Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 865
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Гейбриъл, Сигридов след 20 г.с. ще ти назначи да пуснеш изс.едвания на витамини, те да не те притесняват.
Какво се разбрахте след получаване на резултатите? Да отидеш на място? Да се обадиш? Да ги коментирате на следващия записан час?

Той ми назначи освен генетичните и да си пусна за витамини б12, б6,д3, д димер, фолат, йод и много други. Всички изследвания са ми готови без вит б6, който го пратиха в Германия и резултата става по бавно. Имам ниски стойности на витб12 и д3. Другите стойности са в норма, но до колкото разбрах стойностите за бременни са различни спрямо тези, които описват на изследванията за референтни. Разбрахме се с доктора щом станат изследванията да звънна на сестрата и да ме бутнат между някой час, но дори, че и обясних тя ми даде след две седмици чак час евентуално. Аз се притеснявам да не е късно, чак след две седмици. Днес отидох към 6:30 и чакаха около 7-8 жени и реших да не чакам днес и да се върна отново в понеделник и да пробвам тогава. Чудя се дали може в това време докато не успея да се видя с него да потърся друг, но нз към кого да се обърна.

# 601
Успокой се и си изчакай часа. Няма драма.

# 602
Момичета,има ли такива от вас,които да са изцяло на натаспин?

# 603
Здравейте, на някоя случвало ли й се е фиброногена да падне под долна граница за съответния триместър?
На 23.10 беше 3.78 при реф.2.9-5.4
Днес, на 19.11 е 2.7 при същите реф.ст-ти.

# 604
Питай лекар.И пиши какво ти е казал и на нас.

# 605
Утре съм на преглед при АГ-то и ще го питам, че при Паскалева чак на 17.12.

Исках да знам просто дали има други с подобен случай, защото обикновно се покачва, а не спада надолу. 🤷♀

# 606

Здравейте. Може ли малко помощ за тази мутация? Какво представлява и нужна ли е терапия някаква?

# 607
  • плевен

Здравейте. Може ли малко помощ за тази мутация? Какво представлява и нужна ли е терапия някаква?
Аз съм с такава плюс още една.Открих я след миседа ми миналият месец.Сега съм на Аспирин протект,но ако забременя  докторът ми каза,че веднага  трябва да мина на Фракси.

# 608
Преди бременност задължително ли трябва да се пие аспирин протект,

# 609
  • плевен
Преди бременност задължително ли трябва да се пие аспирин протект,
На мен ме казаха  докато пробвам за бременност  да го пия.

# 610
  • София
Мама на принцеса, и аз съм с хомозигот 4G/4G по PAI. Отиди при специалист да ти назначи терапия още преди да забременееш.

# 611
Мама, ти не си ли без друго на фраксипарин от няколко седмици? 🤔

# 612
  • София
Мама на Принцеса, ако си вече на Фракси, кое те накара да пуснеш изследване сега?

Мама, ти не си ли без друго на фраксипарин от няколко седмици? 🤔

# 613
Следящото ме АГ реши, че още в 5 седмица ( бременна съм вече) минавам на аспирин и фракси всеки ден, но без изследвания. За това отидох за второ мнение и лекарят каза, че аспиринът е ок, но фраксито е силен препарат и не е ок да го започвам без изследвания. Тако реших да пусна основния пакет за тромбофилии.
Тъй че досега съм пила само аспирин вечер без фракси.

# 614
  • София
Ми вече и изследванията показват, че си за терапия. Следете внимателно кръвотока.

Общи условия

Активация на акаунт