Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 850
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Сега влизам в тази тема, защото ме вълнува!
Има много добри лекари в болница "Св. Йоан Рилски" до Военна болница в София!

Записвам се да следя темата.Видях че изследване за тромбофилия може да се направи в Цибалаб и Синево.Само че не зная кои фактори да изследвам.Понеже на своя глава ще я пускам.Според лекарите няма нужда,но аз искам.Някой запознат ли е дали основния пакет би ми дал достатъчно информация и от там ако излезе проблем например да изследвам след това допълнителни фактори.Дайте съвет от къде да започна.

# 616
С назначена терапия съм- аспирин по 1 вечер и Клексан 0.3, но ще искам и второ мнение. Проследи кръвотока и каза, че в лявата артериална нещо си ( не запомних) е добре, но в дясната има леки отклонения.

# 617
  • София
Не искам да те плашат, но щом са видели и проблем в кръвотока, може би е добре да започнеш терапията веднага.

# 618
  • София
Чета ви редовно момичета, рядко пиша Simple Smile
Днес получих малко добри новини за бременността си, кръвотока в лява утеринна артерия вече е граничен, а не категорично влошен.... явно наистина трябваше от самото начало да си мина на фракси и аспирин всеки ден, а не да си правя експерименти с терапия през ден...

# 619
Още днес ще започна Клексан. Сега се сещам и какво друго ми каза АГ-то, че ще ги бия всеки ден до 12 г.с и после може да ми ги спре и чак към 32 г.с. да ги започна отново. То такава терапия нали не се спира до края, та и след това няколко дни. Ще го обсъдя и с другия лекар.

# 620
При проблем с кръвотока категорично не е шега работа и има необходимост от терапия. Не схващам смисълът да се спира в 12гс, на се почине едни 20 седмици и после пак, но ... всеки лекар с вижданията си.

# 621
И за мен няма логика. За пръв път чувам нещо подобно. И в интернет доста се порових, не срещнах подобни препоръки.
Момичета, стартирах с инжекциите, не е особено приятно, но целта оправдава средствата.

# 622
Здравейте,момичета. Утре съм на преглед в 9гс съм. Имам вродена Тромбофилия,която установихме с генетични изследвания. Това ми е четвърта бременност,и само една успешна със дъщеричка на 4г10м. Паниката е голяма,и така два месеца преди да забременея започнах с аспирин протект и неофолик мате. По препоръка на доктора дето посещавам. В 6гс установихме тонове и ми добави Утрогестан 2×1 да го пия,и замени аспирина с Натасрин. Симптомите на бременност ту ги има,ту не. Страх ме е: въпросът ми е,дали някоя мама е била в положение като мен. И всичко дали е било на ред.
Също така каза,че с регистрирането ще изчакаме до 12гс. Аз мисля,че защото до тогава периода е ризков. Незнам

# 623
  • София
Терапията зависи до голяма степен и от мутациите, а ти не си написала какви са твоите. Натаспин е ново лекарство и още не е ясно дали помага и в какви случаи.
При тромбофилия първото ключово е проследяването на кръвотока в 8-9гс с доплер. Ако докторът, който те гледа, не е способен да диагностицира проблем и да назначи терапия, трябва да потърсиш друг, който има повече опит.
Успех!

# 624

Това са ми изследванията

# 625
Здравейте, да попитам има ли някой на терапия заради носителство на хомозиготен генотип D/D за ACE и хетерозиготен за MTRR? Доколкото знам водят АСЕ нискоридкова мутация, но в заключението от Геника не смятат така Simple Smile

# 626
  • София
Василиса, аз с твоите мутации имам назначена терапия с НМХ всеки ден и аспирин протект през ден.
Потърси второ мнение от АГ с опит с тромбофилия.

# 627
Момичета здравейте, пиша за първи път в тази тема. Предстои ми ЗЕТ, доктора ми пусна за всеки случай изследвания за тромбофилия. 4 фактора са изследвани, за първите 2 разбирам, че са в норма, но вторите 2 оцветени в червено не са ми ясни. Имам ли я тази тромбофилия или не, моля за помощ и благодаря предварително Simple Smile

# 628
  • София
Имаш две нискорискови мутации. Някои доктори ще искат да ти назначат терапия, други - не. Но факт е, че мутациите си ги имаш и могат да предизвикат проблем, така че е добре да имаш профилактична терапия.
Мутацията в MTHFR е свързана с неусвояване на синтетични форми на Б9 и Б12. Премери нивата им и при ниски стойности приемай само метилирани форми на Б9 и Б12 - фолат /Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

На първа страница на темата има по-подробна информация.

# 629
Много благодаря за бързия отговор, ще се консултирам и с лекаря ми другата седмица, но нямах търпение просто да съм наясно преди това Simple Smile
Той ми е изписал Abophilic meta и ги взимам без да знаехме резултата.
Имаш две нискорискови мутации. Някои доктори ще искат да ти назначат терапия, други - не. Но факт е, че мутациите си ги имаш и могат да предизвикат проблем, така че е добре да имаш профилактична терапия.
Мутацията в MTHFR е свързана с неусвояване на синтетични форми на Б9 и Б12. Премери нивата им и при ниски стойности приемай само метилирани форми на Б9 и Б12 - фолат /Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.

На първа страница на темата има по-подробна информация.

Общи условия

Активация на акаунт