Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 812
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Отоците ми бяха предимно по краката. Изследванията нямаше ли да покажат наличие на белтък? Аз правих до последно. В деня преди раждането също. Нямаше проблем. Да не би да е трябвало да правя някакви по- специални изследвания? Иначе получих хидронефроза трета към четвърта степен в третия триместър, но се оправих, без да се налага поставяне на стент. Бебето беше притиснало единия бъбрек и задържаше вода, имах много силни болки, обаче ми мина. През това време се проверявах и за наличие на бактерии. Следеше ме нефролог.
Проблеми с бъбреците биха ли могли да доведат до проблем с износването? Питам, понеже имам един стар пиелонефрит и единият бъбрек понякога се обажда.

# 121
  • София
Отоците не винаги са причинени от загуба на белтък.

# 122
Forest, твоята история ме разтрърси, много съжалявам за всичко, което си преживяла. Мога ли да попитам - не обсъждахте ли да започнеш инжекции с фракси, при положение, че кръвотока към едната артерия е бил влошен? Защо са ти давали само Аспирин?

# 123
Sirma, не знам. Просто останалите кръвотоци си бяха в норма, бебето растеше. Генетичните за тромбофилия бяха добри. Аз впоследствие взех да ровя и да пускам още. Важното е сега да предотвратим подобна случка.
Мина ми инсеминацията днес. В дилема съм Натаспин ли да пия, или АП. Лекарите казват, че никое от двете няма да навреди, но аз се притеснявам. Изписаха ми Утрогестан. Това е другото ми притеснение. С тази тромбофилия дали трябва да го приемам? С първата бременност беше по същия начин, но без антикоагуланта и плюс Дуфастон. Тогава пък бях с болки и контракции почти от началото.

# 124
  • София
Форест, а фракси нямаш ли назначен?

# 125
Фракси, доколкото разбрах, след положителен тест ще ми включат.
Аз говорих с имунолога и минавам на АП. Натаспин ми бил назначен само до положителен тест. Явно не съм разбрала. Директно ще започна АП, и без това имам вкъщи.

# 126
Здравейте и от мен с тромбофилия съм и според д-р Чалова която ми я откри, за следваща бременност ще трябва да съм на инжекции за разреждане на кръвта (имам една загуба в 6 г с заради кръвоизлив и хематом) ще съм ви благодарна ако ми препоръчате гинеколог от Пловдив който е достатъчно наясно с тромбофилията, защото съм ужасно страхлива и не мога да си представя цялата си бременност на инжекции, благодаря предварително

# 127
esito77, от какво те е страх? От ижекциите ли? Аз също съм с тромбофилия, имам загуба в 35 г.с. и изпитвам ужас от инжекции, а вероятността при следваща бременност да ми бъде назначена терапия е почти 100 %. За Пловдив не мога да ти препоръчам лекар. Аз в сряда съм при доц. Русев, в София. От тук разбрах за него и за проф. Паскалева и реших да си запиша час.

Щастието е отдругата страна на страха! Ако се налага и по 10 инжекции ще си бия, стига накрая да гушна живо и здраво детето си!

Пожелавам ти успех и ти препоръчвам да си запишеш час за консултация, с някой от лекарите, за които се споменава тук. На много хора са помогнали! Надявам се и на мен/ нас да помогнат! 😘

# 128
Да страх ме е от инжекциите, от това че трябва сама да си ги слагам всеки ден, от това че незнам към кого да се обърна за консултация, кой лекар да избера като има толкова противоречиви мнения относно тромбофилията. Благодаря ти за хубавите думи sweety2831 желая ти от все сърце успех и на теб Heart

# 129
  • София
Есито, и мен ме беше страх в началото.
Мога да ти предложа друга гледна точка - да вземеш мерки или да не правиш нищо.
Виж графика на доц. Конова от КИРМ Плевен, тя е имунолог. Има консултации в Пловдив веднъж в месеца. Координати на първа страница на темата.

# 130
  • София
Момичета, имам едно доста глупаво питане... надявам се ще ми простите Grinning

Само с херетозиготна мутация по MTHFR 1298 счита ли се, че има тромбофилия и налага ли се терапия освен приема на метилирани форми на фолиева и Б12? Thinking

Един вид... имам ли тромбофилия или не?

# 131
  • София
Има около 10-на фактора наследствена и още придобита тромбофилия, които могат да се отключат по време на бременност и други рискови състояния. Ти кои от тях си изследвала?

Има жени, които успяват да износят и с по-сериозни мутации, има и други с нискорискови мутации като твоята, които не успяват без терапия. Никой не може да ти каже какъв е случая при теб.

Кръвосъсирването е сложен процес: https://en.wikipedia.org/wiki/Coagulation

# 132
  • София
Изследвах основния пакет:

Протромбин (Фактор II)
    Фактор V
    PAII
    MTHFR 677
    MTHFR 1298

Мутация излезе само на MTHFR 1298. Изследвах го след като се наложи прекъсване на бременността в 12+5 г.с. поради малформация на плода.

Сега вече работим за нова бременност, но реално не знам дали ще се налага терапия.

# 133
  • София
Ако не си имала проблем с кръвотока към бебето, няма причина за назначаване на терапия въз основа на изследването + анамнезата. Консултирай се с АГ все пак Simple Smile

# 134
Здравейте!
Геника ли е най-доброто място за изследване за вродени тромбофилии? Цената в Майчин дом е доста по-достъпна...
Не съм бременна, но имам разширени вени в таза и лекарката препоръча това изследване.

Общи условия

Активация на акаунт