Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 828
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Където ти е по-достъпно

# 136
  • София
В Майчин дом изследват 4 основни фактора генетична тромбофилия, в Геника изследват около 10 фактора. Моят съвет е да започнеш с основните 4 и след това ако нямаш мутации в основните 4 да пуснеш останалите.

# 137
Здравейте, може ли коментар на резултатите от имунологичните ми изследвания?
Антикардилипинови антитела IgM- 4.26
Антикардилипинови антитела IgG- 1.40
Aнтибета 2гликопорт. антитела IgM- 3.34
Aнтибета 2гликопорт. антитела IgG- 1.19
Общи T лимфоцити (CD3+)- 1076 реф. стойности 572- 2350
Общи T лимфоцити (CD3+)%- 74.0% реф. стойности 54.00- 85.00
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)- 238 реф. стойности 90- 430
NK клетки (CD3-/CD16+/CD56+)- 16% реф. стойности 5.6-30.0
T клетки с NK активност (CD3+/CD16+/CD56+)- 12% реф. стойности 0.01- 12.00
Тази НК активност дали е проблем? Запазих час за имунолог, но ще съм благодарна някой да изкаже мнение. Такава НК активност освен до спонтанен аборт, би ли могла да доведе до увреждане на ембриона?

# 138
  • София
НК клетъчна активност е на границата, не е проблем според мен.
Според мен имунологичен проблем може да попречи на имплантацията, на кръвотока, но не и да увреди ембриона.

# 139
В Майчин дом изследват 4 основни фактора генетична тромбофилия, в Геника изследват около 10 фактора. Моят съвет е да започнеш с основните 4 и след това ако нямаш мутации в основните 4 да пуснеш останалите.
Благодаря!
Значи ако ми намерят мутация в основните, няма значение дали имам в по-редките, защото така или иначе ще трябват същите хапчета. А ако са ок, трябва да платя и за редките, иначе все едно нищо не съм правила? Правилно ли разбрах?

# 140
  • София
Точно така Simple Smile
А освен генетична тромбофилия, има и придобита, за която се правят имунологични изследвания.
Пиши пак като излезе резултата от генетичната.

# 141
Благодаря! 🌞

# 142
Здравейте, момичета, включвам се с питане - къде изхвърляте употребяваните инжекции от НМХ? Складирах спринцовките от фраксипарин през цялата бременност и сега се чудя къде да ги изхвърля.
И да се похваля - на 9.09 със спешно секцио в 38 г.с. се роди втората ми дъщеря. Хомозигот по мутантен алел съм на MTHFR и хетерозигот на Prothrombin.

# 143
  • София
Честита щерка, Роник!
Иглите и инжекциите аз ги нося в клиниката, би трябвало във всяко медицинско заведение или лаборатория да могат да вземат опасен отпадък.

Изписаха ли ти терапия след раждането?

# 144
  • София
Здравейте!

Преди известно време бях писала тук, да дам ъпдейт.
MTHFR A1298C хетерозигот
EPCR 4678G>C (A1)/4600A>G (A3)     A2/A3

Благодарение на това последното в момента вече съм на Фракси 0.4 + Аспирин Протект (редувам ги през ден)
Терапията ми я назначи доц. Русев. Изключително съм впечатлена от него като лекар!
С фамилна анамнеза съм за ДВТ и инсулти, таткото на бебето също, та ще трябва да внимаваме явно! След 2 седмици пускам изследвания и ще правим преоценка на терапията.

Относно фраксито..само в коремчетата ли го биете, може ли някъде другаде по тялото?

# 145
Честита щерка, Роник!
Иглите и инжекциите аз ги нося в клиниката, би трябвало във всяко медицинско заведение или лаборатория да могат да вземат опасен отпадък.

Изписаха ли ти терапия след раждането?
Благодаря Simple Smile В болницата бях пет дни на клексан, че на финала направих алергия от фраксито.
Serenity, в ръцете биех аз.

# 146
  • София
Охххх, пак “терапия” с НМХ през ден...

# 147
Поне на един пациент не са ли му казали, защо терапия през ден, та и ние да разберем.

# 148
  • София
Скоро имаше някакво обяснение, което беше измукано от пръстите...

# 149
Може ли за мнение:
Спрях аспирина в 32г.с. и сега съм само на клексан (36г.с.), днес на консултацията с анестезиолога ми каза, че трябва да спра инжекциите 3-4дни преди раждането, за да може да ми сложи упойка...но при положение, че имам намерение за нормално раждане как да изчисля тези 3-4дни кога са (каза да го обсъдя с АГ -той щял да ми каже)...
Как се процедира в подобна ситуация - има ли риск, ако спра инжекциите по-рано, а раждането закъснее и остана известен период без терапия...?!

Общи условия

Активация на акаунт