ей такава...

Помня, че беше страшно трудоемко да се мие после. Отщяваше ми се сок, като се сетех колко трябва да я мия после.

Общи условия

Активация на акаунт